- Ticaret Puanı
- 0
Merhabalar. Yardım konusuyla birlikte bu konuyu quest üzerinden tamamlamak istedim. Eksik veya yanlışlarım için yorumlarınızı eksik etmeyin. Konu yanlış yere açıldıysa özür diliyorum Quest ağırlıklı olduğu için burayı seçtim.
Konu içeriği;
1) Mob kestikten sonra 1 mob çıksın (sql ile basit hazır)
2) Mob kestikten sonra 2 ve daha fazla mob çıksın (quest ile sabit/değişken koordinat)
Anlatım;
1) Navicat > mob_proto herhangi bir mob'u seçip sağa kaydırın. resurrection_vnum'a yazdığınız mob'tan çıkacak tercihe bağlı(boss,metin...) slot'tur. Sadece 1 slot çıkabilir.
2) Bu konuda resurrection_vnum kısmı elbette arttırılabilir fakat ben denediğimde build sorunsuz gerçekleştikten sonra tepki alamadım. Her neyse. Quest işimizi görecektir.
quest 1(sabit);
Bu kodda 8001 Üzüntü Metini, 1093 Lucifer, 8002 Dövüş Metini, 450 X koordinatı, 600 Y koordinatı, 1 ise sayısıdır. Fakat sayı etki etmeyebilir bu yüzden ayrı ayrı eklemenizde fayda var. Sabit koordinatlar içindir.
quest 2(Değişken);
Bu kodda ki fark ise pc.get_local_x (), pc.get_local_y (), kısımları mob'u kesen oyuncunun bulunduğu koordinata 1093 ve 8002 moblarını gönderir. Şunu diyebilirsiniz... İyi güzelde bu adam oyunda yoksa ne olacak ? Hiçbir şey
Sizin için bunu da denedim metin patlar patlamaz o arada ki 1-2 saniyede direk ışınlandım hiçbir sorun yaratmadı ve syserr atma sorunu yaşanmadı.
Denendi !
Yardım konusu > @Yusty Buraya Tıkla
Bu konu yardım konusuyla tamamlanması içindir...
Saygılar...
Konu içeriği;
1) Mob kestikten sonra 1 mob çıksın (sql ile basit hazır)
2) Mob kestikten sonra 2 ve daha fazla mob çıksın (quest ile sabit/değişken koordinat)
Anlatım;
1) Navicat > mob_proto herhangi bir mob'u seçip sağa kaydırın. resurrection_vnum'a yazdığınız mob'tan çıkacak tercihe bağlı(boss,metin...) slot'tur. Sadece 1 slot çıkabilir.
2) Bu konuda resurrection_vnum kısmı elbette arttırılabilir fakat ben denediğimde build sorunsuz gerçekleştikten sonra tepki alamadım. Her neyse. Quest işimizi görecektir.
quest 1(sabit);
Kod:
quest metin8001 begin
state start begin
when 8001.kill begin
mob.spawn(1093, 450, 600, 1)
mob.spawn(1093, 450, 600, 1)
mob.spawn(8002, 450, 600, 1)
mob.spawn(8002, 450, 600, 1)
end
end
end
quest 2(Değişken);
Kod:
quest metin8001 begin
state start begin
when 8001.kill begin
mob.spawn(1093, pc.get_local_x (), pc.get_local_y (), 1)
mob.spawn(1093, pc.get_local_x (), pc.get_local_y (), 1)
mob.spawn(8002, pc.get_local_x (), pc.get_local_y (), 1)
mob.spawn(8002, pc.get_local_x (), pc.get_local_y (), 1)
end
end
end

Denendi !
Yardım konusu > @Yusty Buraya Tıkla
Bu konu yardım konusuyla tamamlanması içindir...
Saygılar...
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: