Yardım bilgisayar sorunu açılıp kapanma

Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

ETKA YAZILIM

TEK PROJE TEK HAYAL ETKA2
Premium Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
merhabalar arkadaşlar elektirik gidip gelmeden ötürü bilgisayar açılıp kapanıyor kendiliğinde temizlenmesi donanımsal olsun bir çok islem yaptım fakat herhangi iyi sonuca varamadım bu nedenle macun kontrolleri herşey sıkıntısız sorunsuz neden böyle bisey yapıyor anlamıs degilim elektirik gitme ardında böyle sorun ortaya cıktı çözüm olarak önerebilceginiz bir durum varmı acaba veya bu sorunu yaşayıp çözen oldumu

Son düzenleme:
Eğer işletim sistemini yüklemeye çalışırken kapanıyor sa işletim sistemi çökmüş olma ihtimali yüksek. Eğer bios ekranında tekrar ediyorsa HDD & SSD arızası veya chipset arızası olabilir. Format deneyebilirsin. Çözülmezse bir servise başvurabilirsin.

Eğer işletim sistemini yüklemeye çalışırken kapanıyor sa işletim sistemi çökmüş olma ihtimali yüksek. Eğer bios ekranında tekrar ediyorsa HDD & SSD arızası veya chipset arızası olabilir. Format deneyebilirsin. Çözülmezse bir servise başvurabilirsin.
abi şuan yedekleme almaya çalışıyorum alabilsem dediğin yöntem en son çare formatlama olacak oda tam yedek alayım derken direk kapanıyor bilgisayar adamı hasta edecek ben anlamadım neden böyle bir sorun yaşadım farklı bir yedekleme yöntemi varmı acaba abi

Ubuntu live usb ile açmayı dener misin? Eğer açılmıyorsa donanım arızası var demektir.
hayır hocam macun kontrolü desen donasımsal olarak hiç proglem yaşamadım elektriğin ani gitmesinin ardında bu sorun çıkmaya başladı ilk olarak onarım sıstemi cıktı karsıma onardım acıldı bazı dosyalar silinmişti sonra artık ne yaptımsa hakim olamadım ekran kartı ram cıkarıp taktım saglıklı bir sonuc göremedim pc üzülmüyorum içinde yedeklerım emeklerım var ona üzülüyorum yedekleme alabılsem rahat edıcem

İşlemci ısısını kontrol etmeyi dene
Ama yüksek ihtimalle format sorunu çözecektir
abi buldugum oda zaten soguk ısıdanmı degılmı bılmıyorum formatlama konusuna gelecek olursak farklı bır yedekleme yöntemi varmı acaba cünkü format atsam dosyalarım gidecek bilgisayarda acılıp kapanıyor işlemde yapamıyorum o yüzden bana yedekleme konusunda fikir verebilseydin iyi olurdu gerisi formatta atsam proglem yok

eğer istediğin dosyalar c diskindeyse biraz zor fakat d,e,f gibi disklerde kayıtlıysa format atarken bu diskleri silmeden ve biçimlendirmeden sadece c diskini formatlayabilirsin.

abi buldugum oda zaten soguk ısıdanmı degılmı bılmıyorum formatlama konusuna gelecek olursak farklı bır yedekleme yöntemi varmı acaba cünkü format atsam dosyalarım gidecek bilgisayarda acılıp kapanıyor işlemde yapamıyorum o yüzden bana yedekleme konusunda fikir verebilseydin iyi olurdu gerisi formatta atsam proglem yok
bak şimdi kardo terabox indiriyosun sana 1 tb veriyo orada geçici olarak dosyaları tutabilirsin değerli dosyalarını format için taşıyacaksan kullan ya da kullanma demiyecem ama en azından kullanıp kullanmamak sana kalmış vede kullanmamak için bi sebep değil sonuçta sonra silersin olur biter bunun dışında diyebileceğim bol şans aydınlık seninle olsun

mevcut ssd veya harddiski başka bir bilgisayara 2.disk olarak tak ordan yedeklerini alırsın veya şuanki bilgisayara başka bir disk takıp ona windows kur sonra bu diski tak d diski olarak görecek zaten bilgisayar ordan istediklerini alırsın.

Ani elektrik kesintisi sonrası ortaya çıktıysa bu sorun %99 PSU'dan kaynaklı, çoğu modern PSU akım koruması içerir, elektrik kesintisi gibi durumlarda ani düşüş veya artışlar bu korumayı patlatır, PSU bozulur ama PC'nin diğer parçaları zarar görmemiş olur, yeni bir power supply (PSU) alıp takarsanız sorununuz çözülür, sevgiler.

Ani elektrik kesintisi sonrası ortaya çıktıysa bu sorun %99 PSU'dan kaynaklı, çoğu modern PSU akım koruması içerir, elektrik kesintisi gibi durumlarda ani düşüş veya artışlar bu korumayı patlatır, PSU bozulur ama PC'nin diğer parçaları zarar görmemiş olur, yeni bir power supply (PSU) alıp takarsanız sorununuz çözülür, sevgiler.
Anladım hocam valla bilgisayarım oyle hemen zarar gorecegini sanmıyorum bilgisayar kac saat kapalı kalsa bilgisayar o kadar acık kalıyor sonra surekli kapanmaya baslıyor sanki süreli saat gibi bir sistem gibi olmus gibime geldi bu çözden çözemedim cok enderesan vallahi bilgisayarın boyle sacmalıga kapınması tuaf bari sistem çökse tmm diyecemde neden bunu yapıyor onuda bilemedim

Son düzenleme:
yorumlarınız icin ve ilginiz icin tesekur ederim her birinize bakalım hocam hakında gelecegimi dusunmuyorum cunku her yolu denedim olmadı bir servisse götürüp baktırma. Gerekiyor bundan ötürü hakınızı helal edin kafanızı agırttıgım icin saygılarımla

Geri