Yardım ZYXEL kablosuz modemden sanal makinanın ip'sini sabitleyemiyorum

• Konuyu açan Konuyu açan mehmet07
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 1
  • Gösterim Gösterim 49
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

mehmet07

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
ZYXEL kablosuz modem kullanıyorum vmvirtualbox login olmama rağmen modemin panelinde sadece pc'nin ip'si ve ağa bağlı olan telefonumun ip'si görünüyor. Hal böyle olunca sanal makinanın ip'sini bilsemde mac adresini bilmediğim için sabitleyemiyorum aynı modemi kullanan var mı acaba yada yardımcı olabilcek.

1731246216821.webp

Son düzenleme:
Sanal makinenin ip adresini 192.168.1.153 yapmalısın. Bu ip adresini sabitlemelisin. Bilgisayarın ya da modemin kapatıp açıldığında, bağlantı kesildiğinde bu ip adresinin değişmemesi gerekiyor. Ardından modem arayüzünden bu ip adresine göre port açmalısın. Windows, default olarak bu portları engellediği için TCP ve UDP, gidiş geliş olarak tüm açılan portlara Windows güvenlik duvarında izin vermelisin. Karşıdan bağlananlar için karakter ekranında atma sorunu yaşarsan source tarafında düzenleme yapman gerekir. C++ Proxy IP Özelliği | Hamachi | Sabit IP | Google Cloud | Azure Cloud | CH Ekranına Tekme Yeme Fix!

Not: Martysama source kullanıyorsan linktekileri eklemene gerek yok. Sadece kanalların CONFIG dosyalarında gerekli düzenlemeleri yaparak karakter ekranında atma sorununu çözebilirsin.

Son düzenleme:
Geri