- Ticaret Puanı
- 0
Merhaba,
Forum kaydı oluşturarak aranıza katıldım. İlk olarak @hasanmacit ve @themanji'ye selam güzellikler demek istiyorum.
Altyapı: Martysama(5.8 ex-r642)
Hızlı bir başlangıç yapmak için 5.8 ile serüvene başladım. Kafamda düşündüğüm projemi yetiştirmem ve biraz da üşengeçlikle 3 parti kütüphaneleri güncelleme ile uğraşmadan başlıyacağım için en ideal altyapı seçimi marty oldu. Yoksa Mainline candır @Kaptan Yosun gibi titiz bir şekilde başlamaktı niyetim..
İlk etapta veritabanı ile başladım, mysql 5.6 sürümünden Mariadb 10.11.6_1 sürümüne güncelledim. Motor seçiminde baya kararsız kalmıştım InnoDB&Aria mı diye baya düşündüm, şu anlık Aria olarak kalacak @themanji bir takım sevgi sözcükleri sarf etmişti
Bir sonraki aşamalarda game ve mysql için düzenlemeler olacak:
Olmazsa olmaz 2 adet görsel ile konuya başlıyalım.
Forum kaydı oluşturarak aranıza katıldım. İlk olarak @hasanmacit ve @themanji'ye selam güzellikler demek istiyorum.
Altyapı: Martysama(5.8 ex-r642)
Hızlı bir başlangıç yapmak için 5.8 ile serüvene başladım. Kafamda düşündüğüm projemi yetiştirmem ve biraz da üşengeçlikle 3 parti kütüphaneleri güncelleme ile uğraşmadan başlıyacağım için en ideal altyapı seçimi marty oldu. Yoksa Mainline candır @Kaptan Yosun gibi titiz bir şekilde başlamaktı niyetim..
İlk etapta veritabanı ile başladım, mysql 5.6 sürümünden Mariadb 10.11.6_1 sürümüne güncelledim. Motor seçiminde baya kararsız kalmıştım InnoDB&Aria mı diye baya düşündüm, şu anlık Aria olarak kalacak @themanji bir takım sevgi sözcükleri sarf etmişti
Bir sonraki aşamalarda game ve mysql için düzenlemeler olacak:
- PackageCryptler kaldırılacak.
- Pack kilitleme sistemi tamamen değiştirilecek, Eterpack kısmı komple kaldırılarak yeni kilitleme sistemine geçilecek. (Baya uğraştırıcı oluyor) ama sonucuna değiyor. @themanji az çok göz atmıştı
- Yeni game ve mysql oluşturulacak, 3 auth bölümü ve auth login için auth lucky eklenecek. 8 ch 8 core olarak düşünüyorum.
- Türkçe ve İngilizce dışında tüm dil kullanımları source&python taraflı kaldırılacak.
- Kullanılmayan kod blokları veya aynı işleve sahip kod blokları kaldırılacak veya birleştirme işlemi yapılacak. Hotbackup gibi database'ler veya source temizliği yaptıkça pasif duruma düşen tablolar hepsi not alınarak kaldırılacak.
- Cmake veya premake ile ön hazırlık oluşturacağım. (Güvenlik sebebinden ötürü olur da başka bir kişinin eline geçtiği zaman kolaylıkla derleyememesi için)
- Sistemsel olarak şu anki durumda büyük eklentiler yapmayı düşünmüyorum. Zira temizleme ve düzen açısından işlemler bittikten sonrasında eklemek daha keyifli oluyor.
Olmazsa olmaz 2 adet görsel ile konuya başlıyalım.