Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar,
Sistemin kullanıcılarına yararı dokunacağı bir güncelleme söylemek istiyorum.
Metin taşlarına ekli olan taşlar, Tüm metin taşlarında görünür. Ancak kontrol ederseniz 8001, 8002, 8003, 8004 numaralı moblarda taşlar görünse bile düşmez. Bunu önlemek adına aşağıdakileri uygulayabilirsiniz.
Dostum farklı şeylerle uğraşmaktan bakamadım. Kusura bakma
Şimdi bak server srcde char.cpp içerisinde:
char.cpp:
if (IsStone())
{
DetermineDropMetinStone();
}
Böyle bir kod var. Bu kodun açıklaması, eğer metin taşı ise DetermineDropMetinStone fonksiyonunu çağır demek.
Bu fonksiyonu yorum satırına aldığında tüm metinlerdeki taşları kaldırır. /usr/game/share/locale/turkey içerisindeki mob_drop_item.txtye eklediğinde de sırayla üst üste gösterir. Kodlar ona ayarlı çünkü.
Yani yapman gereken şu:
char.cpp:
// if (IsStone())
// {
//DetermineDropMetinStone();
// }
8002 kodlu mob için yaptım. Sen istediğine ekleyebilirsin. Ayrıca sadece metin taşlarında değil istediğin moba ekleyebilirsin.
Böylece tüm metinlerde değilde mob_drop_item içerisindeki mob koduyla eklediklerinde görünür. 1 den fazla taş eklediğinde uitarget.py içerisinde sıralama olduğu için taşların fotosu sırayla değişir.
@TheAdmin33 Arkadaşıma sistemi yazıp, paylaştığı için çok teşekkür ederim. Sistemi indirip bakmadım açıkçası burada öyle bir sorun var mı yok mu bilmiyorum. Ama varsa bile çözüm olacağını düşündüğüm için konuya katkım olması adına buraya da alıntıladım. İyi kullanımlar dilerim. Ellerinize sağlık. TheAdmin33