Yardım Bellek yönetimini kontrol etmek için yapılan referans zımbırtısı

• Konuyu açan Konuyu açan DeadLyEscaPe
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 2
  • Gösterim Gösterim 44
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

DeadLyEscaPe

Yardımsever Üye
Yardımsever Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba. Yanlış analiz etmediysem oyunda zırh değişikliği yapıldığında (Sadece zırh değil, tüm modellemeler.) o zırh belirli bir süre hafızada tutulur. Ardından ayarlanan zaman ne kadar ise o zaman geçtiğinde zırh arkaplanda bellekten silinir ve hiç giyilmemiş gibi olur. Bu kontroller ResourceManager.cpp, Resource ve Ref.h dosyalarından kontrol ediliyor. Tekrardan giyilmek istediğinde ilk defa giyiyormuş gibi lag oluşur. ReferansObject.cpp Release bloğunda OnSelfDestruct(); kaldırırsak kayıtlı referansları sildirmemiş oluruz. Böylelikle istediğiniz zırhı, istediğiniz kadar, istediğiniz vakit sonrası değiştirin lag oluşmaz. Referans sayısı sürekli bellekte tutulur. Farklı zırh giyimlerinden sonra zamanla bellek artışında ufak ufak artışlar gözükür. Bu oyuncunun performansını önemli derecede etkiler mi? Bir oyuncu 20 çeşit farklı zırh giyemeyeceğinden dolayı performansa çok da etkisi olacağını sanmıyorum. Şayet düşük GB rame sahip oyuncular dışında.

Metin2 zaten kendi başına bellek sızıntılarından ibaret bir yapıya sahip. Buna ek olarak bahsettiğin şey bu sızıntıların arasına bir yenisini daha eklemek oluyor.

Metin2 zaten kendi başına bellek sızıntılarından ibaret bir yapıya sahip. Buna ek olarak bahsettiğin şey bu sızıntıların arasına bir yenisini daha eklemek oluyor.

Evet. Asıl çözmek istediğim konudan çok uzak aslında. Sadece fikir almak için açtım.

Geri