Hayır tam olarak, D3D fanboyu oluyor bu, çünkü yanlış pazarlamalar nedeniyle GL kullanıcının gözünde D3D'den daha vasıfsız bir araç olarak hitap ettirildi. Bu sayede D3D ticari anlamda amacına ulaşıyor ve ulaşmaya devam ediyor. OpenGL çok yakında bu farkı kapatacağına dair çalışmalar yapıyor yine de. Nasıl ki Bitcoin madenciliği yakın zaman da fark edildi ve patladı, yakın bir zaman da OpenGL'de farkını gösterecektir.
Buna ek olarak, demişsiniz ki
portlama konusunda bilgi eksikliği var.
Çağırdığınız nesneyi OpenGL'de iki farklı görünüm alanında göstermekten bahsediyorsunuz sanırım? O-Graphic ve perspektif MT olarak düşünelim. Ayrıca neden portlamak size bu kadar güç geldi? Bunu yapmak için, ardışık şekilde glViewport() çağrısından sonra nesneyi yeniden çizmek ya da yapılandırmak yeterli diye biliyorum.
Eğer konu hakkında bilgiye ihtiyacınız varsa
, ayrıca burada OpenGL aracını öne sürmekteki nedenimiz tüm platformlarda iyisi/kötüsü fark etmeksizin tüm işletim sistemlerinde oyuncuların en azından %80 kitlenin sağlıklı, opsiyonel ve akıcı bir oyun deneyimi alabilmesini sağlamak.
Vulkana geçen bir oyunu hangi oyuncuya oynatmayı düşünüyorsunuz? Sadece AMD sahip oyunculara yönelik bir oyun mu planlıyorsunuz? Keza bir çok oyuncu eski nesil NVIDIA ve AMD kartlarına sahip ve bir çoğu özellikle ülkemizde Windows 7 ve 8 kullanıcısı.
NVIDIA kullanıcılarının bir çoğunluğunun
Vulkan taraflı yaşadığı problemleri sanırım bilmiyorsunuz?
Vulkanı kullanabilmek için oyunun ve GPU'nun %90 destek vermesi gerekiyor.
Mesela AMD Vulkan'nı desteklerken NVIDIA eski kartlar bunu desteklemiyor. (Yeni nesil hariç) Elbette Vulkanı kullanan bir oyunda AMD ciddi bir perfomans ve deneyim farkı sağlayabiliyor..
7381 eklentisini görüntüle
Buna ek olarak, sandığınız kadar zor bir işlemde değil, keza her iki platform aracını da seçenekli şekilde sunabilirsiniz. İlgili görsel de (D3D11 Henüz test aşamasında) ancak GL ve D3D9 kullanılabilir.
Ayrıca, grafik araçlarını kullanmadan önce, sektörde bulunan Metin 2 istemcilerinin bir çoğunluğunun halen ve halen Windows da çalışırken tümleşik şekilde CPU kullandığını da hatırlatmak ve bunun GPU olarak senkronize edilmesi gerektiğini belirtmek isterim. Akabinde GL olsun D3D9 olsun grafik kartınızla ancak sağlıklı ve opsiyonel deneyim sunabilir. Keza henüz oyun sunucularının %5 bir kısmı hariç hiç birinde GPU desteğini tam olarak göremedim.
7382 eklentisini görüntüle
Bana göre öncelikle yapılması gereken
VİZYONDUR, son kullanıcıya opsiyonel, sağlıklı oynanabilir ve yüksek kalitede oyun deneyimi sunabilmeyi amaçlamak ardından ise
MİSYON adil, kaliteli ve rekabetçi bir oyun topluluğu sağlayabilmek. Bu iki faktörü başardıktan sonra grafik araçlarını düşünmeye gerekte kalmıyor.
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.
Keyifli forumlar.