- Ticaret Puanı
- 0
emeğine sağlık sayende navicat bağlanabildim yararlı içerik
Çözüldü - 2002 can't connect to server on 'localhost' (10061) burayı kontrol eder misiniz?Merhaba paylaşım için teşekkürler;
Parola değiştirme yerine geldiğimde parola istiyor enter yapıyorum boş geçmek için ama ekteki gibi hata veriyor
Mysql ilk kurulumda kendi şifresini atıyor ~ dizininde .my-secret gibi bir dosya olması lazım orada şifre yazar.Merhaba hocam [Metin2 Source Build İçin Freebsd ve Paketlerin Kurulumu | 2 | Sıfırdan Metin2 Server Files Hazırlama] videonuzda dakika 28:10'
daki şifre kısmını boş bırakınca ;
(mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed error: 'Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)' Check that mysqld is running and that the socket: '/tmp/mysql.sock' exists!) diyor.
Daha sonra tekrar "mysqladmin -uroot -p password" komutunu yapıştırıyorum ve sende çıktığı gibi New Password seçeneği çıkmıyor.Yeni şifre oluşturamıyorum bunu nasıl geçerim?
~dizinini nereden açacağım -my-secret dosyasını görmek içinMysql ilk kurulumda kendi şifresini atıyor ~ dizininde .my-secret gibi bir dosya olması lazım orada şifre yazar.
freebsd ye login olduğunuzda ilk bulunduğunuz dizindir orası~dizinini nereden açacağım -my-secret dosyasını görmek için
cd ~
yazarak ta gidebilirsiniz.cd ~ sonrasında -my-secret yazıyorum .my-secret: Command not found. diyorfreebsd ye login olduğunuzda ilk bulunduğunuz dizindir orasıcd ~
yazarak ta gidebilirsiniz.
dediklerini yaptım lakin içi boş bu dosyanın bir şey gözükmüyor.mysql_secret bir dosyaee .mysql_secret
yazarak içeriğe ulaşabilirsiniz.
ilgili klasöre gelipdediklerini yaptım lakin içi boş bu dosyanın bir şey gözükmüyor
ls
komutunu girip ekran görüntüsü atarmısın.ilgili klasöre gelipls
komutunu girip ekran görüntüsü atarmısın.
şuan dosya düzenleme modundasın buradan çıkıp öyle yaz. direk putty yi kapatıp yeniden açarak da yapabilirsin.
ben kendimi yeni geliştiriyorum bu konularda biraz tane tane yazabilir misiniz şimdi anladıklarımı sıralıyorum siz düzeltin yanlış anlamış isem.şuan dosya düzenleme modundasın buradan çıkıp öyle yaz. direk putty yi kapatıp yeniden açarak da yapabilirsin.
cd ~
ee .mysql_secret
1s
Sanırım fontan l 1 gibi okunuyor ls olması lazım.ben kendimi yeni geliştiriyorum bu konularda biraz tane tane yazabilir misiniz şimdi anladıklarımı sıralıyorum siz düzeltin yanlış anlamış isem.
Diyorsunuz ki önceliklekomutu ile ~ dizinine gel.Kod:cd ~
Sonrayaz.(içeriği boş gözüküyor)Kod:ee .mysql_secret
Son yazdığınızdan da anladığım kadarıyla düzenleme modundan ESC+a+b ile geri gelipyazayım. (Yaptım ve böyle bir komut yok diyor)Kod:1s
Sanırım fontan l 1 gibi okunuyor ls olması lazım.