Büyük güncelleme
1. [REVERSED] Official Client Locale String
1.1. locale_string.txt serverfiles'dan pack'a taşındı.
1.2.
Bin iki yüz (1.200) satırdan fazla locale stringi elle değiştirdim. Artık ServerSource'da Korece yazı neredeyse kalmadı.
1.3. Bu, official Metin2 çoklu dil desteğinin temelidir.
1.4. Orijinal locale string kodları silindi. Yani bu defineyi kaldırmayın. Güncellemeyi defineli ekledim çünkü definesiz olunca sonradan sistem eklerken farkında olmadan kaldırabilirsiniz. Kolay görmeniz açısından.
1.5.
Sistemle ilgili inatçı bir hatayı bilgisayarıma bağlanarak çözen @Whistle 'a sonsuz teşekkürler.
2. [REVERSED] Official Fog Fix
2.1. Sis ayarlarının çalışmaması sorunu düzeltildi.
2.2. Orijinal sis ayarları kodları silindi. Yani bu defineyi kaldırmayın. Fixi defineli ekledim çünkü definesiz olunca sonradan sistem eklerken farkında olmadan kaldırabilirsiniz. Kolay görmeniz açısından.
2.3. Oyundan çıktığınız zaman sis ayarı metin2.cfg eklenir ve geri girdiğinizde sıfırlanmaz.
3. [REVERSED] Official Level Update Fix
3.1. Seviye alınca texttail anlık güncellenmeme sorunu düzeltildi.
3.2. Orijinal level update kodları silindi. Yani bu defineyi kaldırmayın. Fixi defineli ekledim çünkü definesiz olunca sonradan sistem eklerken farkında olmadan kaldırabilirsiniz. Kolay görmeniz açısından.
4. [REVERSED] Official Abort Traceback Update
4.1. Beklenmedik Client çökmeleri artık daha detaylı hata geri izleme yapacak.
4.2. Hata geri izleme, satır numaralarını da gösterecek şekilde ayarlandı.
5. Extern Güncellemeri yapıldı
5.1. Boost, 1.85.0 sürümüne güncellendi. (Client + Server)
5.2. libjpeg 9f sürümüne güncellendi. (Client)
5.2.1. Client derlenirken Visual Studio'da çıkan libjpeg lib warning'leri düzeltildi.
5.3. CryptoPP, 8.9.0 sürümüne güncellendi. (Client + Server)
5.3.1. Client ve Server'i Visual Studio ile derlerken çıkan CryptoPP lib warning'leri düzeltildi.
5.4. Lzo, 2.10 sürümüne güncellendi. (Client)
5.5. minilzo, 2.10 sürümüne güncellendi. (Server)
5.5.1. ServerSource/game/src içindeki lzo klasörü silindi. Çünkü server LZO'nun minilzo sürümünü kullanıyor.
6. china_event_server kaldırıldı.
7. Kullanılmayan "Locale Service" dosyaları silindi.
7.1. Locale_inc_BR.h
7.2. Locale_inc_CA.h
7.3. Locale_inc_VI.h
7.4. Locale_inc_SG.h
7.5. Locale_inc_NEWCIBN.h
7.6. Locale_inc_KO.h
7.7. Locale_inc_HK.h
7.8. Locale_inc_KO_DEV.h
7.9. Locale_inc_JP.h
7.10. Locale_inc_GB.h
7.11. Locale_inc_EU.h
7.12. Locale_inc_EU2.h
7.13. Locale_inc_dev.h
8. Kullanılmayan uioption.py ve ilgili kodlar silindi.
9. Pack/Root/localeinfo.py içindeki;
9.1. Doğu asya dillerine özel kontroller ve fonksiyonlar silindi.
9.2. GUILD_MARK_NOT_ENOUGH_LEVEL beyanı Korece'den İngilizce'ye çevrildi.
9.3. Brezilya'ya özel sanal klavye sembollerini içeren VIRTUAL_KEY_SYMBOLS_BR beyanı silindi, ilgili kodlar da intrologin.py'den silindi.
10. ClientSource/extern/include klasöründe düzenleme yapıldı.
10.1. ClientSource/extern/include'daki DirectX 8 header'ları DirectX8 klasörüne taşındı.
10.2. ClientSource/extern/include'daki Granny header'ları Granny-2.11.8 klasörüne taşındı.
10.3. ClientSource/extern/include'daki Miles Sound System header'ı Miles klasörüne taşındı.
10.4. ClientSource/extern/include'daki SpeedTree header'ı SpeedTree klasörüne taşındı.
10.5. ClientSource/extern/include'daki Discord RPC header'ları DiscordRPC klasörüne taşındı.
11. Varsayılan config ayarlarında tam ekran modu pencere modu olarak değiştirildi.
12. Minör bugfixler yapıldı. Ana konudaki fix listesini inceleyebilirsiniz.
13. Ufak kod okunabilirliği iyileştirmeleri yapıldı.
14. Bazı yorum satırındaki kodlar silindi.
Ana konudaki linkten indirebilirsiniz.
Oyun içinde bir çeviri hatası veya bug görürseniz bana bildirmeyi ihmal etmeyin.