Model Context Protocol ile Metin2 Serverını Kodla! (Claude 3.5)

• Konuyu açan Konuyu açan Raviel
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 0
  • Gösterim Gösterim 52

Raviel

Premium Üye
Premium Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhabalar sevgili forum üyeleri,

Son zamanlarda yapay zeka teknolojilerinin hızla gelişmesiyle birlikte, birçok kişi kod yazma veya mevcut kodlar üzerinde değişiklik yapma işlemlerini yapay zekalar aracılığıyla gerçekleştirmeye çalışıyor. Günümüzde, yapay zekalar henüz büyük program dosyalarını tam anlamıyla kodlayabilme yeteneğine sahip olmasa da, son güncellemeler sayesinde bilgisayarlarımızı kontrol edebilecek seviyeye gelmiş durumdalar. Ben de kodlama konusunda herhangi bir eğitim almadan, ChatGPT, Claude 3.5 Sonnet, GitHub Copilot, Cursor ve Windsurf gibi uygulamalar kullanarak kendimi geliştirdim. Bu deneyimlerimi Metin2 üzerinde denemeye karar verdim ve sizlerle tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

MCP (Model Context Protocol) Nedir?

Model Context Protocol (MCP), Büyük Dil Modelleri (LLM'ler) ile harici veri kaynakları ve araçlar arasında sorunsuz entegrasyon sağlayan açık bir protokoldür. MCP, LLM uygulamalarının ihtiyaç duyduğu bağlamı sağlamaları için standart bir yöntem sunar. Bu sayede, yapay zeka destekli bir IDE oluşturmak, bir sohbet arayüzünü geliştirmek veya özel yapay zeka iş akışları oluşturmak mümkün hale gelir.

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Kurulum Nasıl Yapılır?

Claude Masaüstü Uygulamasını İndirin:
Öncelikle, Claude'un masaüstü uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Bu uygulama, hem macOS hem de Windows için mevcuttur.

Uygulamayı indirdikten sonra uygulamanın ayarlar kısmından Developer sekmesinden Config ayarınızı yapmanız gerekiyor. Gerekli bilgiler zaten MCP'nin kendi sayfasında mevcut oradaki adımlara göre tamamlamınızı tavsiye ederim.

Kurulum tamamlandıktan sonra programı yeniden başlatın. Ardından sohbet kısmında aşağıdaki görseldeki gibi bir simge göreceksiniz:
1737585481198.webp

Github linki üzerinde ekstra mevcut olan izinler için:

(Mevcutta kullandığım izinler yalnızca dosya izinleri eğer isterseniz GitHub sayfasını inceleyip farklı izinlerde atayarak internetten arama bile yaptırabilirsiniz.)

Gerekli Paket Yöneticilerini Kurun: PowerShell veya Komut İstemi'ni yönetici olarak açarak aşağıdaki komutları çalıştırın:
bash:
Genişlet Daralt Kopyala
winget install OpenJS.NodeJS
winget install Git.Git

Deneyimlerim ve Önerilerim

Yapay zeka destekli bu uygulamalar, özellikle kodlama konusunda deneyimi olmayanlar için rehber niteliğinde yardımcı olabilir. Ancak, unutmayın ki yapay zekalar birer yardımcıdır; henüz 10.000 satırlık bir kodu tam anlamıyla analiz edebilen bir model bulunmamaktadır. Bu nedenle, yapay zeka araçlarını kullanırken insan denetimi ve müdahalesi önemlidir. Örnek olarak bir görselde bıraktım dosyanın sonuna. Syserr dosyalarını incellettim ve çıkan sonuç.

Dosya yapılarını genel kodları daha iyi anlaması için öncesinde yapay zekaya Rehberler veya nasıl yapılır konularının dümdüz konu içeriklerini atarak anlatıyorum. Yapay zeka maalesef Metin2 Konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığından onu yönlendirebilecek kadar bilgiye sahip olmalısınız. Unutmayın ki hala ufak tefek hataları çözebiliyor, ufak tefek performans iyileştirmeleri için kodunuzu sadeleştirebilir ve sizi tonla amelelikten kurtarabilir.

Umarım bu bilgiler sizler için faydalı olmuştur. Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.

Saygılarımla.

Dosya Eklentileri

• 1737585359699.webp
    1737585359699.webp
    30,6 KB · Gösterim: 23
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    39,2 KB · Gösterim: 21
Geri