Çözüldü Yanında gezen binek sistemi hata!

Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

coku22

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Selamlar, bazı binekler çalışıyor bazıları çalışmıyor saç slotuna geçen binek geliyor ama başka slota oturan gelmiyor ekte linki verdiğim konudan ekleme yaptım fakat kaçırdığım bir yer var sanırım. Birde çok hızlı in bin yapabiliyorsunuz, sistemi eklemeden önce böyle bir sorun yoktu fileste bana nerde hata yaptığımı söyler misiniz?
konuda ki anlatıma sağdık kalındığında da aynı yere oturuyor item ben kendimce başka sayılarda denedim resimde de belli olduğu üzere :)
sistem linki

resimler;
Ekran görüntüsü 2024-12-23 050245.webp

Ekran görüntüsü 2024-12-23 050400.webp
Ekran görüntüsü 2024-12-23 050502.webp
Ekran görüntüsü 2024-12-23 050827.webp

Çözüm
Bazı bineklerin çalışmamasının nedeni item_proto / mob_proto veya pack kaynaklı olabilir. Çalışan bineklerin proto satırları ile çalışmayanların satırlarını karşılaştır, eğer bir fark varsa bunu zaman göreceksin. Sonra gerekirse mob proto ve pack kontrolü sağlarsın.

Slot sorunu ise yaptığın sıralamanın yanlış olmasından kaynaklanıyor. Bu blokta yapılan eklemeler doğrudan anlatıma bakılarak değil, uyarlayarak yapılmalı.

Aşağıdaki görsel sana yardımcı olacaktır:
Ekran görüntüsü 2024-12-23 182122.webp
ilk resimdeki slot mountu slot countun üzerine çıkar ve sayısını 1 arttır

ilk resimdeki slot mountu slot countun üzerine çıkar ve sayısını 1 arttır
Bu bazı bineklerin gelmesi bazılarının gelmemesi neyden kaynaklı mesela beyaz aslan gelmiyor slota oturmuyor ama misal kurt binek slota oturduğu için geliyor karakterin yanında geziyor?

ilgili bineklerin quest dosyalarını ve artıkkarını temizlemeyi unutma

@nyami dediklerinizi yaptım fakat fark eden bir şey olmadı. ilk resimde ki gibi binek saç slotuna ekleniyor.
ozaman kostüm sıralarını bozmuşsun. protoreader item_lenght item_data gibi tüm yerleri kontrol etmen lazım sıralar uyuşmuyor olabilir

o zaman şöyle yapalım değişiklik yaptığın dosyaları rarlayıp ekle konuya kontrol edeyim.

Bazı bineklerin çalışmamasının nedeni item_proto / mob_proto veya pack kaynaklı olabilir. Çalışan bineklerin proto satırları ile çalışmayanların satırlarını karşılaştır, eğer bir fark varsa bunu zaman göreceksin. Sonra gerekirse mob proto ve pack kontrolü sağlarsın.

Slot sorunu ise yaptığın sıralamanın yanlış olmasından kaynaklanıyor. Bu blokta yapılan eklemeler doğrudan anlatıma bakılarak değil, uyarlayarak yapılmalı.

Ekran görüntüsü 2024-12-23 182122.webp

Çözüm

20806 eklentisini görüntüle
Teşekkürler karşılaştırarak çözüme kavuştu. Sadece bazı bineklerin doğru slota oturmadığı için gelmediği sorunu kaldı ona da bakacağım.
Ekran görüntüsü 2024-12-23 183832.webp

Ekran görüntüsü 2024-12-23 183906.webp

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri