- Ticaret Puanı
- 2
Merhaba arkadaşlar,
Benim profilime bu konuda @hido06 şöyle bir mesaj atmış.
Metin2.tc'nin sunucu aldığı firma şu linkte:
Benim profilime bu konuda @hido06 şöyle bir mesaj atmış.
Casro2 serverini geliştirdiğim için gündem hakkında bilgim yoktu. Sağolsun @hido06'nın mesajı sayesinde öğrendim. Bende gerçekten teliften dolayı mı server kapandı diye araştırdım ve Metin2.tc'nin Marka tescili yaptıktan sonra sitesinde Metin2 ismi geçtiği sebebiyle marka tescilinin iptali için telif davası açmışlar. Bunun sonucununda da server sahibi serverini komple kapatma kararı almıştır.Whistle kardeşim birşey soracağım GameForge Tüm PvP Serverleri kapatmayı başlamış Örnek olarak (Metin2.TC) Kapandı.
Sizede Gelirse Casro2 Kapatılması için Siz ne yapacaksınız?
Metin2.tc'nin sunucu aldığı firma şu linkte:
Linkleri görebilmek için
giriş yap veya kayıt ol.
bir açıklama yapmıştır.Değerli forum üyeleri;
Bilindiği gibi TURKLOKASYON Bilişim Teknolojileri olarak Metin2TC firmasına yıllardır hizmet veriyoruz. Konudaki yanlış anlaşılmaları sonlandırmak için yazma gereği duydum. Öncelikle Metin2TC'nin kapanmasında GameForce ekibinin herhangi bir tebligatı ne tarafımıza ne de Metin2TC firmasına ulaşmamıştır. Dolayısı ile bu bir telif olmayıp geçtiğimiz günlerde Mayıs ayında Metin2TC'nin marka patent başvurusu onaylanmış ve resmi gazetede yayınlanmasının ardından 15 günlük itiraz süresi içerisinde GameForce avukatları tarafından "ALINACAK OLAN İSMİN Metin2 İSMİNİN BARINDIRMASI VE BU İSMİN HAKLARININ KENDİLERİNDE OLMASI SEBEBİYLE KARŞI TARAFIN HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDEBİLECEĞİNE İSTİNADEN MARKA PATENT BAŞVURUSUNUN REDDİNE" amacıyla yalnızca itiraz edilmiştir. Hal böyle iken amacın Yarın öbür gün telif atmaya kalkarsak patenti olanlara öncelikle patentin iptali davası açması gerekeceğini öngördükleri için gerekmesi durumunda süreci uzatmamak için kimsenin kendileriyle alakalı patent almasına müsade etmek istemedikleri görülmektedir.
Dolayısı ile henüz endişelenecek bir durum olmadığı gibi bunun sonucunda Metin2TC kapandı telif yedi gibi bildiriler tamamen asılsız ve yalandır. Duyuru resmi paylaşılan Alihan Pehlivan isimli müşterimizinde açıklamasında zaten Marka Patent Başvurusu'na itiraz edildiği bizzat kendi beyanıyla okumanız mümkün. Oyunun kapatılma sebebi ise tamamen Alihan Pehlivan isimli müşterimizin insiyatifinde olup herhangi bir telif hakkına bağlı olmadan yalnızca patenti alınamaması sebebiyle ilerleyen süreçte telif gelmesi durumunda hak talep edemeyeceklerinin bilincinde olması ve geleceğe dönük olmaması süregelmiş olabilir.
Saygılarımızla
TURKLOKASYON
Bilişim Teknolojileri