- Ticaret Puanı
- 2
Merhaba arkadaşlar,
game.core dosyası hakkında bir araştırma yaptım ve yabancı forumlarda bu konu ile ilgili güzel bilgiler edindim. Files geliştirenler ve açık kaynak dosyalarına sistem yazanlar için yardımcı olabilecek bir bilgi.
Herhangi bir sebepten ötürü oyun game.core verip kanalları düşürüyorsa artık hatanın nereden kaynaklı olduğunu bulabileceksiniz.
Uyarı: Hataları görebilmek için strip edilmemiş game kullanmanız gerekli!
Başlamadan önce kontrol!
ssh ekranında gdb yazdığımızda hata alıyorsanız ilk önce şu paketleri kurun;
Kurulum bittikten sonra;
game.core'yi hangi kanalda verdiyse ilk önce o kanala gidiyoruz. Örn;
Fileslere göre dizinler farklıdır. Sizde kendi filesinize göre dizine giriniz. Sırasıyla şu işlemleri yapınız;
İlk önce gdb yazıyoruz;
gdb kuruluysa veya kurulumu doğru yaptıysanız şu şekilde bir yazı gelmesi lazım;
Uyarı: Metin2 32bitlik bir sistem olduğu için 64bit freebsdlerde gdb yapabilmek için şu kodu yazınız;
Evet şimdi sıra geldi şu lanet olası game.core'nin derdine. Sırasıyla şunları yazın;
Not: Filesinizde gamenin adı ne şekilde onu öğrenin. Fileslere göre çekirdek dosyasının ismi farklı olabilir. Örn gamenizin adı cekirdek ise file cekirdek yazacaksınız.
Bu işlemleri yaptıktan sonra artık hata mesajı ekrana yazacaktır. Bendeki örnek;
Herkese başarılar dilerim.
game.core dosyası hakkında bir araştırma yaptım ve yabancı forumlarda bu konu ile ilgili güzel bilgiler edindim. Files geliştirenler ve açık kaynak dosyalarına sistem yazanlar için yardımcı olabilecek bir bilgi.
Herhangi bir sebepten ötürü oyun game.core verip kanalları düşürüyorsa artık hatanın nereden kaynaklı olduğunu bulabileceksiniz.
Uyarı: Hataları görebilmek için strip edilmemiş game kullanmanız gerekli!
Başlamadan önce kontrol!
ssh ekranında gdb yazdığımızda hata alıyorsanız ilk önce şu paketleri kurun;
Bash:
pkg install gdb
Kurulum bittikten sonra;
game.core'yi hangi kanalda verdiyse ilk önce o kanala gidiyoruz. Örn;
Bash:
cd /usr/game/cores/channel2
İlk önce gdb yazıyoruz;
Bash:
gdb
Uyarı: Metin2 32bitlik bir sistem olduğu için 64bit freebsdlerde gdb yapabilmek için şu kodu yazınız;
Bash:
set gnutarget i386-marcel-freebsd
Evet şimdi sıra geldi şu lanet olası game.core'nin derdine. Sırasıyla şunları yazın;
Not: Filesinizde gamenin adı ne şekilde onu öğrenin. Fileslere göre çekirdek dosyasının ismi farklı olabilir. Örn gamenizin adı cekirdek ise file cekirdek yazacaksınız.
Bash:
file game
core game.core
bt full
Güncelleme;
GNU Debugger hakkında daha detaylı bilgi edinmek için şu bağlantıyı ziyaret ediniz:Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
Herkese başarılar dilerim.
Son düzenleme: