Yardım Reshading kullanmadan client src üzerinden oyunun saturationını arttırmak

• Konuyu açan Konuyu açan Tengrist
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 4
  • Gösterim Gösterim 164
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

Tengrist

Yardımsever Üye
Yardımsever Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Directx9 da tonca makale buldum fakat directx8 de bunun bir yolu var mı

Bunu yapmak için her türlü pixel shader kullanman gerekecek.
Ancak DirectX 8 shader modeli olarak en fazla ps_1_4 / vs_1_4 destekler. Ayrıca DirectX 8'de hlsl desteği olmadığı için bu shaderları assembly dilinde oluşturmak zorundasın.

Sadece gri renk döndüren basit bir pixel shader(assembly dilinde):
Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
ps_1_1
tex t0
dp3 r0, t0, c0
mov r0.a, t0.a

Bunu yapmak için her türlü pixel shader kullanman gerekecek.
Ancak DirectX 8 shader modeli olarak en fazla ps_1_4 / vs_1_4 destekler. Ayrıca DirectX 8'de hlsl desteği olmadığı için bu shaderları assembly dilinde oluşturmak zorundasın.

Sadece gri renk döndüren basit bir pixel shader(assembly dilinde):
Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
ps_1_1
tex t0
dp3 r0, t0, c0
mov r0.a, t0.a
Hocam hangi dosyada uygulamam lazım bir de gamma değeri cliemt srcde 1.0 olarak girmişler 1.5 gibi değere çekmek doygunluğa etki eder mi

Hocam hangi dosyada uygulamam lazım bir de gamma değeri cliemt srcde 1.0 olarak girmişler 1.5 gibi değere çekmek doygunluğa etki eder mi
Gamma konusunda bilgim yok, hiç denemedim.
Uygulama methodu ise sana bağlı. Shaderı nerede ve nasıl uygulamak istiyorsan ona göre bir yol izlemen gerekir. Mesela belirli bir objeye uygulamak istiyorsan GameLib veya EterGrnLib projesine eklemeler yapman ve uygun Render fonksiyonu içinde shaderı aktif etmen gerekir. Eğer tüm ekranı işlemek istiyorsan aynı işlemi UserInterface projesinde yapman gerekir.

Bazı senaryolarda shaderı aktif etme kısmı biraz uğraştırıcı olabilir, çünkü bunu yaparken shaderın aktif edildiği satır çok önemlidir.

Gamma konusunda bilgim yok, hiç denemedim.
Uygulama methodu ise sana bağlı. Shaderı nerede ve nasıl uygulamak istiyorsan ona göre bir yol izlemen gerekir. Mesela belirli bir objeye uygulamak istiyorsan GameLib veya EterGrnLib projesine eklemeler yapman ve uygun Render fonksiyonu içinde shaderı aktif etmen gerekir. Eğer tüm ekranı işlemek istiyorsan aynı işlemi UserInterface projesinde yapman gerekir.

Bazı senaryolarda shaderı aktif etme kısmı biraz uğraştırıcı olabilir, çünkü bunu yaparken shaderın aktif edildiği satır çok önemlidir.
Sağolun hocam ben environment ve terrain dosyalarına uygulamak istiyorum, client src de heralde biri mapoutdoor doayalarından birindedir, environment için önerilere açığım :d

Geri