Yardım Server geri sarma sorunu

• Konuyu açan Konuyu açan hasanknk
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 13
  • Gösterim Gösterim 154
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

hasanknk

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Sunucuyu kiraladığım yerde bazen internet bağlantısı gibi problemlerden dolayı düşüyor ve server geri sarıyor bu sorun nasıl çözülür

Bu sorunun sebebi cache de olan verilerin veritabanına yazılmadan db çekirdeğinin kapanmasından kaynaklı olabilir. Hangi filesi kullanıyorsunuz? Oyunu açıp - kapatırken kullandığınız scriptin kodlarını da paylaşır mısınız?

Ayrıca db syserr kayıtlarını da kontrol edin. Belki sorgu hatası olabilir

Bu sorunun sebebi cache de olan verilerin veritabanına yazılmadan db çekirdeğinin kapanmasından kaynaklı olabilir. Hangi filesi kullanıyorsunuz? Oyunu açıp - kapatırken kullandığınız scriptin kodlarını da paylaşır mısınız?

Denk gelmişken sorayım adminim, en sağlıklı oyunu bakıma alma yöntemi nedir?

Ben genelde önce shutdown, ardından close yapıyorum.

Denk gelmişken sorayım adminim, en sağlıklı oyunu bakıma alma yöntemi nedir?

Ben genelde önce shutdown, ardından close yapıyorum.
Önce shutdown ile oyunu kapatıyorsun oyunun içerisinden daha sonra close yapıyorsun ancak kullandığın script hatalıysa veya filesteki herhangi bir kodda sorun varsa yine veri kaybı olabilir. Şu video belki işine yarayabilir (oyunu kapatma scripti bölümünden itibaren. Burada teknik bilgiler mevcut);

script ile kapattığımda geri sarma sorununu yaşamıyorum fakat ani çökmelerde geri sarıyor. 2 senedir geliştirdiğim bir files

Ani çökmelerde geri sarması normal. En azından çökme durumunda çok fazla geriye atmaması için cache süresini azaltabilirsiniz fakat bu da ekstra sunucu kaynağı demek. Çökme olduğunda çökmenin kaynağını bulup çözmek daha mantıklı olabilir.

db içerisindeki conf.txt dosyasında şöyle bir şey olması lazım;
Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
BACKUP_LIMIT_SEC        = 3600

3600 saniye cinsinden süredir. 1 saatte bir yazıyor. Bunu daha da azaltabilirsiniz.

cevap için teşşekkür ederim. kiraladığım yer güzel ve tuzlu bir fiyatı var isim vermek istemiyorum kötülemek gibi olmasının bunu ülkemizin operatörleri ile ilgili olduğunun düşüncesindeyim. buradaki değerin kaç olmasını önerirsiniz

5dk indirip deneyebilirsiniz. Oyun çok kalabalık olduğunda 10-15dk civarı yapabilirsiniz.

Geri