Çözüldü Locale-string.txt yok

• Konuyu açan Konuyu açan dorje
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 11
  • Gösterim Gösterim 109
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

dorje

Çaylak Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Mainline alt yapı kullanıyorum fakat bazı sistemlerin içerisinde atılacak dosyalar için game Server->locale_string.txt yolu işaret ediliyor fakat benim server src dosyalarımın içerisinde bu dosya mevcut değil. Bunun için farklı bir yol izleniyor sanırım bu konuda önerileriniz neler ?

Çözüm
@Kaptan Yosun arkadaşımız net bir şekilde anlatmış aslında ama yeni olduğunu ve dosyalara yabancı olduğunu düşündüğüm için ben biraz daha açayım konuyu istedim.
Metin2'ye giriş yaptığın client'in içindeki pack klasörüne gir. Orada locale.eix ve locale.epk dosyaları var. Bu iki dosyayı kopyala ve pack açıcı (Eternexus, Epack32 vb.) programın klasörüne yapıştır. Pack açma işlemini yaptıktan sonra bir locale adında klasör oluşacak. Bu klasörün içine gir ve locale_string.txt dosyasını göreceksin.
"Pack açma programlarını ve nasıl kullanılacağını forumdan bulabilirsin."

Buna nasıl ekleme yapacağını da şöyle bir örnekle açıklayayım:

xxxx.cpp source klasörüne kod ekleme:
Genişlet Daralt Kopyala
//Eğer bir sistem seni locale_string.txt'e yönlendiriyorsa o kodlar arasında
//2 Farklı kod...
Hangi dosyaları kullanıyorsun? Kraizy.tgz içindeki mainline mi başka birinin paylaştığı mı?

Hocam locale_sting olmama şansı yok Server/locale/xxx/... bu yolun içerisinde dikkatli bakarsan eğer.

O fileste Locale packinin icinde stringler. Serverda "LS;" diye arama yapıp nasıl eklendiğine bakabilirsin

@Kaptan Yosun Şef şu an yeni başladım ve serverda nasıl arama yapacağım hakkında pek fikrim yok windows üzerinden editlemeye çalışıyorum.Bahsi geçen işlemi biraz açabilir misin ?

@Kaptan Yosun arkadaşımız net bir şekilde anlatmış aslında ama yeni olduğunu ve dosyalara yabancı olduğunu düşündüğüm için ben biraz daha açayım konuyu istedim.
Metin2'ye giriş yaptığın client'in içindeki pack klasörüne gir. Orada locale.eix ve locale.epk dosyaları var. Bu iki dosyayı kopyala ve pack açıcı (Eternexus, Epack32 vb.) programın klasörüne yapıştır. Pack açma işlemini yaptıktan sonra bir locale adında klasör oluşacak. Bu klasörün içine gir ve locale_string.txt dosyasını göreceksin.
"Pack açma programlarını ve nasıl kullanılacağını forumdan bulabilirsin."

Buna nasıl ekleme yapacağını da şöyle bir örnekle açıklayayım:

xxxx.cpp source klasörüne kod ekleme:
Genişlet Daralt Kopyala
//Eğer bir sistem seni locale_string.txt'e yönlendiriyorsa o kodlar arasında
//2 Farklı kod vardır
"1. Kod Örneği"
        int RefineChance = GetQuestFlag ("Örnek Sistem");
"2. Kod Örneği"
        ChatPacket (CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT ("Ornek_sistem"));

// Yapman gereken bu kodu şöyle çevirmen:
"Pack tabanlı locale_string.txt'e uyarlama"
            ChatPacket (CHAT_TYPE_INFO, "[LS;1002]");
// Ne yapmış olduk "[LS;1002]" Kodu ile değiştirdik
"[LS;]" Kodu sabittir içinde ki rakamı ise şuna göre değiştireceksin. locale_string.txt'i aç en aşağıya in örnek veriyorum
    senin dosyanın sonundaki rakam 900 ise "[LS;901]" yazıp yenisini eklemiş olacaksın
örnek: "901    Yang miktarın maksimum seviyeye ulaşmış." diye direkt ekleme yapabilirsin.

Umarım işine yarar yine takıldığın bir yer olursa sorabilirsin @dorje . Seve seve yardımcı oluruz.

**NOT: locale_string.txt 'yi düzenlerken Not defteri kullanmanı tercih ediyorum.

Çözüm
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri