Efsun Güncelleme Sistemi

• Konuyu açan Konuyu açan TheAdmin33
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 9
  • Gösterim Gösterim 294

TheAdmin33

Ah, bu şarkıların gözü kör olsun
Geliştirici
Yardımsever Üye
Usta Üye
Editör
Ticaret Puanı
0
Mevcut efsunun değerini değişririr.

Ekran Alıntısı.webp

İndir;
Burayı görüntülemek için üye girişi yapmalı veya kayıt olmalısınız.

Vt;
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Son düzenleme:
Ellerine Sağlık bi kodlara bakayım dedim şurası dikkatimi çekti.

2.webp

kırmızı yerleri sil çünkü o koşulu karşılamamışsan zaten başarmışsın demektir. Ve bir de eğer GetValue’nin alacağı değer aralığını biliyorsan buna bağladığın değişkenin veri tipini (derleyicinin) otomatik seçmesi için auto değilde ona uygun veri tipi seçmek belleği optimize etmektir. Çünkü eğer GetValue bir tam sayı döndürecekse derleyici bu değişkenin veri tipini int olarak tanımlar çünkü sen bunu derleyiciye bıraktın ve literalde tam sayı varsayılan olarak int’dir.

Örnek ;

auto a = 5;

Derleyicinin tanımladığı

int a = 5;

Son düzenleme:

20760 eklentisini görüntüle

kırmızı yerleri sil çünkü o koşulu karşılamamışsan zaten başarmışsın demektir. Ve bir de eğer GetValue’nin alacağı değer aralığını biliyorsan buna bağladığın değişkenin veri tipini (derleyicinin) otomatik seçmesi için auto değilde ona uygun veri tipi seçmek belleği optimize etmektir. Çünkü eğer GetValue bir tam sayı döndürecekse derleyici bu değişkenin veri tipini int olarak tanımlar çünkü sen bunu derleyiciye bıraktın ve literalde tam sayı varsayılan olarak int’dir.

Örnek ;

auto a = 5;

Derleyicinin tanımladığı

int a = 5;
düzelttim.

20760 eklentisini görüntüle

Örnek ;

auto a = 5;

Derleyicinin tanımladığı

int a = 5;
auto yada int demek optimizasyon anlamında bir şey değiştirir mi emin değilim, değer zaten initilize edilirken alacağı değere göre compiler int olarak tanımlar, runtime da birebir aynı şey olur

auto yada int demek optimizasyon anlamında bir şey değiştirir mi emin değilim, değer zaten initilize edilirken alacağı değere göre compiler int olarak tanımlar, runtime da birebir aynı şey olur
Sana şöyle açıklayayım diyelim benim evime 3 arkadaşım gelecek ve ben anneme gidip diyorum ki anne benim 3 arkadaşım gelecek ve bunlar toplamda 3 m2 yer kaplar sen ona göre yer ayarla. Sonra arkadaşlarım geliyor bakıyorum annem evimiz toplamda 10 m2 olmasına ragmen 9 m2’sini bu arkadaşlarıma ayırmış. Akşam oldu eve babam geldi diğer kardeşlerim geldi babaannem ve dedem geldi sonra bi sallantı oldu baktık ki ev başımıza yıkılıyor. Ama annem gidip 9 m2 değil de 4 m2 yer ayırsaydı o eve hepimiz sığacaktık. Ev (bellek) yönetimi de bu şekilde optimize(en verimli şekilde) etmiş veya kullanmış olacaktık. (Örnek sadece anlamlandırmak için)

Sana şöyle açıklayayım diyelim benim evime 3 arkadaşım gelecek ve ben anneme gidip diyorum ki anne benim 3 arkadaşım gelecek ve bunlar toplamda 3 m2 yer kaplar sen ona göre yer ayarla. Sonra arkadaşlarım geliyor bakıyorum annem evimiz toplamda 10 m2 olmasına ragmen 9 m2’sini bu arkadaşlarıma ayırmış. Akşam oldu eve babam geldi diğer kardeşlerim geldi babaannem ve dedem geldi sonra bi sallantı oldu baktık ki ev başımıza yıkılıyor. Ama annem gidip 9 m2 değil de 4 m2 yer ayırsaydı o eve hepimiz sığacaktık. Ev (bellek) yönetimi de bu şekilde optimize(en verimli şekilde) etmiş veya kullanmış olacaktık. (Örnek sadece anlamlandırmak için)
Anlatımına hayran kaldım 😂

kral bu verdiğin örnek anca db de kolon tanımlarken 3 karakter uzunluğa sahip veri için 50 karakter kolon tanımlarsan olur o da hem diski hem memory’i etkiler auto yada int kullanmanın bunla bir alakası olmaması gerekli runtime da birebir aynıdır compile ederken zaten int’e çevirir runtime da memory açısından bir fark oluşturmaz

kral bu verdiğin örnek anca db de kolon tanımlarken 3 karakter uzunluğa sahip veri için 50 karakter kolon tanımlarsan olur o da hem diski hem memory’i etkiler auto yada int kullanmanın bunla bir alakası olmaması gerekli runtime da birebir aynıdır compile ederken zaten int’e çevirir runtime da memory açısından bir fark oluşturmaz
Kanka ben anlatamadım sanırım. Varsayım yapıyorum şimdi

auto a = number(0, 100);

a değişkeni için bellekte 4 bytelık yer tahsisi edilecek. Çünkü a değişkeni tam sayı döndüreceği için int tanımlanacak. Ama sen a değişkenin apaçık ne döndüreceğini bilirsen bellekte hayvan gibi yer tahsis etmezsin 1 bytelık yer tahsis edersin.

Örnek

uint8_t a = number(0, 100); —-> 1 byte
int a = number(0, 100); ——> 4 byte

numberin a değişkenine hangi sonucu vereceğinin bir önemi yok sen a değişkeni için bellekte veri tipinin aralığı kadar yer tahsis etmiş oluyorsun.

Son düzenleme:
Kanka ben anlatamadım sanırım. Varsayım yapıyorum şimdi

auto a = number(0, 100);

a değişkeni için bellekte 4 bytelık yer tahsisi edilecek. Çünkü a değişkeni tam sayı döndüreceği için int tanımlanacak. Ama sen a değişkenin apaçık ne döndüreceğini bilirsen bellekte hayvan gibi yer tahsis etmezsin 1 bytelık yer tahsis edersin.

Örnek

uint8_t a = number(0, 100); —-> 1 byte
int a = number(0, 100); ——> 4 byte
heh tamam bu dediğin case için doğru, ben auto yerine int yazmalısın olarak anladım öneriyi

Konu için teşekkürler, ufak bir vaktim vardı yorumları da okuyunca kodlara göz atmak istedim, yapay zeka çok iyi bir teknoloji yeni fikirleri uygularken kesinlikle yardım alın tabii ki fakat Metin2 gibi çok kompleks kod tabanları için şuan ki modeller hala yetersiz dolayısıyla hatalı/eksik kod yazma ihtimalleri hala çok yüksek, bunu mutlaka göz önünde bulundurun derim. Son olarak madem böyle bir paylaşım yapmışsınız katkım olsun.

- Eksik kontrolleri ekledim.
- Bağışıklılık, Ortalama Zarar, Beceri Hasarı gibi efsunlarda kullanılmasını engelledim.
- Sadece iç itemler, zırh ve silahlarda kullanılabilecek şekilde düzenledim.
- Tabii kodları da biraz düzenledim.

NOT: Test etmedim, muhtemelen sorun çıkmaz ama olur da çıkarsa yazarsınız.

item.h:
Genişlet Daralt Kopyala
//Arat;

public:
        void        SetForceAttribute(int i, BYTE bType, short sValue);

//Degistir;

public:
        void        SetForceAttribute (int i, BYTE bType, short sValue);
        #ifdef ENABLE_CHANGE_ATTRIBUTE_LEVEL
        bool        ChangeAttributeLevel (BYTE index);
        #endif //ENABLE_CHANGE_ATTRIBUTE_LEVEL

char_item.cpp:
Genişlet Daralt Kopyala
//Arat;

else if (item->GetVnum() == 76014)
                                    {
                                        int aiChangeProb[ITEM_ATTRIBUTE_MAX_LEVEL] =
                                        {
                                            0, 10, 50, 39, 1
                                        };

item2->ChangeAttribute(aiChangeProb);
                                    }

//Hemen Altına ekle;

else if (item->GetVnum() >= 71220 && item->GetVnum() <= 71226)
                                    {
                                        if ((item2->GetType() == ITEM_WEAPON) || (item2->GetType() == ITEM_ARMOR))  // Sadece belirli itemlerde kullanilabilir. - [MT2Dev]
                                        {
                                            BYTE attributeIndex = item->GetValue (0);
                                            if (!item2->ChangeAttributeLevel (attributeIndex))
                                            {
                                                // Detaylandirilmis ChatPacket. - [MT2Dev]
                                                ChatPacket (CHAT_TYPE_INFO, "%d . Efsun degistirilemez!", attributeIndex);
                                                break;  // Return false yerine direkt olarak case sonlandirmak daha mantikli. - [MT2Dev]
                                            }

// Detaylandirilmis ChatPacket. - [MT2Dev]
                                            ChatPacket (CHAT_TYPE_INFO, "%d . Efsun basariyla degistirildi.", attributeIndex);
                                            // Loglama islemi. - [MT2Dev]
                                            char buf[28];
                                            snprintf (buf, sizeof (buf), "%u", item2->GetID());
                                            LogManager::instance().ItemLog (this, item, "CHANGE_ATTRIBUTE_LEVEL", buf);
                                            item->SetCount (item->GetCount()-1);
                                            break;
                                        }
                                        else
                                        {
                                            ChatPacket (CHAT_TYPE_INFO, "Efsun degisim esyasi bu item icin kullanilamaz!");
                                            break;
                                        }
                                    }

item_attribute.cpp:
Genişlet Daralt Kopyala
//En alta ekle;

bool CItem::ChangeAttributeLevel (BYTE index)
{
    // AttributeSetIndex kontrolu. - [MT2Dev]
    int nAttrSet = GetAttributeSetIndex();
    if (nAttrSet < 0)
    {
        sys_err ("ChangeAttributeLevel: Cannot determine attribute set for item ID %u", GetID());
        return false;
    }

BYTE currentType = m_aAttr[index].bType;
    // Eksik kontrol tamamlandi. - [MT2Dev]
    if (currentType <= APPLY_NONE || currentType > MAX_APPLY_NUM)
    {
        sys_err ("ChangeAttributeLevel: No attribute found at index %d for item ID %u", index, GetID());
        return false;
    }

// Ortalama Zarar & Beceri Hasari & Bagisiklilik efsunlari gibi efsunlarda kullanilmamasi icin kontrol. - [MT2Dev]
    if (currentType == APPLY_SKILL_DAMAGE_BONUS ||      // Beceri Hasari
        currentType == APPLY_NORMAL_HIT_DAMAGE_BONUS || // Ortalama Zarar
        currentType == APPLY_SKILL_DEFEND_BONUS ||      // Beceri Hasarina Karsi Koyma
        currentType == APPLY_NORMAL_HIT_DEFEND_BONUS || // Ortalama Zarara Karsi Koyma
        currentType == APPLY_IMMUNE_STUN ||             // Sersemlik Karsisinda Bagisiklilik
        currentType == APPLY_IMMUNE_SLOW ||             // Yavaslama Karsisinda Bagisiklilik
        currentType == APPLY_IMMUNE_FALL)               // Yere Dusme Karsisinda Bagisiklilik
    {
        return false;
    }

const TItemAttrTable& currentAttr = g_map_itemAttr[currentType];
    short maxLevel = currentAttr.bMaxLevelBySet[nAttrSet];
    if (maxLevel <= 0)
    {
        sys_err ("ChangeAttributeLevel: Invalid max level for attribute type %d in item ID %u", currentType, GetID());
        return false;
    }

short newLevel = number (1, maxLevel);
    short newValue = currentAttr.lValues[newLevel-1];
    if (newValue <= 0)
    {
        sys_err ("ChangeAttributeLevel: Invalid new value for attribute type %d in item ID %u", currentType, GetID());
        return false;
    }
    m_aAttr[index].sValue = newValue;

UpdatePacket();
    Save();

const char* pszIP = (GetOwner() && GetOwner()->GetDesc()) ? GetOwner()->GetDesc()->GetHostName() : "";
    LogManager::instance().ItemLog (index, currentType, newValue, GetID(), "CHANGE_ATTR_LEVEL", "", pszIP, GetOriginalVnum());

return true;
}

Geri