Yardım Metin2 GDD Nasıl Hazırlanır?

• Konuyu açan Konuyu açan atier
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 4
  • Gösterim Gösterim 91
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

atier

MT Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Herkese selamlar, kafamda hep düşünüp düşünüp asla bir yere varamadığım bir konu var. Yüzlerce konu inceledim, yaklaşık 2 yıldır forumlarda aktifim. Metin2 oyunu ile uğraşan kimsenin, GDD (Game Design Document) hazırlamanın nasıl olduğu, sürecin nasıl işlediği, nereden başlandığı, nasıl bittiği ya da bunları bir bir kurgulayıp bir sisteme oturtmanın mantığından kimse bahsetmiyor. Bu konuda tecrübesi olan, daha önce sıfırdan bunu yapmış ya da yapmak için zaman harcamış birileri, bu konuda fikirlerini belirtebilir mi?

Oyuna bir sistemi, kostümü, itemi eklediğin zaman eklemek için mi ekliyorsun mesela yoksa kafanda oturttuğun bir oyun yapısı var da ona uygun şekilde mi devam ediyorsun aynı şekilde drop ayarlamaları yaparken anlık kararlar mı veriyorsun mesela öncesinde kafanda bir yapı oluşturmuş olmuyor musun?

Oyuna bir sistemi, kostümü, itemi eklediğin zaman eklemek için mi ekliyorsun mesela yoksa kafanda oturttuğun bir oyun yapısı var da ona uygun şekilde mi devam ediyorsun aynı şekilde drop ayarlamaları yaparken anlık kararlar mı veriyorsun mesela öncesinde kafanda bir yapı oluşturmuş olmuyor musun?
ben yaptığım zamanlarda kafama göre yapıyordum belli bir amacım yoktu yani eğlence amaçlı ya da ileride satma amaçlı. hiçbir zaman oyun açarım diye bir iş yapmadım. yani kafamda belirli bir oyun yapısı yok. ama yapan çoğu kişi bir yapıyla yapıyordur sanırım. mesela 55-120 serverler genelde hasar arttıracak şeylere önem verip metin kestirme üzerine oyun açtırır.

Oyunun kendi yaratıcısı, Sr. developerları bile bunu doğru düzgün şekilde yapmamışken, p-server piyasasından birinin bunu yapma zahmetine gireceğini sanmıyorum. 2014'de sızdırılan dosyalarda belirli dokümanlar var, fakat bahsettiğiniz şekilde baştan sona kaynak kodunu ve işleyişi anlatacak genel bir doküman yok, bunu yapmakta zahmetli bir iş kolay değil. MartySaMa'nın çok detay içermeyen buna ait bir sitesi var, ama dediğim gibi detaylı değil.

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Geri