Yardım Metin2 Marka Patentleri HK

• Konuyu açan Konuyu açan metin2pro
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 6
  • Gösterim Gösterim 118
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

metin2pro

Yeni Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Arkadaşlar merhaba,

Metin2 ismi geçen bir domain aldım, bu domaini değerlendirip projelendirmek istiyorum.
Biliyorsunuz ki, Private sunucu açmak giderler vs ciddi bir maliyet gerektiriyor.
Bunun için, değerlendirmek istediğim bu projeyi ileride isminde "metin2" geçiyor diye herhangi bir sorun teşkil eder mi?

Metin2 şu an kafa karıştırıcı bir boyuttan bence. Büyümek ve ya büyümemek artık etken değil gibi. Zamanında kapatılan Rubinum ( bir kaç yıldır aktif şu an) mesela örnek. Trailer yayınlıyorlar ama o trailer direkt telif yiyor orası da ayrı garip.

Her şeyi geçtim şu an ios ve android storeda +100k indirmeyi geçmiş metin2 klonları dolanıyor, onlar tamamen farklı bir oyun motorunda yapıldı sonuçta bunlar bile telif yemiyor bu daha da garip.

Keşke şu metin2 işini komple pvp'ye açık şekilde izin verilse en azından bazı insanlar oyunu remake olarak yeniden tasarlayabilir ve belki bir kesim orda oynamaya devam eder.

Ama genel olarak sorunun cevabı olarak şöyle diyebiliriz.Küçük çaplı pvp sunucuları zaten çok önemsemiyorlar projenin ne kadar reklam aldığı oyuncu kitlesi ve onlara verebileceği bir zararı varsa illaki başın ağrıyabilir ama dediğim gibi mobil sürümlerine bile şu anda karışmıyorlar ( en azından hala aktif ve oynanıyor uzun süredir.) O yüzden senin projenede karışacaklarını sanmıyorum.

Şu oyunu keşke Unreal Engine ve ya Unity gibi bir motorla mekanikleri olabildiğince orjinal tutup tekrardan yapabilsek ama bu mesela çok uğraş isteyen ama karşılığında başının ağrıyabileceği ve büyük ihtimal ile teliflerle uğraşacağın bir proje olurdu.

Sitenizde Metin2 ismini veya oyunun içeriğindeki tasarımları kullanmazsanız kapatılma riski daha az ama sadece download linkindeki içerikten dolayı bile telif ihtarı gönderebilirler, eğer uyup kaldırmazsanız davalık olursunuz tarihte örnekleri çok, seçim size kalmış projenize göre karar verirsiniz.

Hiç bir şey olmaz Metin2 umrunda olsaydı böyle şeyler p sunucular olmazdı bu zamana kadar.bir varsayım yapalım diyelim seni mahkemeye verdiler Gine hiç bir şey olmaz Türkiye hukuku böyle şeylere pek umursamıyor yıllar önce metin2 tr de yapılan vurgun örnek veriyim davadan hiç bir şey çıkmadı vurgunu yaptı bizim Türk olan Almanya ya oldu 👍

Geri