metin2nin komple herşeyini sökecem baştan yazacam

canbab12

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
elbet bir gün ama hangi gün bilmiyorum
metin2 komple sökecem baştan yazacam silkroad metin2 birleşimi olacak kendime göre şimdi burda bazıları unity felan kullan işte tekrar yap diyebilir ama bilinmesi gereken bişey var bugun 2. 4 gb arası bir oyunu gidip unity ile yazarsanız 40 gb olur o yüzden eski bir oyunu eski tarzda sistemlerle yazmakta fayda var
bunun içindeki karakterleri haritları bütün itemler duruşları anismayonları herseyi değiştecem sadece level metin at binme mekanikleri bide combolar hariç
çalışması olan varsada merak ederim bu yazı burda dursun 1 kaç sene sonra paylaşırım :D

Merhaba,
Öncelikle düşüncen çok güzel. Ancak madem sıfırdan başliycaksın. Neden metin2 uğraşçaksın. Zira metin2nin kodlaması güncel filesleri yani geliştirilmiş filesleri saymazsak eski nesil bir kodlamaya sahip. Yani onun mantığını incleyerek kendi sistemini oluşturabilrsin. Öncelikle başlama olarak ne kullancaksın ona bir karar ver. Metin2 benzeri bsd ile çalışsan tarzda birşey mi olacak. Yoksa bir oyun motoruylamı çalışcaksın. Ona göre başlayıp. Öncelikle bir mekanik oluşturmalısın. Mesela giriş login loading sonra game gibi örnek verdim kendine göre değiştirirsin artık. Herşeyi sen daha iyi bilirsin tabi sadece bir fikir olsun diyerek yorum yapmak istedim.

Merhaba,
Öncelikle düşüncen çok güzel. Ancak madem sıfırdan başliycaksın. Neden metin2 uğraşçaksın. Zira metin2nin kodlaması güncel filesleri yani geliştirilmiş filesleri saymazsak eski nesil bir kodlamaya sahip. Yani onun mantığını incleyerek kendi sistemini oluşturabilrsin. Öncelikle başlama olarak ne kullancaksın ona bir karar ver. Metin2 benzeri bsd ile çalışsan tarzda birşey mi olacak. Yoksa bir oyun motoruylamı çalışcaksın. Ona göre başlayıp. Öncelikle bir mekanik oluşturmalısın. Mesela giriş login loading sonra game gibi örnek verdim kendine göre değiştirirsin artık. Herşeyi sen daha iyi bilirsin tabi sadece bir fikir olsun diyerek yorum yapmak istedim.
aslında günümüze göre pc version artık nerdeyse bitti sebebi bugun en baba pvp trde bile online az bu işi mobil platform üzerinden yapanlarında cok fazla yönetemediği görüşündeyim oyunucunun tam olarak ne istediğini biliyorum bugun turkiyede mmorpg oyun sorunu var hem sade bir oyun olsun hem cok yer kaplamasın hemde akıcı olsun istiyor oyuncular metin2 bunun bir örneği bende uzun araştırmalar yaptım ve bu işin merkezi olan koreye bir mail attım koredeki mobil bir oyunu daha önce yazmış bir kişi buldum örnek oyunu buraya bırakıyorum bu tarz bir oyunun korede kaynak kodlarını paylaşan ve satan birsü koreli kişi var benimde istediğim bunlardan ingilizce olarak kaynak kodlarını satın alıp oyunu tekrardan düzenlemek açık dünyayı oyunculara göstermek gibi bir hedefim var bugun gta 5 te bütün evlenirin içine girebilmemiz gibi bir durum benim anlatmak istediğim umarım başarırım cok teşekkür ediyorum bu arada görüşler ve fikirler benim için çok önemli

