Çözüldü Doğma Yerine Işınlanma

• Konuyu açan Konuyu açan akarca
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 11
  • Gösterim Gösterim 177
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

akarca

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhabalar öncelikle ben serverime map oluşturdum yanlız map ışınladıgım zaman benı başka yere doğduruyor ben yerimi kordınatı aldıgım yere doğdurtmak istiyorum yanlız hangi dosyaya erişecem hangi dosyadan tekrar kordınat oluşturacam fıkrım yok yardımcı olursanız sevınırım teşekurler

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Merhabalar Öncelikle Ben Serverime Map Oluşturdum Yanlız Map Işınladıgım Zaman Benı Başka Yere Doğduruyor Ben Yerimi Kordınatı Aldıgım Yere Doğdurtmak İstiyorum Yanlız Hangi Dosyaya Erişecem Hangi Dosyadan Tekrar Kordınat Oluşturacam Fıkrım Yok Yardımcı Olursanız Sevınırım Teşekurler
Harita kordinatının en köşesinden başlar ışlanma kordinatını üstüne ekleyetek ışınlanın ya da yüzüğü vs yazın. Örn. 1234,1234 > 1244,1244
+ 10 ekledim ve x e ve y e

Mesela o haritaya gir bir şekilde nerede başlamak istiyorsan oraya git minimapden bulunduğun kordinata /go x y

Burada x ve y orada bulunduğun koordinat sana altta chat bölümünde uzayda bulunduğun koordinatı verecek.(Örnek: 432700 567200) O koordinatı o haritanın Setting.txt de BasePosition kısmına yaz aynı şekilde packdeki localede miydi. Root da mıydı txt ismini unuttum oraya da yaZacaksın. Aynı şekilde ışınlanma yüzüğüne veya npc ye ekleyeceksin. Bazılarında sondaki iki sıfırı eklemiyorsun veya ekliyorsun hatırlamıyorum. Gm kodu ile sondaki iki sıfırı yazmıyorsun (Örn: /warp 4327 5672) bunlarda(Setting.txt veya yüzüğe veya npc ye pc.warp eklerken) yazıyor muydun hatırlamıyorum tam. :)

Mesela o haritaya gir bir şekilde nerede başlamak istiyorsan oraya git minimapden bulunduğun kordinata /go x y

Burada x ve y orada bulunduğun koordinat sana altta chat bölümünde uzayda bulunduğun koordinatı verecek.(Örnek: 432700 567200) O koordinatı o haritanın Setting.txt de BasePosition kısmına yaz aynı şekilde packdeki localede miydi. Root da mıydı txt ismini unuttum oraya da yaZacaksın. Aynı şekilde ışınlanma yüzüğüne veya npc ye ekleyeceksin. Bazılarında sondaki iki sıfırı eklemiyorsun veya ekliyorsun hatırlamıyorum. Gm kodu ile sondaki iki sıfırı yazmıyorsun (Örn: /warp 4327 5672) bunlarda(Setting.txt veya yüzüğe veya npc ye pc.warp eklerken) yazıyor muydun hatırlamıyorum tam. :)
valla dostum bısey anlamadım ıstersen sen yazdıkları tekrar oku ben zaten bılmıyorum sende bılmıyorum etmıyorum dıyorsan bu iş kaldı allaha :) bana hatırlıyacak adam lazım teşekürler ilgin için

putty den hangi harita ise içerisinde stone mi neydi içerisinde sadece kordinat var içerisine doğma yerini değişeceksin

Valla Dostum Bısey Anlamadım Istersen Sen Yazdıkları Tekrar Oku Ben Zaten Bılmıyorum Sende Bılmıyorum Etmıyorum Dıyorsan Bu İş Kaldı Allaha :) Bana Hatırlıyacak Adam Lazım Teşekürler İlgin İçin
Anlattığımda yanlış birşey yok ve bilmediğim birşey de değil. Bak şimdi o haritaya gir oyuncunun ışınlanmasını istediğin noktaya git. Minimapten koordinatına bak mesela 290 310 diyelim. Gm karakterin ile şunu yaz

/go 290 310

Sonra chat bölümüne bak sana warp koordinatlarını verecek örneğin;

324500 567800

Sonra bu koordinatları al settings.txt ye ekle sonra Root daki yada locLedeki harita txt’ine ekle o map karşısına sonra queste gir

Canavar Dağına Işınlamak istiyorum

pc.warp(324500, 567800)

He bunu yapmanın veya bulmanın daha kısa yolu vardır bilemem. map ekleme veya bu tarz işlerle çok uğraşmadım ama eskiden eklerken oradan biliyorum.

Hatırlamadığım şey ise

Mesela gm karakteri ile bir yere warp ederken sondaki çift sıfırı yazmıyorsun. Ama bu settings.txt ‘ye veya pc.warp içine eklerken ekliyor muydun o konuda yani. Ama yanlış hatırlamıyorsam da çift sıfırı ekliyordun.

Son düzenleme:
Merhaba,
Konudakilere ek yazmak istiyorum. Belki anliycağın bir çözüm olabilir. :)
Haritaya ışınlanmak gm isen warp koduyla, oyuncuyla ise yüzükle gidilir. Buraya sadece warp kodunu yazabilirsin. Yani haritanın ışınlanabileceğin kodunu, lokasyonunu yazamassın.
Servere filezilla yada winscp ile bağlan hangisini kullanıyosan. Daha sonra /usr/game/share/locale/tr kısmında settings.lua dosyası var onun içerisinde

/goto #??
-- add_goto_info("string_type_name", 0, map_name, x, y)
add_goto_info("snow", 1, 61, 4342, 2906)

Bu tarz bi ekleme var. Burdan gmnin warp koduyla gideceği yeri belirliyosun.
Oyuncu için ise ....locale/tr/map içerisinde eklediğin haritaya gidiyosun. Orada Town.txt var içerisini açtığında sayılar vardır.
42 340
Gibi bunlarda oyuncu o haritaya ışınlandığında hangi koordinatta bulunsun. Bunu belirtir. Eğer worldeditör programın varsa onunla aç mapı sağ altta koordinatlar yazar. Yoksa gm karekterle ışınlan mapa minimaptan mouse ile karekterin üzerine gel.

Düzeltme :
Settings.txtye eklerken map içerisindeki setting.txtdeki BasePosition kısmındaki sayıları girmen gerek sonra + diyip Town.txt içerisindeki sayılarıda girmen gerek.
Örnek :
BasePosition : 837 629

add_goto_info("deneme_map", 0, 73, 837 + 233, 629 + 15)

Town.txt 233 15

Son düzenleme:
Şimdi arkadaşlar burası benım dogdugum yer ve kordınatımız

Şu dosyamız ise mapımızın settıng dosyası yanlız dosyamı yedek alıyorum ve ustte gordugunuz kordınatı sade bır sekılde settın posıton satırına dogacamız kordınatı yazıyoruz ama yazıyorum rebootluyom ıstedıgım kordınatta dogmuyorum aksaclı dededen dırek gordugun yere gonderıyor benı siz bana örnek olarak yapabılcegım kordınatı oluştun ve hangı dosyaya atılacak soyleyın ben uyguluyum yoksa anlattıgınız sekılde zatn acemıyım kafam almaz abılerım

Dogmak ıstedıgım kordınat : 255 43 kordınatıdır bu nedenle kordınatımıda bellı ettım bana hangı dosyalara atılacak dıye bılgıde verın hazırlayın ben o dosyalara atıp o sekılde uygulayım yoksa zatn bılmıyorum sızın dıyecegınız sekılde hıc hıc anlamam gayet acık bır sekılde ekran attım ne demek ıstedıgımı anlayın dıye eşlık eden arkadaşlarıma teşekur ederım

Merhaba,
Konudakilere ek yazmak istiyorum. Belki anliycağın bir çözüm olabilir. :)
Haritaya ışınlanmak gm isen warp koduyla, oyuncuyla ise yüzükle gidilir. Buraya sadece warp kodunu yazabilirsin. Yani haritanın ışınlanabileceğin kodunu, lokasyonunu yazamassın.
Servere filezilla yada winscp ile bağlan hangisini kullanıyosan. Daha sonra /usr/game/share/locale/tr kısmında settings.lua dosyası var onun içerisinde

/goto #??
-- add_goto_info("string_type_name", 0, map_name, x, y)
add_goto_info("snow", 1, 61, 4342, 2906)

Bu tarz bi ekleme var. Burdan gmnin warp koduyla gideceği yeri belirliyosun.
Oyuncu için ise ....locale/tr/map içerisinde eklediğin haritaya gidiyosun. Orada Town.txt var içerisini açtığında sayılar vardır.
42 340
Gibi bunlarda oyuncu o haritaya ışınlandığında hangi koordinatta bulunsun. Bunu belirtir. Eğer worldeditör programın varsa onunla aç mapı sağ altta koordinatlar yazar. Yoksa gm karekterle ışınlan mapa minimaptan mouse ile karekterin üzerine gel.

Düzeltme :
Settings.txtye eklerken map içerisindeki setting.txtdeki BasePosition kısmındaki sayıları girmen gerek sonra + diyip Town.txt içerisindeki sayılarıda girmen gerek.
Örnek :
BasePosition : 837 629

add_goto_info("deneme_map", 0, 73, 837 + 233, 629 + 15)

Town.txt 233 15
Evet dedıgınız dosyaya ulaştım gördüm yanlız bızım dogacagımız kordına 255 43 bılgınıze suan oraya ne yazmam gerekıyor ben settıng dosyasındakı kodu gırıyorum ısınlanmıyor acaba bız dogacagımız rakamıda yazarsak ısınlanmama proglemı yaratmazmı efendım

town.txt dosyamızda boş olarak görüntüleniyor buradayada 255 43 kordinat gırmem gerekıyor sayı olarak yoksa kod yazılıp kordınat eklememızmı gerekıyor

Dosya Eklentileri

• 77777777.webp
    77777777.webp
    162,9 KB · Gösterim: 26
  • 6666666.webp
    6666666.webp
    6,7 KB · Gösterim: 21
  • dogma.webp
    dogma.webp
    119,8 KB · Gösterim: 26
  • warp.webp
    warp.webp
    7 KB · Gösterim: 18
  • 7777.webp
    7777.webp
    29 KB · Gösterim: 23
Konu Çözülmüştür /warp Nıck Yapıp Gereklı Bulundugunuz Kordınatı Alıp Senting Dosyasında Kordınatı Düzenlıyerek Bulundugun Konumu Isaretlıyebılırsınız Dogma Yeri Olarak

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri