Ben genel olarak grafik takıntılı biriyim şahsen. Sadece metin2 için değil, tüm oyunlar için.
Bir oyunun hikayesi çok güzel olsa bile, grafikleri götüyse o oyunu asla oynamam mesela.
Metin2 için konuşacak olursam; ben işin fantezi kısmındayım. Yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum. Belki bir çok kişi Metin2'ye yeni grafik güncellemesini yakıştıramıyor olabilir ancak geleceği referans aldığınızda bence bu ve benzeri güncellemeler zarardan çok fayda getiriyor olacaktır. Eski bilgisayar kullanıcılarını da düşünmenin gerek olduğu konusunda söylenenlere hak veriyorum, fakat şöyle bir acı gerçek var ki; önümüzdeki birkaç yıl içinde eski bilgisayar kullanıcıları yok denecek kadar az olacak, ya da hiç olmayacak. Her geçen gün bu sayının azalması bir yana, artık birçok firma eski windows sürümlerine olan desteği tamamen kesiyor. Google Chrome ve Steam bu olayın başını çekiyor şimdilik. Hatta Steam Windows 8.1 dahil olmak üzere alt sürümlere tamamen desteği kesti.
Demem o ki, zaman geçtikçe eski Windows sürümleri artık istense de kullanılamaz bir hale gelecek ve insanlar bir şekilde orta segment de olsa yeni bilgisayarlara geçiş yapacaklar. Dolayısıyla metin2 kitlesi konusunda endişeye pek yer vermiyorum açıkçası. Çünkü zamanın ve teknolojinin getirileri, mevcut kitlenin de bir çoğunu yeni bilgisayarlara taşımış olacak.
Ayrıca; tercih meselesi olarak bu grafiklerin tamamen açılıp kapanır olması seçeneği olmalı bence. Çünkü her ne kadar bilgisayarlar iyi veya destekliyor olsa da, metin2 yi eski haliyle oynamak isteyenler olabilir. Bu seçimi oyuncuya bırakmak en doğrusudur.
Mevcut kodlarda bulunan açma-kapama işlemi çok da stabil sayılmaz, bunun daha da iyileştirilmesi gerekiyor.