- Ticaret Puanı
- 0
Merhabalar, bu sistemin zaten birçok yerde birçok questi mevcut. Konuyu açmamın sebebi doğru bir şekilde geriye dönüyor, süren yetişmediyse içeri almıyor vs. bunlar değil. Aşağıdaki görselde göründüğü gibi geri dönüş ile ilgili yazının sadece 5 dakika içerisinde yani geriye dönmek için 5 dakika verildiği süre zarfınca çıkmasını istiyorum. 5 dakika süre bittikten sonra o bölümün npc'den kaybolmasını istiyorum. Bunu NPC'ye with ... bla bla yaparak kontrol edebiliyorum fakat şunu fark ettim. NPC'ye ilk tıkladığınızda bunu algılıyor, buraya gayet kadar güzel. Tıkladıktan sonra ESC veya Kapat yaptıktan sonra daha süresi bitmemesine rağmen oradaki geriye dönüş bölümü siliniyor. Bunu süre bitmeden geri getirebilmek için tekrar tıklayıp altındaki bölüme gir çık yapmak gerekiyor. Bu bir bugmıdır veya benim yanlış with girmemden midir bilmiyorum. (Yanlış with girsem süre bittiğinde orası tamamen kaybolmaz ve ilk tıkladığımda süre aktifse göstermez diye düşünüyorum.) Biraz karışık olduğunu ve karışık anlattığımı biliyorum. Umarım doğru bir şekilde anlatabilmişimdir. Buraya kadar okuduysanız fikirlerinizi bekliyorum.
NPC Kontrolü:
when 20090.chat."Yarım kalmış bir hesabım var..." with get_time() <= pc.getqf("iceri_giris_zaman") begin
Harita çıkışı sonrası süre başlama:
when logout or disconnect begin
if pc.get_map_index() >= 2150000 and pc.get_map_index() <= 2159999 then
pc.setqf("iceri_giris_zaman", get_time() + 30)
pc.setqf("icerideyim", 1)
end
end