aslında günümüze göre pc version artık nerdeyse bitti sebebi bugun en baba pvp trde bile online az bu işi mobil platform üzerinden yapanlarında cok fazla yönetemediği görüşündeyim oyunucunun tam olarak ne istediğini biliyorum bugun turkiyede mmorpg oyun sorunu var hem sade bir oyun olsun hem cok yer kaplamasın hemde akıcı olsun istiyor oyuncular metin2 bunun bir örneği bende uzun araştırmalar yaptım ve bu işin merkezi olan koreye bir mail attım koredeki mobil bir oyunu daha önce yazmış bir kişi buldum örnek oyunu buraya bırakıyorum bu tarz bir oyunun korede kaynak kodlarını paylaşan ve satan birsü koreli kişi var benimde istediğim bunlardan ingilizce olarak kaynak kodlarını satın alıp oyunu tekrardan düzenlemek açık dünyayı oyunculara göstermek gibi bir hedefim var bugun gta 5 te bütün evlenirin içine girebilmemiz gibi bir durum benim anlatmak istediğim umarım başarırım cok teşekkür ediyorum bu arada görüşler ve fikirler benim için çok önemli

Umarım istediğini başarırsın. Bizlerde vayyy bee ne güzel olmuş deriz. Merakla bekliyoruz o halde. Başarılar dilerim. 😇

Modellerin kapladığı boyut belli, textureler belli nasıl 2-3 gbdan 40lara yükselecek?

hayır unity ile veya oyun motorları ile yaparsan çok gb kaplıyor demek istedim yoksa metin2 2024 versionu ile yazmak mantıklı değil
Unity ve UE oyun motorları ve bir sürü kütüphane sunuyor. Bu aynı framework kullanmak gibi bir şey boyutta artış olacaktır fakat bu kadarda fazla olmaz. Çünkü daha önce UE ile benzer bi proje vardı. İncelemek isterseniz link bırakıyorum;

Unity ve UE oyun motorları ve bir sürü kütüphane sunuyor. Bu aynı framework kullanmak gibi bir şey boyutta artış olacaktır fakat bu kadarda fazla olmaz. Çünkü daha önce UE ile benzer bi proje vardı. İncelemek isterseniz link bırakıyorum;

evet şimdi biliyorum bu konuyu bence metin2 aynısını oluşturmak benim için zaman kaybı olduğunu düşünüyorum daha geliştirilmiş yine aynı köken olacak köy tarzı işte binek tarzı boss kesme metin kesme tarzı zindan alanları orman gibi maplara benzer düşük grafiklerle yine tasarlanabilir ve daha farklı bişeyler ortaya çıkar
daha önceden çünkü daha önce böyle bir çalışmamız oldu bu çalışmayı unity ile gerçekleştirdik inan ki basit görünsede şu çalışmaya bile 1 yıla yakın emek gitmiştir ve araştırma yaptık durmadık video altta

çalışmamız:

şimdi bunu ortaya koymak için bu kadar emek tecrübesizlik bizi çok yordu bilmediğimiz bir dille yazmak yardım almak olmak zordu şimdi bizde araştırdık biz aylarca bunlar neden uğrasıyoruz ki koreli oyun yapan firmalar ile konuştuk ordaki bazı grplarla iletişime geçtik
bizim aynı bir hosting firmasından metin2 server kurdurup gm paneli veriyorlar ya hani bunlarda yine aynısı gibi bir sistem geliştirmişler
sana panel oyun source kodlar hepsini temin ediyor sunucuyu bile kendin yapabiliyorsun ve bunların ücretli files
adam hepsini hallediyor sana veriyor senin pvp gibi düzenlemen kalıyor tek biz şuan onla uğraşıyoruz ücresiz birtane bulduk ama cok açık var ücretliyi almayı düşünüyoruz onuda metin2 tarzı bir oyunla 2024 olarak düşünüyoruz tabi bizi aşadabilir yapcaz demiyorum ama niyetimiz bu yönde

yaa arkadaşlar bende isterim böyle bir oyun yapayım :D ama kolay değil buna bana koreli şirket attı sizinle paylaşayım

Son düzenleme:
Geri