Çözüldü Pet System Türkçe Karakter Problemi [Çözüldü]

• Konuyu açan Konuyu açan 4pies
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 10
  • Gösterim Gösterim 117
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

4pies

Çaylak Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Pet Kontrol menüsündeki bu alanda değişiklik nasıl yapılıyor bilen var mı?

dd.webp

Çözüm
questlib.lua içinde bir fonksiyon yazılı her pet için ayrı bir index oluşturuyor ve /usr/game/share/locale/turkey/quest/pet klasörüne indexliyor indexlediği kısım questlib lua dosyasında yer alıyor buradaki karakter problemini çözdüm ( PetSystem = {['Folder'] = QuestFolder.."/pet/", ) aratılır bu kısımdaki karakterler notepadin kodlama dilini utf8 turkish ci yapılıp düzeltilir (bu arada hasoo ben ramazan la tanidinmi)

Dosya Eklentileri

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    66,3 KB · Gösterim: 19
Son düzenleme:
questi notepat ile aç sonra yaptığım gibi yap ayarını dosyanın
sonra harfler değişecek tam türkçe olarak düzenle dosyayı kaydet tekrar okut
Bunu biliyorum zaten tüm questleri düzenledim ama petsummon-PetIndex questini ne game source'da ne clientsource'da bulabildim sistem hazırdı o yüzden dikkat etmemiştim click questlerin içerisinde de bulamadım

Bunu biliyorum zaten tüm questleri düzenledim ama petsummon-PetIndex questini ne game source'da ne clientsource'da bulabildim sistem hazırdı o yüzden dikkat etmemiştim click questlerin içerisinde de bulamadım
dosya yolunu bulamadan düzeltme olamaz malesef server winscp içinde olur questler
yada notepad ile ctrf+f yapıp dosyada bulu seçip Arttırmak için yazan başlığı doslar içinde arayın nerede ekliyse size gösterir oradan düzenleme yapabilirsiniz

ustam sistemi sıfırdan ekliyorum yine PetIndex adında bir dosya bulamıyorum fakat sistem şöyle işliyor petsummon.questi ilk pet çağrılışında karakterin adına bir index oluşturuyor ve bu game source'da PetSystem.cpp içerisinde de yok filesin game, client source'unda ve filesin direkt dosyalarını çıkarıp PetIndex ya da pet adında aramalar yapıyorum fakat yine de bu indexe ulaşamıyorum

questlib.lua içinde bir fonksiyon yazılı her pet için ayrı bir index oluşturuyor ve /usr/game/share/locale/turkey/quest/pet klasörüne indexliyor indexlediği kısım questlib lua dosyasında yer alıyor buradaki karakter problemini çözdüm ( PetSystem = {['Folder'] = QuestFolder.."/pet/", ) aratılır bu kısımdaki karakterler notepadin kodlama dilini utf8 turkish ci yapılıp düzeltilir (bu arada hasoo ben ramazan la tanidinmi)

Çözüm
instadan takipleştiğimiz ramazan mı :D

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri