Metin2 Mobil?

• Konuyu açan Konuyu açan cosion
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 7
  • Gösterim Gösterim 230

cosion

MT Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Selam arkadaşlar bu konuyu eminim çoğunuz biliyorsunuzdur. Sızdırılmış dosyalarla açılan pvpleri geçtik artık şimdide mobil platformlarda metin2ler bir süredir oynanıyor.

1.webp

100B+ indirme gibi değerlerede ulaşmış.

2.webp

Normal şartlarda bu şekilde bir oyunu yayınlamak bile ciddi riskler içermiyor mu ? Nasıl oluyorda bu oyunlar google play ve app store'da yer alabiliyor merak ettim doğrusu. Gameforge'un bundan habersiz olduğunu hiç düşünmüyorum acaba artık umursamıyorlar mı ?

Benim de çok merak ettiğim bir konu
Video içerik üreticilerine telifler atmaya devam ediyorlar. Özellikle global sunucularda videolar çok hızlı telif yiyip kaldırılıyor. ( Rubinum örneğin uzun zamandır açık ama neredeyse 1 videosu yok güncel hepsi telif yedi. )
Bir yandan ise bu tarz oyunlara karışılmıyor. Sanki çok umursamıyorlarmış gibime geldi. Çok enteresan umarım hiç karışmazlarda pvp sektörü daha da büyür.

Ben pvp'lerin sayısının artmasının kimin lehine olduğunu net olarak göremiyorum. Fakat oyunun neredeyse kopyasını mobile yapmışlar, bu gözardı edilemez. Zaten 2 oyun var mobilde. Kapattırmak çok zor olmamalı. Üstelik (Royale2) modeller de doğrudan Metin2 packten gibi görünüyor. gr2'den fbx'e çevrilmiş sadece.
Royale2 nin webzenle ilişkili olduğu iddiaları vardı
Bu iddialar düşündürücü...
Belki de çok masraf ve resmi bir duyuru yapmadan sadece denemek istediler, mobile de çıkarsak oyuncular ne kadar sever oynar (para harcar) diye.
Zaten izlediğim bir videoda gördüğüm kadarıyla erken erişim sürümü henüz. Bu da bir önceki cümlemi daha da mantıklı kılıyor.

Son düzenleme:
Konu çok ilginç açıkcası, çünkü ne yazıkki arka planda dönen olayları göremiyoruz. Mesela benimde oynadığım mobil2 global, metin2den tek farkı oyun motoruyla geliştirilmiş olması. Bi ara telif olayları dolayısıyla google playdan felan kaldırılmıştı ama kapanmadı arka planda hala çalışıyodu. Sonra aralarında anlaşmışlar devam etti hatta 2 sunucu daha açtı. Şuan 3 sunucuda sorunsuz oynanmaya devam ediyor.

Bi ara bu mobil2nin yapımcıları belli değil. Öylesine ortalığa atılmış birşey felan diyolardı. Acaba gerçektende kendilerine ait bir oyun olabilirmi. Bütün bunlar göstermelik bir planmı. Daha fazla oyuncu çekebilmek için bilemiyorum. Çok düşündürücü çoookkk. 🤔🤔

Ben pvp'lerin sayısının artmasının kimin lehine olduğunu net olarak göremiyorum. Fakat oyunun neredeyse kopyasını mobile yapmışlar, bu gözardı edilemez. Zaten 2 oyun var mobilde. Kapattırmak çok zor olmamalı. Üstelik (Royale2) modeller de doğrudan Metin2 packten gibi görünüyor. gr2'den fbx'e çevrilmiş sadece.

Bu iddialar düşündürücü...
Belki de çok masraf ve resmi bir duyuru yapmadan sadece denemek istediler, mobile de çıkarsak oyuncular ne kadar sever oynar (para harcar) diye.
Zaten izlediğim bir videoda gördüğüm kadarıyla erken erişim sürümü henüz. Bu da bir önceki cümlemi daha da mantıklı kılıyor.
Pvp sayısının artması oyunun daha rahat geliştirilebilmesine olanak sağlayabilir. Oyun motoru kullanmak bile çok büyük fark yaratacaktır, fakat mobil sürümlere karışmamış gibi gözükmeleri bilgisayar içinde geçerli diyemeyiz. Bu tarz engeller kalkarsa oyunun gelişimi çok farklı seviyelere çıkabilir

Bi bilgisayar başında oynamak var birde tableti veya telefonu alıp oynamak var, zaten artık son kullanıcı daha çok mobil cihazlar kullanıyor. Metin2'nin mobil versiyonunun bu kadar indirme almasına şaşmamalı. Artık eski internet yok. Pc sürümleri için bir şeyler çıkartılırken bile mobil tarafı düşünülerek yapılıyor.

Geri