Çözüldü import app ile ilgili bir soru

• Konuyu açan Konuyu açan uncons
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 4
  • Gösterim Gösterim 675
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

uncons

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Arkadaşlar import app ile ilgili merak ettiğim birşey var da çok ufak bir soru aslında merakımdan dolayı
bir sistem eklemeye çalışırken dosyada 2 tane import app olduğunu gördüm ama bunlar en başında değil ortalarda bir yerlerde bulunuyor ne yapmam lazım acaba çünkü bununla alakalı birşey eklemem lazım da , ek olarak eklemeye çalıştığım sistemi aldığım filesin içinde sadece en başında var 1 tane o kadar buyrun ss atayım:

line 1 dekini ben şuan ekledim eklemem mi lazım silmem mi lazım bilemedim ya
import kelime anlamı içe aktar demekmiş ona baktım da yani bence de 1 tane tek olması lazım gibi geliyor ama bilgili birisi varsa aydınlatırsa sevinirim.

bu arada bende önceden 2 tane varken hiçbir sorunla karşılaşmamıştım yani onu da belirteyim.

soru.webp

Çözüm
Dosyanın en başında 1 kere yazılması, onu tüm dosya için geçerli kılar ve diğerlerine gerek kalmaz.
Tabi bir dosya içinde birden fazla kez de kullanılabilir ama lüzumsuz.

Bazen de şu şekilde kullanılır:

Python:
Genişlet Daralt Kopyala
def Deneme(self):
    import chat
    chat.AppendChat(1,"Deneme yazısı")

bu şekilde olursa da, import edilen kütüphane tüm dosyada değil, sadece tanımlandığı fonksiyon içinde çalışır.
Dosyanın en başında 1 kere yazılması, onu tüm dosya için geçerli kılar ve diğerlerine gerek kalmaz.

Python:
Genişlet Daralt Kopyala
def Deneme(self):
    import chat

bu şekilde olursa da, import edilen kütüphane tüm dosyada değil, sadece tanımlandığı fonksiyon içinde çalışır.

Çözüm

Python:
Genişlet Daralt Kopyala
def Deneme(self):
    import chat

hocam çok teşekkür ederim cevabınız için peki bunu bu şekilde en başına mı eklemeliyim yani

en başına:
Genişlet Daralt Kopyala
import app

if app.ENABLE_TARGET_INFORMATION_SYSTEM:
    MONSTER_INFO_DATA = {}

ortadaki line 69 kısmı böyle :

ortadaki.png

herhangi bir kütüphaneye göre yapılmamış diye soruyorum kafam karıştı da cevaplarsanız çok sevinirim ya

hocam çok teşekkür ederim cevabınız için peki bunu bu şekilde en başına mı eklemeliyim yani

en başına:
Genişlet Daralt Kopyala
import app

if app.ENABLE_TARGET_INFORMATION_SYSTEM:
    MONSTER_INFO_DATA = {}

ortadaki line 69 kısmı böyle :

11788 eklentisini görüntüle

herhangi bir kütüphaneye göre yapılmamış diye soruyorum kafam karıştı da cevaplarsanız çok sevinirim ya
Evet sayfanın en üstüne ekleyebilirsin.
Zaten kütüphaneler genel olarak global şekilde tanımlanır, yani sayfanın en üstünde.

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri