C++ / Birlikte Yazılım Öğrenelim Serisi - Tanıtım

YunusEmreOfficial

cout << "Lyrion" << endl ;
Premium Üye
Usta Üye
Mesaj
991
Çözümler
21
Beğeni
706
Puan
839
Ticaret Puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
Bu konumuzda C++ diline giriş yapacağız.

Peki nedir bu C++ ?​

C++, nesne yönelimli, prosedürel, fonksiyonel, jenerik (generic programming) ve şablon metaprogramlamayı (template metaprogramming) bir araya getiren genel amaçlı, çok paradigmalı ve çok yönlü bir programlama dilidir. Dünyada en yaygın kullanılan dillerden biridir ve günümüz temel teknolojilerinin neredeyse hepsi C++ ile geliştirilmektedir. Birkaç örnek: Google Arama Motoru, Unreal Engine, Unity, TensorFlow, Chrome, Firefox, Safari, MySQL (ve neredeyse tüm ‘DB Engine’ler), Photoshop, MS Office, OpenJDK, V8 JavaScript Engine, F-35 savaş uçağı… Neredeyse her endüstride C++‘ın ciddi kullanımı bulunmaktadır ve C++ ile toplamda milyarlarca satırlık proje ve ürün geliştirilmiştir. O nedenle C++‘ın kullanımı çok uzun yıllar devam edecek ve Modern C++ ile uzun yıllar daha yerine başka bir dilin geçmesi söz konusu olmayacaktır.

Peki ya Modern C++ Nedir ?​

“Modern C++” terimi, C++ programlama dilinin son sürümleri ve özellikleriyle ilişkilendirilir. C++ programlama dilinin daha güncel ve gelişmiş özelliklerini, standartlarını ve kullanım pratiklerini tanımlar. 2011 yılında yayınlanan C++11 ve sonraki versiyonlar Modern C++ olarak adlandırılmaktadır. Modern C++‘ın odak noktası, dilin daha güvenli, daha kolay ve daha verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak üzerinedir. Modern C++‘ın sağladığı önemli yenilikler: Daha iyi tip güvenliği (type safety), akıllı işaretçiler (smart pointers) ile daha kolay ve güvenli hafıza yönetimi, otomatik tip çıkarımı (auto type deduction), lambdalar, range-based for döngüleri, taşıma semantiği ve r-value referansları (move semantics and r-value references), yeni veri türleri, standart kütüphanesindeki yenilikler, paralel programlama ve sıfır yük soyutlama (zero-overhead abstraction) sağlayan daha gelişmiş özellikler.

C++ için hangi kaynağı kullanabiliriz ?​

Ana kaynak olarak Yazılım Bilimi adlı youtube kanalının C++ Dersleri adlı oynatma listesini ele alacağız. Çünkü direkt olarak temelden başlayıp proje geliştirme seviyesine kadar anlatıyor ve daha ileri seviyeye çıkmanız için öneriler sunuyor. Ayrıca anlatım dili Türkçe. Hiçbir videosunu atlamadan takip etmeniz iyi olacaktır. Geri dönüp tekrar tekrar izleyebileceğiniz kaliteli bir eğitim serisi. C++ serisini bitirdiğinizde, kanaldaki diğer videolara ve serilere kesinlikle göz atmanızı tavsiye ederim.

Söz konusu oynatma listesi :



Gelelim programlara,​

benim önerebileceğim 2 program var.
1.Dev C yada Dev C++
1726506683178.webp

2. Eclipse

1726506717063.webp


Not: C++ ın eğitim boyunda kullanacağım program Eclipse'nin Oxygen sürümü olacak.



Bir programlama dilini öğrenmenin en iyi yolu bir program yazarak öğrenmeye başlamaktır. - Bir yazılımcı atasözü

Olası hata bildirimleri, iletişim veya gelişmelerden erken haber almak için discord kanalıma gelebilirsiniz.
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.



Önemli not: Bu konu ve açacağım diğer konular tamamen kendime ait konular herhangi bir yerden alıntı değildir.
Mmotutkunlarına özel içeriktir.
Lütfen alacaksanız bile kaynak gösteriniz.

Sevgilerle.
 
Son düzenleme:
Üst