- Ticaret Puanı
- 2
Toplumda din neyden oluşur, hurafelerden mi yoksa gerçek anlamda Müslüman'lıktan mı? Bugün bir yazı okudum aynen şöyle;
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz.
Bana kalırsa, toplumda din zannedilen hurafeler var. Örneğin; kurşun döktürme, korku çektirme gibi şeyler.
Bu konuda birçok insan belki Müslümanlık dininden sapmış bazı yanlışları gerek sosyal medya d, gerek sokaklar da topluma bildirmek için uğraşıyorlar. Bu konuda haklılar fakat toplum bu yanlışları din olarak gördüğü için, bu yanlışları Müslüman olan birisi belirtse dahi toplumda dinsiz olarak nitelendiriliyor.
Mustafa Kemal Atatürk'ün 12. soruya yanıtı.SORU 12: TÜM DEVRİMLERİN NEDEN İSLAMA AYKIRI?
CEVAP: Tüm devrimlerim İslam’ın özüne uygun, din zannedilen hurafelere, uydurmalara aykırıdır. “Hangi şey ki akla, bilime, milletin menfaatine uygundur o şey dinidir”. Benim tüm devrimlerim de akla, bilime ve milletimin menfaatine uygundur.
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz.
Bana kalırsa, toplumda din zannedilen hurafeler var. Örneğin; kurşun döktürme, korku çektirme gibi şeyler.
Bu konuda birçok insan belki Müslümanlık dininden sapmış bazı yanlışları gerek sosyal medya d, gerek sokaklar da topluma bildirmek için uğraşıyorlar. Bu konuda haklılar fakat toplum bu yanlışları din olarak gördüğü için, bu yanlışları Müslüman olan birisi belirtse dahi toplumda dinsiz olarak nitelendiriliyor.