- Ticaret Puanı
- 6
sadece clienti 64 bite çekip server tarafını 32 bitte bıraksak ne gibi sorunlar yaşarız?
yaptığım için demiyorum öğrenmek için sordum sadece bilgiye açız aççEn basit örnek 32 bitlik bir adreslemede packet boyutları 4 byte olacakken, 64 bitlik bir adreslemede bu 2 katı olan 8 byte'a çıkacaktır. Yani olmaz Hasan'ım yanlış düşiünüyorsun. Yaparken iki side'ı da değiştirmen gerekiyor.
yapacağımdan değil ya öğrenme amaçlı belki girişiriz mesela o manadaDikkat edilmesi gereken çok konu var
İlk aklıma gelen;
int veya size_t gibi türlerin 32-bit ile 64-bit arasında boyut farkı olabilir; int32_t, int64_t, uint32_t, ve uint64_t gibi kesin boyutlu veri tiplerini kullanmak durumu çözebilit satır satır bakmak lazım.
Sunucu client paketleşmesini de incelemek gerekebilir, adreslemelerde biri 2 üzeri 32 diğeri 2 üzeri 64 bellek adresliyor çünkü
daha açık olmak gerekirse?client packet kısmında statik veri tipi kullanıldığı taktirde sıkıntı olmayacaktır.
hatta size_t, ssize_t, long ve unsigned long türleri haricinde bir değişiklik yapılması da gerekmez.
clientte ki packet.h işte orada bu söylediğim veri tiplerini 32 bit olanlarla değiştireceksindaha açık olmak gerekirse?
ozaman sıkıntı yok diyosun yaniclientte ki packet.h işte orada bu söylediğim veri tiplerini 32 bit olanlarla değiştireceksin
bir gerek yok işte öğrenmeye çalışıyoruz. 64 bit felan yükseltmedim.Ne gerek var? Durduk yere client paket yükü yükseltmenin manası nedir?
Server tarafını 64 Bit sistemde 32 Bit olarak derlemek en popüler yöntem ve yapması kolay, fakat clienti 64 Bit olarak derleme işi için sorunsuz bir sonuç istiyorsanız tüm libleri 64 Bit olarak tekrar derlemeniz lazım, linç edilmeyi göze alarak söylüyorum oyunun mevcut yapısı ve potansiyel maksimum oyuncu sayısı, artı olarak 32 Bit olarak da yapılabilecek optimizasyonları göz önünde bulundurduğumda ben bu işlemin çokta gerekli olduğunu düşünmüyorum, 32 Bit ile de sorunsuz hizmet verilebilir, akıcı bir oyun oynatılabilir ayrıca eski PC kullanan oyuncular için daha az sorun çıkaracağı kesindir, şahsi fikirdir lütfen beni Taksim meydan da idam etmeyin, sevgiler.
tamamen öğrenme amaçlı bir konu herkes fikrini paylaşsın tabikiServer tarafını 64 Bit sistemde 32 Bit olarak derlemek en popüler yöntem ve yapması kolay, fakat clienti 64 Bit olarak derleme işi için sorunsuz bir sonuç istiyorsanız tüm libleri 64 Bit olarak tekrar derlemeniz lazım, linç edilmeyi göze alarak söylüyorum oyunun mevcut yapısı ve potansiyel maksimum oyuncu sayısı, artı olarak 32 Bit olarak da yapılabilecek optimizasyonları göz önünde bulundurduğumda ben bu işlemin çokta gerekli olduğunu düşünmüyorum, 32 Bit ile de sorunsuz hizmet verilebilir, akıcı bir oyun oynatılabilir ayrıca eski PC kullanan oyuncular için daha az sorun çıkaracağı kesindir, şahsi fikirdir lütfen beni Taksim meydan da idam etmeyin, sevgiler.
Serveri 64bit sistemde 32bit olarak derleyince 4gb ram limiti kalkıyor mu?Server tarafını 64 Bit sistemde 32 Bit olarak derlemek en popüler yöntem ve yapması kolay, fakat clienti 64 Bit olarak derleme işi için sorunsuz bir sonuç istiyorsanız tüm libleri 64 Bit olarak tekrar derlemeniz lazım, linç edilmeyi göze alarak söylüyorum oyunun mevcut yapısı ve potansiyel maksimum oyuncu sayısı, artı olarak 32 Bit olarak da yapılabilecek optimizasyonları göz önünde bulundurduğumda ben bu işlemin çokta gerekli olduğunu düşünmüyorum, 32 Bit ile de sorunsuz hizmet verilebilir, akıcı bir oyun oynatılabilir ayrıca eski PC kullanan oyuncular için daha az sorun çıkaracağı kesindir, şahsi fikirdir lütfen beni Taksim meydan da idam etmeyin, sevgiler.
