- Ticaret Puanı
- 0
GİRİŞ & PROBLEM
Merhaba, biliyorsunuz ki oyundaki at sisteminde oyuncu atını sınırsız şekilde arka arkaya besleyebiliyor, bu durum kodlardaki kontroller sebebiyle bir overflow sorunu yaratmayacaktır fakat canı zaten fullenmiş bir atı beslemenin de oyuncuya hiçbir faydası yok diye düşünüyorum.
NEDEN & NELERİ DEĞİŞTİRDİK ?
Atın canı maksimum seviyeye ulaştığında beslenmeye reddetmesini ve oyuncunun bir bilgilendirme mesajı almasını sağladık ayrıca ekstra kontroller de ekledik.
GÜNCELLEME - 29 HAZİRAN 2024
M2Dev'de iki arkadaşın verdiği feedback ile çözüm sağlandı, o yüzden son hali için güncelliyorum şimdi sorunsuz çalışacak.
NASIL YAPILIR ?
Öncelikle "horse_rider.cpp" dosyası açılır.
Merhaba, biliyorsunuz ki oyundaki at sisteminde oyuncu atını sınırsız şekilde arka arkaya besleyebiliyor, bu durum kodlardaki kontroller sebebiyle bir overflow sorunu yaratmayacaktır fakat canı zaten fullenmiş bir atı beslemenin de oyuncuya hiçbir faydası yok diye düşünüyorum.
NEDEN & NELERİ DEĞİŞTİRDİK ?
Atın canı maksimum seviyeye ulaştığında beslenmeye reddetmesini ve oyuncunun bir bilgilendirme mesajı almasını sağladık ayrıca ekstra kontroller de ekledik.
GÜNCELLEME - 29 HAZİRAN 2024
M2Dev'de iki arkadaşın verdiği feedback ile çözüm sağlandı, o yüzden son hali için güncelliyorum şimdi sorunsuz çalışacak.
NASIL YAPILIR ?
Öncelikle "horse_rider.cpp" dosyası açılır.
Burayı görüntülemek için üye girişi yapmalı veya kayıt olmalısınız.
Sonrasında "char_item.cpp" dosyası açılır.
Sonrasında "cmd_general.cpp" dosyası açılır.
Sonrasında "questlua_horse.cpp" dosyası açılır.
Son olarak "locale_string.txt" açılarak sonuna eklenir;
Son bir ekleme yapmak gerekiyor, at menüsünü kullanarak yapılan besleme işlemi için bir kontrol daha eklendi, bunun için eklenti olarak konu altında bulabileceğiniz horse_menu.rar dosyasını indirin ve içerisindeki .quest dosyasını questlerinizin içine atıp okutun, işlem tamam.
MT2Dev
Dosya Eklentileri
Son düzenleme: