Çözüldü notepad c++ sorunu

• Konuyu açan Konuyu açan akarca
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 12
  • Gösterim Gösterim 215
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

akarca

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
merhabalar ben bır quest çalışması yapıyorum yaptıgım quest çalışma sonucları gayet basarılı hem okutması olsun hem oyunda çalışması olsun hersey oldugum gıbı faliyet görüyor ama ne yaptımsa oyun ıcerısındekı npc konusma yazıları duzeltemedım yardımcı olurmusun ne yapmam gerekir diye yardımınıza ıhtıyacım var questı test yaptım hem oyunda hem okuttugum zaman proglem yok ama bu yazılar ne yaptımsa duzeltemedım ansı uft8 tum dıl kodlamaları yapmama rahmen basarılı sonu alamadım dıye destegınıze fıkırlerınıze ıhtıyacım var yada ne yapabılırım tesekurler sımdıden

yyyyy.webp

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
questi notepad ile aç kodlama > UTF 8 seç bozulan yazıları düzelt ve kaydet tekrar okut

hocam ben butun yontemlerı hepsını denedım yıne hata verıyor

Notepadin bazı sürümleri desteklemiyor türkçeyi tüm yöntemlere rağmen dreamfancynin paylaştığı notepadi indir turuncu siteden

bir link varsa alabılırmıyım hocam notepad sitesi varda hepsini denedım olmadı yınede sız ıstersenız lınk atın emın olmak ıstıyorum

Sorun ANSI kullanmamış olman, bunlar türkçe karakter utf-8 de quest için pek doğru çalışmaz. Notepad++ da açtıktan sonra sağ alttan ANSI olarak seçer ve düzelttikten sonra kaydedip derlersen sorunun çözülür. Ayrıca questte say() kullanırken türkçe karakter yapacaksan doğru yöntem son tırnak öncesi boşluk kullanmaktır. Aşağıya örnek bıraktım.

say("İstediğin seçeneği seçebilirsin ")

Notepad++ sürümleriyle yapamadıysan. Translate.lua yı kullan knk. Örneklerine bakarak düzeltirsin.

Notepad++ 7.9.5 sürümünü kullan yanlış hatırlamıyorsam türkçe karakterlerde en kararlı çalışan sürüm oydu.

Eğer oyunun kendi questleri sorunsuz çalışıyorsa ve sadece senin sonradan eklediğin questte bu sorunu yaşıyorsan sorunun notepad++ ile alakası yok, metin2 ile alakası var.

Quest içindeki Türkçe karakterli metinleri
Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
"Türkçe metin"
şeklinde değil,

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
" Türkçe metin "
şeklinde hem baştan, hem de sondan boşluk bırakarak yazman gerek.
Tüm metinleri bu şekilde düzenleyip questi tekrar okut.

hocam ben butun yontemlerı hepsını denedım yıne hata verıyor
quest içeriğini tümünü kopyala notepad in üst kısmından kodlama bölümünden ANSI ye dönüştür e tıkla sonra kopyaladığın yazıyı tekrar quest içerisine kaydet ve okuy (DİKKAT ANSI DEĞİL ANSI ye dönüştürü seçip sonra kopyaladığını yapıştırıp kaydedeceksin)

quest içeriğini tümünü kopyala notepad in üst kısmından kodlama bölümünden ANSI ye dönüştür e tıkla sonra kopyaladığın yazıyı tekrar quest içerisine kaydet ve okuy (DİKKAT ANSI DEĞİL ANSI ye dönüştürü seçip sonra kopyaladığını yapıştırıp kaydedeceksin)
hocam bütün yolları denedım ne yaptımsa hıc bir sekılde saglam sonuc alamadım quest okutma basarılı oyundada yanıt verıyor ama yazılar bozuk

Eğer oyunun kendi questleri sorunsuz çalışıyorsa ve sadece senin sonradan eklediğin questte bu sorunu yaşıyorsan sorunun notepad++ ile alakası yok, metin2 ile alakası var.

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
"Türkçe metin"
şeklinde değil,

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
" Türkçe metin "

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
"Türkçe metin"
şeklinde değil,

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
" Türkçe metin "
hocam aslında kodlama olarak önerebılcegınız başka bır proglem varsa onu denıyelım cunku ansı uft8 türkçe kodlama karakterlerı kullanmama rahmen hata alıyorum düşünün yeni metın belgesı oluşturup questtı okutmadan once kodlamaları ayarlıyıp questı koyuyorum sonra farklı kaydet yaparak masaustune atıyorum yıne olmuyor denemedıgım yol kalmadı ama dıger questlerden proglem yaratmıyor mesele kendıme aıt kodlama ıle urettıgım questler gayet basarılı cıktı bu neden boyle yaptı anlamıs degılım

yazının bozulması sadece questtemi var yoksa komple oyunda varmı
sadece oyunda yapıyor kodlamalarıda kontrol edıyorum gayet basarılı okuyor questı calısıyorda ama npc konusma when arg scprıtlerıde proglem yaratıyor türkçe karakter olarak bakalım suan yapılan yorumları dıkate alıp tek tek oylede bır deneme yapalım arkadaşların tavsıyesı uzerınde umarım basarılı bır sonuca ulasırım cunku dunden bugune bu sorun ıle karsılasmaktyım chatgpt destegı almama rahmen sorun cozulmedı

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri