Çözüldü Specular Sorunu

• Konuyu açan Konuyu açan SinopLu57
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 8
  • Gösterim Gösterim 178
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.

SinopLu57

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Selamlar arkadaşlar, specular ile ilgili sorunları araştırırken önüme çok farklı sorunlar çıktı bu sorun onlarla alakalı bir sorun değil, yarım günümü alan bu sorun hakkında sizden destek istiyorum :)

item_proto.txt specular sütunları.
1740343400637.webp
1740343452826.webp

Sorunun source ile alakalı olmadığını düşündüğüm için oyuna eklemiş ve çalıştırmış olduğum sorunsuz kostüm setinin videosunuda bırakıyorum.

Sorunu yaşadığım kostümün videosu.
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Sorun yaşamadığım kostümün videosu.

Kontrol sağladığım işlem sırası.

1-) locale içindeki item_proto dosyası editlendikten sonra dump proto aracılığı ile kapatılıp yerine atıldı. ( Bu işlem yapılırken client kapalı haldeydi. )
2-) Server tarafındaki item_names.txt ve item_proto.txt dosyaları değiştirildi, client tarafıyla aynı hale getirildi. ( Sunucuya restart atıldı. )
3-) Specular sayılarını 0, 100, 500 olmak üzere küçük büyük tüm rakamları denedim. ( değişiklik yok. )

Kontrol sağlamadığım işlemler.

1-) dds lerin alpha kanalını kontrol etmedim. ( Bu kostümleri büyük sunucu unpacklerinden söktüğüm için alpha kanalı ile alakalı olacağını düşünmedim. )
2-) mse ve mde dosyalarını 1 kere editledim üstünden bir daha geçmedim. ( Bu dosyalarla alakalı birşey olacağını düşünmedim çünkü efektler ve modeller sorunsuz gözüküyor videodaki gibi. )
3-) Source dosyalarına bakmadım. ( Bu setten önce başka bir kostüm seti eklemiştim ve specular ile ilgili problem çekmemiştim o yüzden bakma gereği duymadım. )

Peki siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar, ben artık birşey düşünemiyorum kafayı sıyırmak üzereyim :)

Çözüm
msm dosyalarını karşılaştırdım herhangi bir problem yok bunda, tengristin dediği gibi alpha kanalı eklemek lazım bunun yerine eğer sende var ise frozen warrior kostümünün kıyafet texturesini rica edebilirmiyim eğer alpha kanalı var ise.
msm dosyanızı iletebilir misiniz merak ettim çünkü bunun alfa kanalıyla alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü model hiç parlamıyor birazcık bile parlıyor olsaydı haklı olabilirdiniz
Bugün işe servisle giderken gözlerimi kapattım ve dün yaptığım tüm işlemleri kafamda tekrar ettim, msm dosyalarını editlerken texture isimlerinde ve yollarında bir yanlışlık yapmış olabileceğim aklıma geldi.
Sorun eğer burdan kaynaklanıyorsa oyunda kostümün texturesini görmemde ayrı bir muamma.
Akşam bilgisayara oturduğum da ilk yapacağım şey unpack içerisindeki msm dosyalarıyla kendi msm dosyalarımı karşılaştırmak olacak.
Yinede aklınıza birşey gelirse yazmaya üşenmeyin 😅

Phptoshop alfa kanalı ayarlanması lazım hiç yok hiçbir noktasında

msm dosyalarını karşılaştırdım herhangi bir problem yok bunda, tengristin dediği gibi alpha kanalı eklemek lazım bunun yerine eğer sende var ise frozen warrior kostümünün kıyafet texturesini rica edebilirmiyim eğer alpha kanalı var ise.

msm dosyanızı iletebilir misiniz merak ettim çünkü bunun alfa kanalıyla alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü model hiç parlamıyor birazcık bile parlıyor olsaydı haklı olabilirdiniz

Çözüm
Msm dosyası ve msm dosyasındaki belirtilen texture dosya yolları.
1740435763513.webp

1740435783881.webp

assassin_m_msm:
Genişlet Daralt Kopyala
ScriptType            RaceDataScript

BaseModelFileName     "d:/ymir work/pc2/assassin/assassin_novice.GR2"

Group HairData155
    {
        HairIndex            53101
        SpecialPath            "d:/ymir work/costumes/plechito/adventure_bandit/hair/"
        Model                "assassin_m.GR2"
        SourceSkin            "plechito_tex.dds"
        TargetSkin            "plechito_tex.dds"
    }

Group HairData156
    {
        HairIndex            53102
        SpecialPath            "d:/ymir work/costumes/plechito/thunder_spirit/hair/"
        SourceSkin            "plechito_tex_m_as.dds"
        TargetSkin            "plechito_tex_m_as.dds"
    }

Group HairData157
    {
        HairIndex            53103
        SpecialPath            "d:/ymir work/costumes/plechito/frozen_warrior/hair/"
        SourceSkin            "assassin_face_m"
        TargetSkin            "assassin_face_m"
    }
}

Group ShapeData250
    {
        ShapeIndex            53301
        SpecialPath            "d:/ymir work/costumes/plechito/adventure_bandit/body/"
        SourceSkin            "plechito_tex.dds"
        TargetSkin            "plechito_tex.dds"
    }

Group ShapeData251
    {
        ShapeIndex            53302
        SpecialPath            "d:/ymir work/costumes/plechito/thunder_spirit/body/"
        SourceSkin            "plechito_tex_m_as.dds"
        TargetSkin            "plechito_tex_m_as.dds"
    }

Group ShapeData252
    {
        ShapeIndex            53303
        SpecialPath            "d:/ymir work/costumes/plechito/frozen_warrior/body/"
        SourceSkin            "plechito_tex_m.dds"
        TargetSkin            "plechito_tex_m.dds"
    }
}

Group AttachingData
{
    AttachingDataCount       2

Group AttachingData00
    {
        AttachingDataType    1

isAttaching          0
        AttachingModelIndex  0
        AttachingBoneName    "Bip01"

CollisionType        1

SphereDataCount      1
        Group SphereData00
        {
            Radius           40.000000
            Position         0.000000 0.000000 90.000000
        }
    }

Group AttachingData01
    {
        AttachingDataType    1

isAttaching          0
        AttachingModelIndex  0
        AttachingBoneName    "Bip01"

CollisionType        3

SphereDataCount      1
        Group SphereData00
        {
            Radius           70.000000
            Position         0.000000 0.000000 90.000000
        }
    }
}

Alfa kanalıyla alakalı olduğunu bende düşünmüyorum bunun en büyük sebebi ise,
Bu kostüm plechitonun kostümü, kendi çekmiş olduğu videosunda specular efekti var iken bende olmaması, hadi onu geçtim güncel alune pack üzerinden söktüm bu kostümü.
Hani desem ki kostümü söktüğüm unpackde kıyafetin dds dosyalarındaki alfa kanallarını kaldırdılar gerçekten insanın inanası gelmiyor :D
Eğer bu kostüm plechito değilde sağda solda paylaşılan random bir kostüm olsa yemin olsun ilk bakacağım şey alfa kanalı olacaktı.
Şimdi sabah kadar zamanım var gene uyku tutmadı bu seti komple silip baştan kurucam.
Tüm .mse .mde .msm dosyalarını texture dosya adlarını, a dan z ye kontrol ederek tek tek eklicem ve tekrar denicem bakalım bu gece bir sonuç çıkıcakmı.

Sorun çözüldü mavi ruh arkadaşımızın dediği gibi msm taraflı hairdata kısmındaki dds yolu belirtilirken .dds eklemesini unutmuşum gerçi specuların hairdatayla ne alakası varsa bende anlamadım :D
Neyse çok şükür ayrıntıyı bulduk valla sivilcelerim patladı bak :D

Geri