Çözüldü Won Alanını Genişletip Yang Alanını Daraltmak İstiyorum

Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

ETKA YAZILIM

S U L E Y M A N B O Z O K
Premium Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
11111.webp

çalışmalarıma devam ederken, Won alanını genişletmek ve Yang alanını daraltmak istiyorum. Bu işlemi gerçekleştirmek için uiScript dosyalarına göz attım. Özellikle pickmoneydialog.py dosyasını inceledim ancak burada herhangi bir işlem görmedim. Emin olmak için yine kontrol ettim fakat değişiklik yapılacak bir şey bulamadım.

Sonrasında, inventorywindow.py dosyasını denedim ama istediğim sonucu elde edemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Resimde gösterdiğim alanlarda değişiklik yapabilmek için hangi dosya üzerinde işlem yapmam gerektiğini belirlemekte zorlanıyorum.

Teşekkürler!

Çözüm
öncelikle yorumlarınız için hepinize tesekur ederim hocam ben kendimi ifade edemiyorum sanırım hocam kaiser hocamızın sizlerin ne demek istedigini anlıyorum fakat surda dile getirmem gereken konu var dediklerinizi uyguluyorum fakat envantere islemiyor asıl sorun burda sub dosyalarındada oynama yaptım fakat yaptıgım islem sanki baska islem yapıyorum gibi diger sistemi bozuyor yani bozdugu zamanda fark ediyorum mesela parametre sub5 dosyası normalde won bölümü fakat hem sub dosyasında en inventory.py dosyasında oynama yaptıgım zaman money tarafında karakter secme ekranında isim butucukları kısaltıyor bu nedenle dediklerinizi zaten uyguluyorumda ya bende yanlıslık var yada won dosyası farklı dosya olarak isimlendirilmis inventory.py...
22219 eklentisini görüntüle
çalışmalarıma devam ederken, Won alanını genişletmek ve Yang alanını daraltmak istiyorum. Bu işlemi gerçekleştirmek için uiScript dosyalarına göz attım. Özellikle pickmoneydialog.py dosyasını inceledim ancak burada herhangi bir işlem görmedim. Emin olmak için yine kontrol ettim fakat değişiklik yapılacak bir şey bulamadım.

Sonrasında, inventorywindow.py dosyasını denedim ama istediğim sonucu elde edemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Resimde gösterdiğim alanlarda değişiklik yapabilmek için hangi dosya üzerinde işlem yapmam gerektiğini belirlemekte zorlanıyorum.

Teşekkürler!
uiscript içerisinde inventorywindow.py dosyasında Money_Slot kısmını bir kontrol edin

düzenlemeniz gereken kısım

Python:
Genişlet Daralt Kopyala
                ## Item Slot
                {
                    "name" : "ItemSlot",
                    "type" : "grid_table",

"x" : 8,
                    "y" : 266,

"start_index" : 0,
                    "x_count" : 5,
                    "y_count" : 9,
                    "x_step" : 32,
                    "y_step" : 32,

"image" : "d:/ymir work/ui/public/Slot_Base.sub"
                },

## Print
                {
                    "name":"Money_Slot",
                    "type":"button",

"x":8,
                    "y":28,

"horizontal_align":"center",
                    "vertical_align":"bottom",

"default_image" : "d:/ymir work/ui/public/parameter_slot_05.sub",
                    "over_image" : "d:/ymir work/ui/public/parameter_slot_05.sub",
                    "down_image" : "d:/ymir work/ui/public/parameter_slot_05.sub",

"children" :
                    (
                        {
                            "name":"Money_Icon",
                            "type":"image",

"x":-18,
                            "y":3,

"image":"d:/ymir work/ui/game/windows/money_icon.sub",
                        },

{
                            "name" : "Money",
                            "type" : "text",

"x" : 3,
                            "y" : 3,

"horizontal_align" : "right",
                            "text_horizontal_align" : "right",

"text" : "123456789",
                        },
                    ),
                },
şuna benzer kısım olması gerekiyor
uiinventory.py dosyasından hangi dosyadan çektiğini öğrenmek için
Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
    def BindInterfaceClass(self, interface):
        self.interface = interface

def __LoadWindow(self):
        if self.isLoaded == 1:
            return

self.isLoaded = 1

try:
            pyScrLoader = ui.PythonScriptLoader()

if ITEM_MALL_BUTTON_ENABLE:
                pyScrLoader.LoadScriptFile(self, uiScriptLocale.LOCALE_UISCRIPT_PATH + "InventoryWindow.py")
            else:
                pyScrLoader.LoadScriptFile(self, "UIScript/InventoryWindow.py")
        except:
            import exception
            exception.Abort("InventoryWindow.LoadWindow.LoadObject")

pyScrLoader.LoadScriptFile(self, "UIScript/InventoryWindow.py") bende buradan çekiyor ona göre düzenleme yaparsın

uiscript içerisinde inventorywindow.py dosyasında Money_Slot kısmını bir kontrol edin

düzenlemeniz gereken kısım

Python:
Genişlet Daralt Kopyala
                ## Item Slot
                {
                    "name" : "ItemSlot",
                    "type" : "grid_table",

"x" : 8,
                    "y" : 266,

"start_index" : 0,
                    "x_count" : 5,
                    "y_count" : 9,
                    "x_step" : 32,
                    "y_step" : 32,

"image" : "d:/ymir work/ui/public/Slot_Base.sub"
                },

## Print
                {

"children" :
                    (
                        {
                            "name":"Money_Icon",
                            "type":"image",

"x":-18,
                            "y":3,

"image":"d:/ymir work/ui/game/windows/money_icon.sub",
                        },

{
                            "name" : "Money",
                            "type" : "text",

"x" : 3,
                            "y" : 3,

"horizontal_align" : "right",
                            "text_horizontal_align" : "right",

"text" : "123456789",
                        },
                    ),
                },
şuna benzer kısım olması gerekiyor
uiinventory.py dosyasından hangi dosyadan çektiğini öğrenmek için
Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
    def BindInterfaceClass(self, interface):
        self.interface = interface

def __LoadWindow(self):
        if self.isLoaded == 1:
            return

self.isLoaded = 1

try:
            pyScrLoader = ui.PythonScriptLoader()

if ITEM_MALL_BUTTON_ENABLE:
                pyScrLoader.LoadScriptFile(self, uiScriptLocale.LOCALE_UISCRIPT_PATH + "InventoryWindow.py")
            else:
                pyScrLoader.LoadScriptFile(self, "UIScript/InventoryWindow.py")
        except:
            import exception
            exception.Abort("InventoryWindow.LoadWindow.LoadObject")

pyScrLoader.LoadScriptFile(self, "UIScript/InventoryWindow.py") bende buradan çekiyor ona göre düzenleme yaparsın
Hocam bahsettiginiz bölümde test amaclı ufak bir düzenleme yaptım fakat degisen bisey olmadı money_slottada oynama yaparken bir degisiklik göremedim evet money_slot tarafında bir calısma yapılması lazım ama neden islemedi bilmiyorum

Ekran görüntüsü 2024-07-08 153631.webp

Python:
Genişlet Daralt Kopyala
"d:/ymir work/ui/public/Parameter_Slot_00.sub" # 0
"d:/ymir work/ui/public/Parameter_Slot_01.sub" # 1
"d:/ymir work/ui/public/Parameter_Slot_02.sub" # 2
"d:/ymir work/ui/public/Parameter_Slot_03.sub" # 3
"d:/ymir work/ui/public/Parameter_Slot_04.sub" # 4
"d:/ymir work/ui/public/Parameter_Slot_05.sub" # 5
"d:/ymir work/ui/public/Parameter_Slot_06.sub" # 6

22230 eklentisini görüntüle
Python:
Genişlet Daralt Kopyala
Hocam ne işlem yapıldigı ogrenebilirmiyim paylasımda bulundugunuz kodları inventorywindow.py eklemem gerekiyor dimi

Düzenlemen gereken kısım:
Python:
Genişlet Daralt Kopyala
                {

Düzenlemen gereken kısım:
Python:
Genişlet Daralt Kopyala
                {

Yani verdigin kodu son olarak duzenliyecegim satıra ekleyip sonra public dds dosyasını atmam gerekiyor dimi hocam dogru anladim ins

Yani verdigin kodu son olarak duzenliyecegim satıra ekleyip sonra public dds dosyasını atmam gerekiyor dimi hocam dogru anladim ins
Hayır verdiğim koddaki d:/ymir work/ui/public/parameter_slot_05.sub kısımlarını üst mesajımdaki görsele göre düzenleyip kaydetmen yeterli.
Cheque_slot için de aynı işlemi yapman gerek.

