Çözüldü Oyun tamamen Türkçe ama NPC isimleri ingilizce

• Konuyu açan Konuyu açan iambmys9
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 3
  • Gösterim Gösterim 115
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

iambmys9

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba arkadaşlar, oyunda her şey Türkçe dilinde ama NPC adları ingilizce gözüküyor neden böyle?

Çözüm
Verileri maalesef MYSQL'de bulunan locale_name dosyasından çekiyormuş, filesin elimde bulunan Türkçe mob_names dosyası ile MYSQL üzerindeki locale_name dosyasını eşitlemek durumunda kaldım.

Bazı mobların isimleri uzun olduğundan dolayı MYSQL hata veriyordu. Bu nedenden dolayı ilk olarak MYSQL'deki locale_name varbinary(24) sütununu sildikten sonra yeni bir locale_name varbinary(48) sütünü oluşturdum. Ardından elimdeki mob_names.txt dosyasını excel ile açtıktan sonra Türkçe isimlerin olduğu bloğu kopyalayıp NAVICAT'da bulunan locale_name bölümüne yapıştırdım. Böylecene bütün sorunlarım çözülmüş oldu.
mob_names düzenlemelisin txt ise ftp üzerinden sql ise navicat veya benzeri programlar üzerinden

Maalesef düzelmedi, merak edenler için durum fotoğraftaki gibi gözüküyor.

1742031438512.webp

Verileri maalesef MYSQL'de bulunan locale_name dosyasından çekiyormuş, filesin elimde bulunan Türkçe mob_names dosyası ile MYSQL üzerindeki locale_name dosyasını eşitlemek durumunda kaldım.

Bazı mobların isimleri uzun olduğundan dolayı MYSQL hata veriyordu. Bu nedenden dolayı ilk olarak MYSQL'deki locale_name varbinary(24) sütununu sildikten sonra yeni bir locale_name varbinary(48) sütünü oluşturdum. Ardından elimdeki mob_names.txt dosyasını excel ile açtıktan sonra Türkçe isimlerin olduğu bloğu kopyalayıp NAVICAT'da bulunan locale_name bölümüne yapıştırdım. Böylecene bütün sorunlarım çözülmüş oldu.

Çözüm
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri