Yardım Owsap Sf v5.0.3.5 kurulum hatası clang++90: not found

• Konuyu açan Konuyu açan darkbloodly
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 8
  • Gösterim Gösterim 57
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

darkbloodly

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Aldığınız hataları ekran görüntüsü olarak değil, kod bloğu içinde konuya ekleyiniz.
/bin/sh: clang++90: not found

Build alırken bu hatayı alıyorum, clang++90 ile derleniyor ve bunu bir türlü kuramadım farklı clang sürümleri kurulu oluyor. Sanırım desteğini mi çekmiş nasıl yapacağım anlamadım.

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Şu konudakini de denedim ancak yine de çalışmıyor. Yardımcı olabilecek var mı?

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Bash:
Genişlet Daralt Kopyala
clang --version

Yazarak makinende hangi clang versiyonu kurulu kontrol edebilir misin?

Bash:
Genişlet Daralt Kopyala
clang --version

Yazarak makinende hangi clang versiyonu kurulu kontrol edebilir misin?
FreeBSD clang version 16.0.6 (
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
llvmorg-16.0.6-0-g7cbf1a259152)

kurulu maalesef bir türlü ++90 ı kuramadım ya da farklı bir clang sürümü ile derlense mesela şuanki 16 ile yine olurdu

Niye düşük versiyon clang kurmaya uğraşıyorsunuz ki? Tek yapmanız gereken makefile dosyalarını açıp clang++ yazan yerlerdeki sürüm numarasını silmek. Böylece makinenizde hangi clang sürümü kurulu ise onunla derler. clang++90 yerine clang++ yazın yani. Bunu tüm projelerin Makefile'larında yapın.

Kodları resim olarak paylaşmayınız, kod bloğunu kullanarak ekleyiniz!
Niye düşük versiyon clang kurmaya uğraşıyorsunuz ki? Tek yapmanız gereken makefile dosyalarını açıp clang++ yazan yerlerdeki sürüm numarasını silmek. Böylece makinenizde hangi clang sürümü kurulu ise onunla derler. clang++90 yerine clang++ yazın yani. Bunu tüm projelerin Makefile'larında yapın.

1734765592978.webp

hocam o zaman da bu şekilde sonda hatalar veriyor ama başka hatalar da veriyordu bazısını düzelttim clang sürümü değişince, eskiden çalışan ama suan olmayan kodlar vs var yani. onları çözdüm warning error yok ama en sonda bu var

Geri