Hayır verdiğim koddaki d:/ymir work/ui/public/parameter_slot_05.sub kısımlarını üst mesajımdaki görsele göre düzenleyip kaydetmen yeterli.
Cheque_slot için de aynı işlemi yapman gerek.
Hocam elimde parametre duzenlemeleri mevcut fakat duzenleme yaparken envanterdeki duzenlemede islem saglanmıyor baska bir duzende islem saglanıyor duzenleme yaptıgım zaman oyuna giris yaptıgım an karakter secme ekranında ismin yazıldıgı buttunda kısaltma oluyor bende anlamadım gosterdiginiz bolum calısmasında gerekli islemleri yapiyorum yanlız envanterde bir degisiklik saglanmıyor buyukihtimal benim hatamı oldugunu dusunuyorum yada envanterde islem saglamamız gereken farklı bir isim olabilir diye dusunuyorum verdigin parametleride dds png fotolarıda olusturdum fotodaki public dosyasını envanterde oynatmam gereken bazı islemleri yaptım test amaclı interventory.pyden envanterle alakalı islem gorunmedi

uiscript/inventorywindow.py İçinde
Won İçin:
Genişlet Daralt Kopyala
            "name":"Cheque_Slot",

"x":28,

#"horizontal_align":"center",

"default_image" : "d:/ymir work/ui/public/cheque_slot.sub",
            "over_image" : "d:/ymir work/ui/public/cheque_slot.sub",
            "down_image" : "d:/ymir work/ui/public/cheque_slot.sub",

Yang İçin:
Genişlet Daralt Kopyala

.sub yazan kısımları bu yoruma göre düzenle

22230 eklentisini görüntüle
Python:
Genişlet Daralt Kopyala

öncelikle yorumlarınız için hepinize tesekur ederim hocam ben kendimi ifade edemiyorum sanırım hocam kaiser hocamızın sizlerin ne demek istedigini anlıyorum fakat surda dile getirmem gereken konu var dediklerinizi uyguluyorum fakat envantere islemiyor asıl sorun burda sub dosyalarındada oynama yaptım fakat yaptıgım islem sanki baska islem yapıyorum gibi diger sistemi bozuyor yani bozdugu zamanda fark ediyorum mesela parametre sub5 dosyası normalde won bölümü fakat hem sub dosyasında en inventory.py dosyasında oynama yaptıgım zaman money tarafında karakter secme ekranında isim butucukları kısaltıyor bu nedenle dediklerinizi zaten uyguluyorumda ya bende yanlıslık var yada won dosyası farklı dosya olarak isimlendirilmis inventory.py degilde farklı isim oldugu icin yanlıs dosyayadamı oynama yapıyoruz diye dusunuyorum

öncelikle yorumlarınız için hepinize tesekur ederim hocam ben kendimi ifade edemiyorum sanırım hocam kaiser hocamızın sizlerin ne demek istedigini anlıyorum fakat surda dile getirmem gereken konu var dediklerinizi uyguluyorum fakat envantere islemiyor asıl sorun burda sub dosyalarındada oynama yaptım fakat yaptıgım islem sanki baska islem yapıyorum gibi diger sistemi bozuyor yani bozdugu zamanda fark ediyorum mesela parametre sub5 dosyası normalde won bölümü fakat hem sub dosyasında en inventory.py dosyasında oynama yaptıgım zaman money tarafında karakter secme ekranında isim butucukları kısaltıyor bu nedenle dediklerinizi zaten uyguluyorumda ya bende yanlıslık var yada won dosyası farklı dosya olarak isimlendirilmis inventory.py degilde farklı isim oldugu icin yanlıs dosyayadamı oynama yapıyoruz diye dusunuyorum
Aynı dosya hem locale içinde hem uiscript içinde mevcut yanlış olanı düzenliyorsun muhtemelen

Çözüm
sorun çözülmüştür uisprıtten degılde locale tarafında inventorywindow.py işlem yapıldı ve duzenledı konuyu kapatabılırsınız tesekur ederım

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri