- Ticaret Puanı
- 0
Tüm projeyi rebuild almalısınız, muhtemelen Visual Studio sürümünüz eski.Maalesef tekrar aynı hatayı aldım.
Tüm projeyi rebuild almalısınız, muhtemelen Visual Studio sürümünüz eski.Maalesef tekrar aynı hatayı aldım.
u10 güncellemesini kurdum şimdi deTüm projeyi rebuild almalısınız, muhtemelen Visual Studio sürümünüz eski.
SYSERR: Jun 30 19:46:27 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: Jun 30 19:46:35 :: CClientManager::InitializeSkillTable: no result from skill_proto
SYSERR: Jun 30 19:46:35 :: CClientManager::InitializeTables: InitializeSkillTable FAILED
SYSERR: Jun 30 19:46:35 :: CClientManager::Initialize: Table Initialize FAILED
Evet dosyaların böyle bir sorunu yok, sizden kaynaklı. Yardım konusu açın lütfen.u10 güncellemesini kurdum şimdi de
başlat.bat bastığımda bu syser düşüyor ve db açılmıyor sourn benden kaynaklımı sourceyi build aldım denedim sonuç yine aynı
Kod:SYSERR: Jun 30 19:46:27 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default SYSERR: Jun 30 19:46:35 :: CClientManager::InitializeSkillTable: no result from skill_proto SYSERR: Jun 30 19:46:35 :: CClientManager::InitializeTables: InitializeSkillTable FAILED SYSERR: Jun 30 19:46:35 :: CClientManager::Initialize: Table Initialize FAILED
Az kaldı çıldıracam 1 saattir şununla uğraşıyorum, versiyonlarım hep güncel olur c# projelerim için. Münkünse dc den veya istediğiniz bir yerden iletişime geçebilir miyiz.Tüm projeyi rebuild almalısınız, muhtemelen Visual Studio sürümünüz eski.
Malesef özel destek veremiyorum, yardım konusu açarsanız daha sağlıklı olacaktır. Ancak dediğim gibi sizin sorununuzun aynısı durduk yere bana da oldu, libjpeg'i baştan derleyince düzeldi.Az kaldı çıldıracam 1 saattir şununla uğraşıyorum, versiyonlarım hep güncel olur c# projelerim için. Münkünse dc den veya istediğiniz bir yerden iletişime geçebilir miyiz.
libjpeg-9a sürümünde problem yaşamazsın visual studio bu aralar garip garip hatalar vermeye başladı.release ile build alırken jpeg hatası alıyorum. yardımcı olur musun.
Hata C1047 '..\..\extern\library\libjpeg-9fMT.lib' nesne veya kitaplık dosyası, derleyicinin 'Release\AccountConnector.obj' gibi diğer nesnelerden farklı bir sürümü tarafından oluşturuldu; tüm nesneleri ve kitaplıkları aynı derleyici ile yeniden derleyin
17643 eklentisini görüntüle
jpegfile dosyasınıda editlemezse çalıştıramazlibjpeg-9a sürümünde problem yaşamazsın visual studio bu aralar garip garip hatalar vermeye başladı.
aynı hatayı az önce bende aldımrelease ile build alırken jpeg hatası alıyorum. yardımcı olur musun.
Hata C1047 '..\..\extern\library\libjpeg-9fMT.lib' nesne veya kitaplık dosyası, derleyicinin 'Release\AccountConnector.obj' gibi diğer nesnelerden farklı bir sürümü tarafından oluşturuldu; tüm nesneleri ve kitaplıkları aynı derleyici ile yeniden derleyin
17643 eklentisini görüntüle
evet bu şekilde client e build aldım teşekkürler.libjpeg-9a sürümünde problem yaşamazsın visual studio bu aralar garip garip hatalar vermeye başladı.
Çözüldüğüne sevindim teşekkürler.evet bu şekilde client e build aldım teşekkürler.
Metin2 geliştirmeye başkalarının hazırladığı fileslerle değil, doğrudan 2014'te sızdırılan Kraizy.tgz kaynak kodlarındaki mainline ile başlamak isteyenlere, hatasız hızlı bir başlangıç sunmak için bu konuyu hazırladım.
Server kaynak kodu hem Windows, hem de FreeBSD üzerinde hatasız derlenebilir. Benim kullandığım Windows sürümü Windows 11, FreeBSD sürümü ise FreeBSD 14.0-RELEASE'dir. Serveri iki platformda derlemenin faydası, FreeBSD'nin sunucu stabilite ve performansının Windowstan daha iyi olması, Windows'ta ise hata ayıklamanın daha kolay olmasıdır. Server taraflı sistemlerinizi Windows'ta ekleyip test edebilir, hata ayıklayabilir ve ardından FreeBSD'ye aktarabilirsiniz.
- Dosyaları Visual Studio 2022 ile hatasız derlenebilecek kadar düzelttim.
- Dosya düzenini iyileştirdim.
- Kullanılmayan/ölü sistem ve kodları kaldırdım.
- Official Client Locale String güncellemesini yaptım.
- Birtakım bilinen açıkları kapattım. Hata düzeltmeleri yaptım.
Server Files detayları Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.Güncelleme geçmişi Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.Hata düzeltmeleri listesi Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.Server Filesi indirmek için Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.(Arşiv şifresi: kaptanyosun)
Dosya önizlemesi:
16508 eklentisini görüntüle
Dosyaların arşivden çıkarıldıktan sonra Windows Defender taraması:
16343 eklentisini görüntüle
FreeBSD 14 kurduktan sonra aşağıdaki adımları izleyerek sunucuyu derlemeye ve açmaya hazır hale getirebilirsiniz.
!!! mysql80-server'i pkg ile kuramıyorsanız veya FreeBSD kurulumu yapmak istemiyorsanız buradan hazır FreeBSD sanal makinesi indirebilirsiniz:Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.!!!
FreeBSD K. Adı: root
Şifre: 123
Öncelikle sanal makineye erişimi açın::ee etc/ssh/sshd_config
bu seçenekleri bulun ve değiştirin:permitrootlogin yes PasswordAuthentication yes
paketleri yükleyin:pkg install python mysql80-client mysql80-server gmake makedepend openssl llvm-devel gdb
MySQL kurulumunu yapın
MySQL makine ile birlikte açılsın:pwd_mkdb -p /etc/master.passwd chown -R mysql /var/db/mysql/ chgrp -R mysql /var/db/mysql/ echo 'mysql_enable="YES"' >> /etc/rc.conf service mysql-server start
MySQL admin şifresini değiştirin:mysqladmin -uroot -p password Enter password: <burayı boş bırakın.> New password: <yeni şifrenizi girin.> Confirm new password: <yeni şifrenizi girmeyi onaylayın.>
MySQL kullanıcıları ve izinlerini ayarlayın (123 yazan yere şifre tanımlayın, veya olduğu gibi bırakın):mysql -p CREATE USER 'root'@'%' IDENTIFIED BY '123'; GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' WITH GRANT OPTION; CREATE USER 'kaptan'@'localhost' IDENTIFIED BY '123'; GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'kaptan'@'localhost' WITH GRANT OPTION;
MySQL veritabanlarını oluşturun:CREATE DATABASE account; CREATE DATABASE log; CREATE DATABASE common; CREATE DATABASE player;
Serverin MySQL'e bağlanacağı kullanıcıya izinleri sağlayın'e bağlanacağı kullanıcıya izinleri sağlayın:GRANT ALL ON `account`.* TO 'kaptan'@'localhost'; GRANT ALL ON `common`.* TO 'kaptan'@'localhost'; GRANT ALL ON `log`.* TO 'kaptan'@'localhost'; GRANT ALL ON `player`.* TO 'kaptan'@'localhost';
İşlemleri kaydedip MySQL'den çıkın'den çıkın:flush privileges; quit;
MySQL 8 sürümünü kullandığımız için bu bağlantı fixini yapmalıyız:ee /usr/local/etc/mysql/my.cnf Bul: bind-address = 127.0.0.1 Değiştir: bind-address = 0.0.0.0 service mysql-server restart
Ana dizine ışınlanın:cd /
Home klasörü oluşturun:mkdir home
Ardından MySQL veritabanınıza Navicat ile bağlanıp, MySQL Databases klasöründeki .sql dosyalarını ilgili veritabanlarının üzerine sürükleyerek veritabanlarını kurabilirsiniz.
Şimdi ise sunucuya WinSCP ile bağlanın:
FreeBSD ana dizindeki /home klasörünü açın ve içine bu klasörleri atın:
- ServerFiles-FreeBSD
- ServerExtern-FreeBSD
- ServerSource
Artık sunucu derlenip açılmaya hazır. Windows Terminal'e dönüp bu adımları takip edin:
Server kaynak dosyalarının olduğu dizine ışınlanın:cd /home/ServerSource/
sunucuyu derlemeden önce temizlik:gmake clean
şimdi sunucuyu tam derleyin (-j değeri aynı anda kaç dosya derleneceğini belirler, makine hızınıza göre bir değer belirleyin):gmake all -j10
serverfiles'e ışınlanın:'e ışınlanın::cd /home/ServerFiles-FreeBSD/
gerekli izinleri sağlayın:chmod 777 *.sh
gerekli dosya ve bağlantıları oluşturun:./generate.sh
questlere ışınlanın:cd /home/ServerFiles-FreeBSD/share/locale/turkey/quest
quest derleyiciye izin sağlayın:chmod 777 qc
questlerı derleyin:sh make.sh
artık oyun başlatmaya hazır, serverfilese ışınlanın:cd /home/ServerFiles-FreeBSD
oyunu başlatın:./start.sh
ek komut: oyunu bu komutla durdurun ki veritabanı sorunları yaşanmasın:./stop.sh
ek komut: arta kalan syserr ve log dosyalarını bu komutla silin:./clear.sh
FreeBSD kısmı bitti.
Sıra geldi Windows'a. Burada işler çok daha kolay.
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.adresteki (mysql-5.6.51-win32.zip) adlı dosyayı indirin.
Mysql kurulumunu bu videoyu takip ederek yapabilirsiniz. Süre: 00:19 - 00:50
(mt2 kullanıcı adı yerine kaptan yazabilir veya kendiz başka bir şey belirleyebilirsiniz, ancak dosyaların içindeki varsayılan kullanıcı adı: kaptan)
(Windows'ta MySQL kurarken şifreye 123 yazmanıza izin vermez, 1234 yazabilirsiniz, kurulum bittikten sonra Navicat üzerinden şifreleri yeniden 123 olacak şekilde değiştirebilirsiniz. Yoksa ServerFiles-Windows\cores\db\ konumundaki conf.txt dosyasındaki şifreyi 1234 olarak güncellemeniz gerekir)
MySQL komutları::CREATE DATABASE account; CREATE DATABASE log; CREATE DATABASE common; CREATE DATABASE player; GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'kaptan'@'localhost' WITH GRANT OPTION;
Ardından videodaki 3:25 - 4:05 aralığında gösterilen gibi database'leri kurabilirsiniz.
Sıra geldi sunucuyu kurup başlatmaya:
ServerSource içindeki m2server.2008.sln dosyasını açın.
Serveri 32 bit modda Release ve Debug olarak derleyin.
ServerSource/Bin içindeki SendToServerfiles.bat komutunu çalıştırın.
ServerFiles-Windows içindeki start.bat komutunu çalıştırın.
Sunucuyu kapatmak için sırayla auth, ch1, ch2, ch99 ve db tıklayıp ESC tuşuna basın.
Questleri derlemek için ServerSource\Bin\Release içindeki qc.exe'yi ServerFiles-Windows\cores\xx\locale\turkey\quest konumuna kopyalayıp, derlemek istediğiniz questleri qc.exe'ye sürükleyin.
Hatırlatma: Windows ile FreeBSD ayrı veritabanlarında çalıştığı için birinde yaptığınız oyun içi işlemler diğerine yansımaz.
Yaşadığınız sorunlar için bu konuya yorum yazmayın, Soru, Cevap ve Yardım bölümünü kullanın.
Güle güle geliştirin
17059 eklentisini görüntüle
Serveri derlememişsiniz.Öncelikle çok teşekkür ederim hocam bukadar ayrıntılı bilgi paylaştığınız için hepsini sorunsuz yaptım ancak cd /home/ServerFiles-FreeBSD içinde start.sh olmasına rağmen oyun başlamıyor
./start.sh: ./db: not found hatası veriyor db hala açılmadı bekleniyor... diyor sürekli yardımcı olma şansın varmıdır
Siz derleyeceksiniz zaten, proje dosyası orada.Selamun aleyküm hocam bu mainline sunucunun dumproto.exesi yok içinde bi update atarmısın acaba. @Kaptan Yosun
direkt u10 indirsen yeterli u11 paralıMerhaba @Kaptan Yosun ,
Eline emeğine sağlık. Dosyaları indirip inceliyim istedim. Ancak u1den u10a kadar ayrı driver linkleri var. Tek tek indirip birleştirmek mi gerekli yoksa direk u10u indirsem hepsini kapsamış olurmu. Birde en sonki mesajında ücretli geliştirmeleri paylaşıcam demiştin notlara baktığımda u11 görünüyor onu paylaştığında ücreti verenmi sahip olacak oda bu gelişim sürecine dahilmi.
Yok birleştirmene gerek yok. u10 indirirsen her şey içinde zaten. u10 son ücretsiz güncellemeydi. u11 tamamladığımda satış konusu açacağım.Merhaba @Kaptan Yosun ,
Eline emeğine sağlık. Dosyaları indirip inceliyim istedim. Ancak u1den u10a kadar ayrı driver linkleri var. Tek tek indirip birleştirmek mi gerekli yoksa direk u10u indirsem hepsini kapsamış olurmu. Birde en sonki mesajında ücretli geliştirmeleri paylaşıcam demiştin notlara baktığımda u11 görünüyor onu paylaştığında ücreti verenmi sahip olacak oda bu gelişim sürecine dahilmi.
Server dosyalarınızı güncellememişsiniz. Güncel serveri derleyin. Hazır BSD'nin içindeki dosyalar güncel değil.Merhaba bir kaç şeyden bahsetmek istiyorum chat kısmında baş harfler yok. esc bölümünde oyun sonu çalışmıyor. ölüp dirildikten sonra butonlar kaybolmuyo bunları nasıl çözebiliirm.
Tamam, baktım dosyalar var direkt kurdum. Bu arada ellerine sağlık çok güzel olmuş. Ama çok fazla warning var 1000i geçik. Bunları tektek mi çözeceğiz? Farklı bi yolu var mıdır?Server dosyalarınızı güncellememişsiniz. Güncel serveri derleyin. Hazır BSD'nin içindeki dosyalar güncel değil.