- Ticaret Puanı
- 0
Ben yazılımcı değilim, bu yüzden Metin2 kodu düzenlerken zorlanabiliyorum veya bazen bazı hataların neden kaynaklandığını anlayamayabiliyorum. Metin2 kodlarının 20 sene kadar önce C dilinde uzman olan yazılımcılar tarafından C++ dilinde yazıldığı malum. Bu yüzden projenin kod güvenliği ve okunabilirliği konusuda büyük problemleri var. Sonarlint adlı bu Visual Studio eklentisi ise size güvenli ve okunaklı kod yazmanız için sayısız öneri sunuyor. Bu sayede hem daha iyi kod pratikleri kullanıyor hem de daha güvenli kod yazabiliyorsunuz.
Mesela burada beni C-tipi vektör kullanmamam, C++ standart kütüphanesinin array fonksiyonunu kullanmam için uyarıyor:
Düzenledikten sonra:
Burada ise type adı kullanmanın lüzumsuz olduğunu ve bunun yerine auto kullanabileceğimi söylüyor:
Burada da contains fonksiyonunu kullanarak kodu daha basit yazabileceğimi söylüyor:
Ve fonksiyonu benim yerime otomatik düzenleyebiliyor:
Mesela burada beni C-tipi vektör kullanmamam, C++ standart kütüphanesinin array fonksiyonunu kullanmam için uyarıyor:
Düzenledikten sonra:
Burada ise type adı kullanmanın lüzumsuz olduğunu ve bunun yerine auto kullanabileceğimi söylüyor:
Burada da contains fonksiyonunu kullanarak kodu daha basit yazabileceğimi söylüyor:
Ve fonksiyonu benim yerime otomatik düzenleyebiliyor:
Linkleri görebilmek için
giriş yap veya kayıt ol.