Hayır kalkmaz, bu işlem sadece 64 Bit makinada da src derleyebilmeni sağlar bu da tek makinada hem oyunu hem srcyi kullanabilme olanağı sağlar. 32 Bit game çok sayıda core 'a bölünerek her biri 4 GB ram alacak şekilde açılır, online sayısı abartı sayılara çıkmayacaksa (ki bu piyasada çok zor iş) 32 Bit kaynak yeterli olacaktır, bir sorunda performans sıkıntısı da yaşamazsınız o yüzden bu işe girmenin bir manası yok bence, ayrıca tekrar belirteyim yeni grafik güncellemesi, 64 Bit güncellemesi gibi işlerle uğraşırken arkadaşlar bazen bu oyunun kitlesini unutuyor, oyununuz istediğiniz kadar akıcı olsun, güzel gözüksün önemli olan ne kadar geniş yelpazede oyuncu oynatabildiğinizdir, patates pcsi olan Ali'de RTX bilmem kaçı olan Veli'de oynayabilmeli, bizim gibi ülkelerde eski donanım kullanan ve bu oyunu hala oynayan kişi sayısı çok yüksek olduğu için yapılacak işler buna göre iyi düşünülerek yapılmalı, yine de 64 Bit ile alakalı daha detaylı bilgi isterseniz incelemenizi önereceğim konuların linklerini bırakıyorum;Serveri 64bit sistemde 32bit olarak derleyince 4gb ram limiti kalkıyor mu?
@hasanmacit bana diyor sen üzerine alınmaHayır kalkmaz, bu işlem sadece 64 Bit makinada da src derleyebilmeni sağlar bu da tek makinada hem oyunu hem srcyi kullanabilme olanağı sağlar. 32 Bit game çok sayıda core 'a bölünerek her biri 4 GB ram alacak şekilde açılır, online sayısı abartı sayılara çıkmayacaksa (ki bu piyasada çok zor iş) 32 Bit kaynak yeterli olacaktır, bir sorunda performans sıkıntısı da yaşamazsınız o yüzden bu işe girmenin bir manası yok bence, ayrıca tekrar belirteyim yeni grafik güncellemesi, 64 Bit güncellemesi gibi işlerle uğraşırken arkadaşlar bazen bu oyunun kitlesini unutuyor, oyununuz istediğiniz kadar akıcı olsun, güzel gözüksün önemli olan ne kadar geniş yelpazede oyuncu oynatabildiğinizdir, patates pcsi olan Ali'de RTX bilmem kaçı olan Veli'de oynayabilmeli, bizim gibi ülkelerde eski donanım kullanan ve bu oyunu hala oynayan kişi sayısı çok yüksek olduğu için yapılacak işler buna göre iyi düşünülerek yapılmalı, yine de 64 Bit ile alakalı daha detaylı bilgi isterseniz incelemenizi önereceğim konuların linklerini bırakıyorum;
Merhaba arkadaşlar,
Eğer metin2 server source dosyalarını 64 bit modunda build etmek isterseniz devil ve cryptopp'un 64bit hali gerekiyor. Birkaç gün önce bunun üzerinde uğraştım ve build başarıyla gerçekleşti.
64bit ile derleme çalışmasında kullandığım kaynak kodları Metin2 Sıfırdan Altyapı Server Files Hazırlama Rehberi 'nde oluşturduğumuz dosyalardır.
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.adresinden kaynak kodlarına erişebilirsiniz. Açıklama kısmında gerekli paketleri nasıl kurulması gerektiği yazıyor.
İşlemlere başlamadan önce...Çözüldü Konu 'Source 64-BİT Build?'
Game source tarafını 64 bit edenler var benim merak ettiğim ise 64 bit buildin game tarafında ne faydası olduğu 32 bit buildin ne dezavantajı var 64 bite göre? Ayrıca clienti ve game sourceleri 64 bit build eden varsa ne gibi faydalarını gördü?
- melihalbayrak
- Yanıt: 23
- Forum: Soru, Cevap ve Yardım
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.