Yardım Zenaris directx9 sonrası oluşan bazı problemler

• Konuyu açan Konuyu açan DeadLyEscaPe
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 20
  • Gösterim Gösterim 677
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

DeadLyEscaPe

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Directx9 sonrası ilk model yüklemelerinde hafif bir lag oluşuyor. Örneğin videoda gösterdiğim gibi, ilk karakter oluşturma ekranı açıldığında karakterleri görüntülemek istediğimde 1-2 saniliyelik bir lag oluşuyor. Ardından modelleri yüklediğinde hızlı bir şekilde karakterler görüntülenebiliyor. Sonrasında oyuna ilk girişte sadece zırh çıkartmadan bir zırh giyildiğinde 1 2 saniyelik lag oluşuyor. Oyunu altta 5 10 dakika bırakınca tekrardan zırhı giyince bir lag oluşuyor. (Efekt birikmesi. Evet biliyorum altta biriken efektlerin fixi mevcuttu forumda onu da uyguladım.)

Not: Oyuna ilk girişte, zırhın envanterindeki yerini değiştirince ve üzerindeki zırhı çıkartıp tekrar giyince lag oluşmuyor. Videoda ne tesadüf foruma göstermek için çektiğim videoda ilk zırh giyişimde lagsız giydi. Normalde lag oluşuyor. Unutmadan, oyunu yükleme ekranında da yavaşlama mevcut. Bu normal sayılabilir mi bilmiyorum.

Modellemelerin ve efektlerin update, render fonksiyonlarını inceledim, karşılaştırdım fakat çözüme ulaşamadım. Zenaristen directx9 çekmiş ve bu problemle karşılaşmamış veya karşılaşmış çözümünü bulmuş arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim, iyi forumlar.

Video:

Geri