Yardım Türkçe karakter sorunu

• Konuyu açan Konuyu açan test123123
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 5
  • Gösterim Gösterim 139
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

test123123

MT Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Ekran görüntüsü 2025-01-16 103455.webp

Ekran görüntüsü 2025-01-16 104856.webp

Ekran görüntüsü 2025-01-16 105037.webp

bunu nasıl duzeltırım

Son düzenleme:
Hata aldığın dosyayı ANSI olarak düzenle.

Merhaba,
Locale deki .txtler bozulmuş gibi görünüyor. Ancak anlamadığım kısım chat kısmı oranın locale den geldiğini düşünmüyorum çünkü yazdığın yazı bozuluyor. Oraya yazdığın yazılar uichat.pyden geliyor. Bu durum genelde güncel sürüm notpad++ kullanmak kaynaklanıyor. ANSI ve utf8 den kaynaklı. Sürekli notpad kullanıyosanız eski sürümleri deneyebilirsiniz. Ya da visual studio code gibi derleyicileri kullanabilirsiniz.

notepad uzerınde gereken duzenlemenızı ansı olarak ve karakter takımı - türkçe - ıso 8859-9 kodlaması olarak ısaretleme yaparsanız sorununuz duzelmıs olacaktır veya notepa sürümü son sürüm ise son güncelemeler kodlama sorunu yaratabılıyor sorun ıle karsılasmak ıstemıyorsanız

Notepad++ v8.6.4 ındırmenızı tavsıye ederım

Merhaba,
Locale deki .txtler bozulmuş gibi görünüyor. Ancak anlamadığım kısım chat kısmı oranın locale den geldiğini düşünmüyorum çünkü yazdığın yazı bozuluyor. Oraya yazdığın yazılar uichat.pyden geliyor. Bu durum genelde güncel sürüm notpad++ kullanmak kaynaklanıyor. ANSI ve utf8 den kaynaklı. Sürekli notpad kullanıyosanız eski sürümleri deneyebilirsiniz. Ya da visual studio code gibi derleyicileri kullanabilirsiniz.
notepad uzerınde gereken duzenlemenızı ansı olarak ve karakter takımı - türkçe - ıso 8859-9 kodlaması olarak ısaretleme yaparsanız sorununuz duzelmıs olacaktır veya notepa sürümü son sürüm ise son güncelemeler kodlama sorunu yaratabılıyor sorun ıle karsılasmak ıstemıyorsanız

Notepad++ v8.6.4 ındırmenızı tavsıye ederım
Hata aldığın dosyayı ANSI olarak düzenle.
locale/tr içerisine atıp dener misin
maalesef işe yaramadı

Geri