- Ticaret Puanı
- 2
Merhaba arkadaşlar,
Metin2 Geliştirici Eğitimimizin ilk bölümünün ilk konusu bu.
Eğitim serimiz hakkında bilginiz yoksa: Metin2 Geliştirici Eğitimi Video Serisi buradaki konuyu okuyunuz.
Eğitim videolarımız youtube kanalımıza yüklenmektedir. Kanalımıza bakmak için;
Eğitim videolarımızın bulunduğu Youtube Oynatma listesine gitmek için:
Bu bölümde indirmeniz gereken programlardan bahsettim.
İlk önce videomuzu izleyip, seri boyunca neleri göreceğimize bir bakalım sonra gerekli programlarımızı indirelim.
Not: Arkadaşlar eğitim serimizin devamılılığı için Youtube'dan ve forumdan videolarımızı beğenip yorum atmayı unutmayınız. Sizlerin atacağı yorum veya beğeniler bana motivasyon veriyor.
[GALLERY=media, 182]Metin2 Geliştirici Eğitimi Bölüm 1: İndirilmesi Gereken Programlar ve Dosyalar - YouTube, Whistle tarafından, 6 Ekim 2016 17:25 tarihinde yayınlanmıştır.[/GALLERY]
İndirmemiz Gereken Programlar;
Freebsd (linux) files kullananlar için indirilmesi gerekenler. - Windows işletim işletim sistemi kullanıyorsanız indirmeniz gerekenler;
Windows files kullananlar için indirilmesi gereken programlar. - Windows işletim sistemi kullanıyorsanız indirmeniz gerken dosyalar;
Metin2 Geliştirici Eğitimimizin ilk bölümünün ilk konusu bu.
Eğitim serimiz hakkında bilginiz yoksa: Metin2 Geliştirici Eğitimi Video Serisi buradaki konuyu okuyunuz.
Eğitim videolarımız youtube kanalımıza yüklenmektedir. Kanalımıza bakmak için;
Linkleri görebilmek için
giriş yap veya kayıt ol.
Eğitim videolarımızın bulunduğu Youtube Oynatma listesine gitmek için:
Linkleri görebilmek için
giriş yap veya kayıt ol.
.Bu bölümde indirmeniz gereken programlardan bahsettim.
İlk önce videomuzu izleyip, seri boyunca neleri göreceğimize bir bakalım sonra gerekli programlarımızı indirelim.
Not: Arkadaşlar eğitim serimizin devamılılığı için Youtube'dan ve forumdan videolarımızı beğenip yorum atmayı unutmayınız. Sizlerin atacağı yorum veya beğeniler bana motivasyon veriyor.
[GALLERY=media, 182]Metin2 Geliştirici Eğitimi Bölüm 1: İndirilmesi Gereken Programlar ve Dosyalar - YouTube, Whistle tarafından, 6 Ekim 2016 17:25 tarihinde yayınlanmıştır.[/GALLERY]
İndirmemiz Gereken Programlar;
Freebsd (linux) files kullananlar için indirilmesi gerekenler. - Windows işletim işletim sistemi kullanıyorsanız indirmeniz gerekenler;
- VMware Workstation ya da Virtual box // wmware:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
- FreeBSD-9.3-RELEASE | freebsd:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol. - Metin2 server files indirilecek. Client (istemci) 2013 ile build edilecek.(game, db, client) Seride kullandığım filesi buradan indirebilirsiniz: Metin2 Geliştirici Eğitimi Serisinde Kullandığım Files
- Wampserver | WampServer - Windows İçin Web Geliştirme Ortamı Programı (32 - 64 Bit & PHP 5.5) veya
- Filezilla |
- Putty |
- Navicat
- IDE (Editör) (phpstorm, netbeans, notepad++, sublime text, brackets);
- phpstorm:
- Netbeans:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.veLinkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.indirilecek.
- Notepad++:
- Sublimetext:
- Brackets: Brackets - Açık Kaynak Kodu Editörü (CSS, JS, PHP, HTML) |
- phpstorm:
- Source (Açık Kaynak) derlemesi için (istemci dosyası metin2client.exe) Visual studio 2019 |
- Python 2.7 sürümü indirilecek ve kurulacak. |
- Eternexus veya epack
Windows files kullananlar için indirilmesi gereken programlar. - Windows işletim sistemi kullanıyorsanız indirmeniz gerken dosyalar;
- Metin2 server files indirilecek. Client (istemci) 2013 ile build edilecek. Windows files olacak. (pasha37) (game, db, client)
- Wampserver | WampServer - Windows İçin Web Geliştirme Ortamı Programı (32 - 64 Bit & PHP 5.5) veya
- Navicat
- IDE (Editör) (phpstorm, netbeans, notepad++, sublime text, brackets);
- phpstorm:
- Netbeans:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.veLinkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.indirilecek.
- Notepad++:
- Sublimetext:
- Brackets: Brackets - Açık Kaynak Kodu Editörü (CSS, JS, PHP, HTML) |
- phpstorm:
- Source (Açık Kaynak) derlemesi için (game, db ve client) Visual studio 2019 |
- Python 2.7 sürümü indirilecek ve kurulacak. |
- Eternexus veya epack
Son düzenleme: