- Ticaret Puanı
- 0
Merhabalar, bildiğiniz üzere metin2'nin yeri geldiğinde en kanser kodlarından biri olan sequence'i artık hemen hemen hiç kimse kullanmıyor ve tamamen kaldırıyor.
Ben de kendi projemden kaldırdım ve beraberinde yapılan işlemleri faydalanmak isteyenler için paylaşıyorum. Başka yerlerde de bunun anlatımı mevcut ama "tam olmadığı" yönünde yorumlar olduğu için kendi hazırladığımı paylaşmak istedim.
Peki bilmeyenler için; sequence'i kaldırmak bize ne kazandırır? Özetlemek gerekirse; bazen düzgün çalışması gereken sistemler sequence yüzünden packet hatası verebiliyor ve logine atabiliyor. Hatta bazen amansızca kendini gösterip karakterin hareketlerinden bile(yürümesi vs.) etkilenebiliyor ve aşağıda verdiğim örnek hatayla beraber logine atabiliyor.
Sequence'i kaldırdıktan sonra ve eğer sizden kaynaklı bir sorun yoksa artık bu sorunlar yaşanmayacaktır ve artık hiç bir zaman şuna benzer bir syserr almayacaksınız:
NOT: Bu syserr'i UNKNOWN PACKET HEADER hatasıyla karıştırmayınız.
Ekstra:
packet_info.cpp içinde aratın:
Bu blokta listelenen satırların sonundaki true-false kısımlarını kaldırabilirsiniz.
Örnek:
packet_info.h içinde bulun:
Değiştirin:
Takıldığınız yerleri yorum olarak belirtebilirsiniz.
Ben de kendi projemden kaldırdım ve beraberinde yapılan işlemleri faydalanmak isteyenler için paylaşıyorum. Başka yerlerde de bunun anlatımı mevcut ama "tam olmadığı" yönünde yorumlar olduğu için kendi hazırladığımı paylaşmak istedim.
Peki bilmeyenler için; sequence'i kaldırmak bize ne kazandırır? Özetlemek gerekirse; bazen düzgün çalışması gereken sistemler sequence yüzünden packet hatası verebiliyor ve logine atabiliyor. Hatta bazen amansızca kendini gösterip karakterin hareketlerinden bile(yürümesi vs.) etkilenebiliyor ve aşağıda verdiğim örnek hatayla beraber logine atabiliyor.
Sequence'i kaldırdıktan sonra ve eğer sizden kaynaklı bir sorun yoksa artık bu sorunlar yaşanmayacaktır ve artık hiç bir zaman şuna benzer bir syserr almayacaksınız:
Kod:
Process: SEQUENCE 74309000 mismatch 0x72 != 0x0 header 55
SYSERR: Nov 17 07:52:57 :: Process: SEQUENCE 65febc00 mismatch 0xe2 != 0xe header 57
SYSERR: Nov 17 07:52:57 :: Process: SEQUENCE_LOG [Nick]-------------
[007 : 0x72]
[007 : 0xf7]
[007 : 0x6f]
NOT: Bu syserr'i UNKNOWN PACKET HEADER hatasıyla karıştırmayınız.
Ekstra:
packet_info.cpp içinde aratın:
C++:
CPacketInfoCG::CPacketInfoCG()
Bu blokta listelenen satırların sonundaki true-false kısımlarını kaldırabilirsiniz.
Örnek:
C++:
Set(HEADER_CG_TEXT, sizeof(TPacketCGText), "Text");
packet_info.h içinde bulun:
C++:
void Set(int header, int size, const char * c_pszName, bool bSeq=false);
C++:
void Set(int header, int size, const char * c_pszName);
Takıldığınız yerleri yorum olarak belirtebilirsiniz.
Linkleri görebilmek için
giriş yap veya kayıt ol.