- Ticaret Puanı
- 0
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır aklımda olan ve sonunda aksiyona geçtiğim bir konuyu sizlerle tartışmak istiyorum. Hiç windows 10/11 de sizi sinir eden bir sınırlama veya ne kadar format atarsanız atın çözemediğiniz bir problem oldu mu ? Eğer olmadıysa çok şanslısınız çünkü ben artık windows'tan bıktım. En basitinden cihazımdaki IGPU ve DGPU nun senkronizasyon kaybından dolayı anlık olan droplardan, istediğim gibi özelleştirememekten, varsayılan olarak gelen çoğu uygulamayı kaldıramamaktan, olur olmadık yerlerde karşılaştığım "yanıt vermiyor" hatalarından, windowsun zorunlu kidığı "teslim iyileştirme" gibi hizmetlerini kayıt defteri olmadan kapatamamaktan, edge gibi berbat bir tarayıcıyı bilgisayardan kaldıramamak gibi birçok sinir bozucu yönlerinden ötürü bugün yeni bir karar aldım. Bilgisayarımda 2 adet SSD bulunmakta (1TB ve 512GB). İlk başlarda küçük olan SSD ye ArchLinux kurup orada takılıyordum ve çok hoşuma gidiyordu ama arch da hiç stabil değildi ve sürekli donuyordu. Bende elim mahkum windowsa geri dönüyordum. Ama dün yine windows'ta yaşadığım sinir bozan bir hata yüzünden uzun araştırmalarımdan sonra 1TB lik SSD ye Fedora diğer SSD ye ise windows masaüstü uygulama geliştirmek ve oyun oynamak için Windows 11 kurmaya karar verdim. Hatta şu anda windows'a oyunlarımı kurarken bu konuyu açıyorum. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz de böyle problemler yaşıyor musunuz ? Yaşıyorsanız nasıl başa çıkıyorsunuz ? Yaptığım şey doğru mu veya sizin fikirleriniz neler benimle paylaşırsanız sevinirim. İyi forumlar.
Eğer bu hataların bilgisayarımın yetersiz veya eski olduğundan ötürü düşünüyorsanız bilgisayar donanımımı sizinle paylaşıyorum
Eğer bu hataların bilgisayarımın yetersiz veya eski olduğundan ötürü düşünüyorsanız bilgisayar donanımımı sizinle paylaşıyorum
- İşlemci : AMD Ryzen 7 6800H
- Ekran kartı : Nvidia RTX 3060
- Depolama : 1 TB Samsung 980 pro with heatsink ve 512 GB (Laptopu aldığımda içinde gelen SSD)
- RAM : 32 GB Crucial 5600 mhz