Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
siteden Metinlere ve Bosslara Karşı Güçlü Efsunu bu sistemi kurdum fakat 500 metin değeri 10k 20k damage fark ettiriyor metine onu nasıl değiştirebilirim mesela 1 metin değeri 300 hasar arttırsın istiyorum
siteden Metinlere ve Bosslara Karşı Güçlü Efsunu bu sistemi kurdum fakat 500 metin değeri 10k 20k damage fark ettiriyor metine onu nasıl değiştirebilirim mesela 1 metin değeri 300 hasar arttırsın istiyorum
yok yani şöyle metinlere karşı güç efsunu %500 veriyorum normal haliyle 100 vuruyor metine şuan 20k 30k vuruyor yani oransız ben istiyorumki metinlere karşı güç %500 40k vurdursun
yok yani şöyle metinlere karşı güç efsunu %500 veriyorum normal haliyle 100 vuruyor metine şuan 20k 30k vuruyor yani oransız ben istiyorumki metinlere karşı güç %500 40k vurdursun
Şöyle bir olay vardı sanırım mysqldan metinlere ve ya bosslara hangi efsunlarin işlediğini seçebiliyordun eger gerekli konuyu bulursam ö.m den yollarim size
Şöyle bir olay vardı sanırım mysqldan metinlere ve ya bosslara hangi efsunlarin işlediğini seçebiliyordun eger gerekli konuyu bulursam ö.m den yollarim size
Aşağıdaki şekilde hasarı arttırıyor:
if (pkVictim->IsStone())
iAtk += (iAtk * pkAttacker->GetPoint(POINT_ATTBONUS_METIN)) / 100;
Aşağıdaki gibi 2 ile çarparsanız değeri örneğin 20 metin bonusuyla 12k vurmak yerine hesap 14k vurur:
if (pkVictim->IsStone())
iAtk += (iAtk * 2*pkAttacker->GetPoint(POINT_ATTBONUS_METIN)) / 100;
Ne kadar mantıklı tabi tartışmaya açık, teknik borç bırakıyor olacaksınız bu şekilde ileride başkası baktığında çok arar sebebini ve zor bulur
Aşağıdaki şekilde hasarı arttırıyor:
if (pkVictim->IsStone())
iAtk += (iAtk * pkAttacker->GetPoint(POINT_ATTBONUS_METIN)) / 100;
Aşağıdaki gibi 2 ile çarparsanız değeri örneğin 20 metin bonusuyla 12k vurmak yerine hesap 14k vurur:
if (pkVictim->IsStone())
iAtk += (iAtk * 2*pkAttacker->GetPoint(POINT_ATTBONUS_METIN)) / 100;
Ne kadar mantıklı tabi tartışmaya açık, teknik borç bırakıyor olacaksınız bu şekilde ileride başkası baktığında çok arar sebebini ve zor bulur
Başta mantığını kavramaya çalışsanız daha iyi olur bence,
Örnek olarak baz hasarınız 100, %20 metin ve %20 canavar bonusunuz var.
ilk önce metini hesaplıyorsunuz 100 olan hasarınız 120 oluyor.
if (!pkVictim->IsStone())
iAtk += (iAtk * pkAttacker->GetPoint(POINT_ATTBONUS_BOSS)) / 100;
100+= (100 * 20) / 100; = 120
Sonrasında 120 üzerinden canavarı hesaplıyorsunuz 120 olan hasarınız 144 oluyor.
iAtk += (iAtk * pkAttacker->GetPoint(POINT_ATTBONUS_MONSTER)) / 100;
120+= (120* 20) / 100; = 144
Gördüğün gibi 20 metin hasarı 20 arttırırken 20 canavar hasarı 24 arttırmış oldu.
Aşağıdaki gibi yaparsanız her 1 metin efsunu 50 hasar arttırır:
if (pkVictim->IsStone())
iAtk +=50*pkAttacker->GetPoint(POINT_ATTBONUS_METIN);
Ama bundan sonra farklı sırayla eklediğiniz efsunlar varsa onlar bunun üzerine hasarı arttırıyor olacaktır bu yüzden böyle bir şey yapıyorsanız ya en son metin bonusunu hesaplayın yada diğer bonusları da bu şekilde güncelleyin.