@okan4141 knk mertlevis silkroadda asıl kervandan bahsediyor
Yıllarca bunun ekmeğini nasıl yemiş biraz anlatır mısın ?O kadar gereksiz bir etkinlik olmasına rağmen yıllarca bunun ekmeğini yiyen Iris Panel'e bir balyoz gibi inmiştir. Ya ücretsiz paylaş yada o kadar cüz-i bir miktar yapki, bu tokatçılara ders olsun.
Ellerine sağlık.
Ben videoda kesilen kervandan sadece 2 adet Enayi kesesi düştüğünü gördüm ve kervanı hedefe ulaştıran kişiye ödül npc tarafından veriliyor. O kısım zaten en kolay kısmı. Ayrıca ödül olarak gaya kazanıyor videoda öyle görmüştüm.
benim kafa silkroad kervan mantığına gitti kanka, zaten iriste yapılan kervan sistemi de ondan esinlenerek yola çıktı ama tam yapamadı.Videoya şimdi baktım yine guide kervan yükü kısmına gaya miktarı yazıyorsun min 50 max 250 yazmışlar yani bundan başka birşey göremedim. Kaçırdığım birşey varsa yaz kanka.
benim kafa silkroad kervan mantığına gitti kanka, zaten iriste yapılan kervan sistemi de ondan esinlenerek yola çıktı ama tam yapamadı.
O Kısım Çok Basit Bir Olay Zaten %90 ı bitirmiş @okan4141 Kervanın Can Guisi Harici Tamam GalibaKervandan direkt normal item düşmesi yerine sırtında taşıdığı kese, çanta veya her neyse sandık onun yerde spawn olması daha iyi olabilir(meleydeki gibi). Böyle çok düz oluyor ve ayarlanabilir olmaz sanırsam(bu kısımdan emin değilim). Kervan sahibinin taşıdığı eşyanın kervan NPC'lerinden dinamik olarak belirlenip, kervan öldürülürse eğer sandıktan o eşyaların haydutun alabilmesi sağlanabilir.Kervan sistemi gerçekten metin2 için harika bir sistem şimdiye kadar official olmaması üzücü. Geliştirilmeye çok müsait "Kervan Sistemi" forumdaki konularına göz gezdirdiğimde cidden çok güzel işler başarmışsın bu konuyu hevesle takip edeceğim.
bir sunucu sahibi- geliştirici olarak yaptığınız mantığı ilk gördüğümde aklıma gelen: " iki oyuncunun birisi kervan haydutu diğeri kervan çeken olur, sonrasında sınırsız dropAhahahah videonun yorumlarında denk gelmiştim gm sikroadcı çıktı diye şimdi aklıma geldi. Ama biz sahra2’den gidiyoruz ya sahra2 gibi yapıyorum.
Bu yavaşlatma, sersemletme gibi bonuslar ile engellenebilir durum atıyorum bu kervan mapinde serseme karşı dayanıklılık yüzde 50 işler yavaşlatma da saldırganın saldırı hızı ile hareket hızını azaltsa güçsüz bile olsa kervan koruyucusu bir şekilde malını savunabilir.Burada biraz keyfi tercihler yapmak sorun olmaz bence ama şimdi şöyle düşünürsek kervan, sahibini takip edecek ve kervan haydutlarıda kervana saldıracak o sırada bizim kervancı korumamız gerekiyor ama haydut bize skill atarken bile kervan yanımızda olacağından aynı anda hem bize hem de kervana vurabilir. Bizden daha dayanıklı bir haydut bizi ignorelayıp direkt kervanıda kesebilir, ama kervanın kendi rotası olursa ve tek işimiz onu hayatta tutmak olursa haydutu şekillerle uzaklaştırabiliriz.
Bir de ek olarak kervan sahibi kervan haydutuna ölürse kervan olduğu yerde durmuş olur. Kendi rotası olması en iyisi gibi ama kendi versiyonunu yapmanda güzel olur ekstra kendi tarzını katarak. Bekliyoruzz