Yardım Map ekleyemiyorum

• Konuyu açan Konuyu açan ggns7
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 12
  • Gösterim Gösterim 1K
  • Etiketler Etiketler
    map ekleme
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

ggns7

MT Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba arkadaşlar;
Ben mi yapamıyorum, dosyalarda mı sıkıntı var anlamadım.
Bir türlü filese map ekleyemiyorum. İnternetteki hazır map'leri denedim olmadı,
kendim map oluşturup (dümdüz terrain) denedim olmadı.

Kesinlikle çalıştığını bildiğiniz bir map var mı? Nasıl eklendiği ile beraber anlatırsanız
çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

Map eklemek, diğer ekleme işlemlerine göre biraz daha teferruatlıdır. İnternette bununla ilgili bir çok kaynak mevcut zaten. Baştan sona detaylıca anlatmak pek zahmet verici açıkcası. O yüzden bahsettiğim anlatımlardan bir tanesinden yola çıkarak, takıldığınız noktaları ve eğer varsa syserr kaydı vs. paylaşmanız size daha olumlu sonuç verecektir.

Map eklemek, diğer ekleme işlemlerine göre biraz daha teferruatlıdır. İnternette bununla ilgili bir çok kaynak mevcut zaten. Baştan sona detaylıca anlatmak pek zahmet verici açıkcası. O yüzden bahsettiğim anlatımlardan bir tanesinden yola çıkarak, takıldığınız noktaları ve eğer varsa syserr kaydı vs. paylaşmanız size daha olumlu sonuç verecektir.
Merhaba, tekrar eklemeyi denedim sonuç değişmedi. syserr.txt dosyasını içeriğini buraya bırakabilirim.
Map'e ışınlandığım anda oyun atıyor ve bir daha o hesapla giriş yapamıyorum. Karakter ekranından sonra atıyor.
Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
0207 12:17:19562 :: CMapOutdoor::Load - LoadMonsterAreaInfo ERROR
0207 12:17:56013 :: CMapBase::LoadProperty(FileName=metin2_map_jesus\MapProperty.txt) - LoadMultipleTextData ERROR 파일이 없을 가능성이 많습니다.
0207 12:17:56013 :: CMapManager::LoadMap() Invalid Map Type

Buradan gelecek cevabı beklerken diğer yandan araştırmaya devam edeceğim.

Merhaba, tekrar eklemeyi denedim sonuç değişmedi. syserr.txt dosyasını içeriğini buraya bırakabilirim.
Map'e ışınlandığım anda oyun atıyor ve bir daha o hesapla giriş yapamıyorum. Karakter ekranından sonra atıyor.
Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
0207 12:17:19562 :: CMapOutdoor::Load - LoadMonsterAreaInfo ERROR
0207 12:17:56013 :: CMapBase::LoadProperty(FileName=metin2_map_jesus\MapProperty.txt) - LoadMultipleTextData ERROR 파일이 없을 가능성이 많습니다.
0207 12:17:56013 :: CMapManager::LoadMap() Invalid Map Type

Buradan gelecek cevabı beklerken diğer yandan araştırmaya devam edeceğim.
Harita klasörü içindeki MapProperty.txt dosyasının içeriğinin şu şekilde olduğundan emin olun:

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
ScriptType MapProperty

MapType "Outdoor"

Ayrıca şunu da deneyebilirsiniz; MapProperty.txt , Town.txt gibi dosyaların isimlerini tamamen küçük harfli olacak şekilde değiştirin.

Harita klasörü içindeki MapProperty.txt dosyasının içeriğinin şu şekilde olduğundan emin olun:
Evet, bundan eminim
Ayrıca şunu da deneyebilirsiniz; MapProperty.txt , Town.txt gibi dosyaların isimlerini tamamen küçük harfli olacak şekilde değiştirin.
Sanıyorum ki Server tarafındaki harita klasörünü kastediyorsunuz. Söylediğiniz gibi dosya isimlerini küçük yapınca, sunucuyu aktif edemedim; problem çıkardı. Ancak pack tarafına da göz atmayı ihmal etmedim. Orada Town.txt dosyası yoktu ama MapProperty.txt ve Setting.txt dosyaları vardı. Onların isimlerini küçük harf yaptım ve map'e ışınlanabildim, teşekkür ederim :)
Fakat henüz istediğimize ulaşamadık. Bu kez de etraf karanlık gözüküyor, hiçbir şey yok.
syserr.txt içeriği şöyle:
Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
0207 13:16:18676 :: CMapOutdoor::Load - LoadMonsterAreaInfo ERROR
0207 13:16:49239 :: CMapOutdoor::LoadSetting(c_szFileName=metin2_map_jesus\Setting.txt) - Failed to load environment data

0207 13:16:49239 :: CMapOutdoor::Load - LoadMonsterAreaInfo ERROR
0207 13:16:49240 :: CMapOutdoor::LoadTerrain AreaProperty Read Error

0207 13:16:49240 ::  CArea::Load File Load metin2_map_jesus\000000\AreaData.txt ERROR
0207 13:16:49240 ::  CArea::Load File Load metin2_map_jesus\000000\AreaAmbienceData.txt ERROR
0207 13:16:49587 :: CMapOutdoor::RenderBeforeLensFlare mc_pEnvironmentData is NULL
Son satırdaki hata 100 defadan fazla kez tekrar ediyor.

Hata GIF:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Evet, bundan eminim

Sanıyorum ki Server tarafındaki harita klasörünü kastediyorsunuz. Söylediğiniz gibi dosya isimlerini küçük yapınca, sunucuyu aktif edemedim; problem çıkardı. Ancak pack tarafına da göz atmayı ihmal etmedim. Orada Town.txt dosyası yoktu ama MapProperty.txt ve Setting.txt dosyaları vardı. Onların isimlerini küçük harf yaptım ve map'e ışınlanabildim, teşekkür ederim :)
Fakat henüz istediğimize ulaşamadık. Bu kez de etraf karanlık gözüküyor, hiçbir şey yok.
syserr.txt içeriği şöyle:
Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
0207 13:16:18676 :: CMapOutdoor::Load - LoadMonsterAreaInfo ERROR
0207 13:16:49239 :: CMapOutdoor::LoadSetting(c_szFileName=metin2_map_jesus\Setting.txt) - Failed to load environment data

0207 13:16:49239 :: CMapOutdoor::Load - LoadMonsterAreaInfo ERROR
0207 13:16:49240 :: CMapOutdoor::LoadTerrain AreaProperty Read Error

0207 13:16:49240 ::  CArea::Load File Load metin2_map_jesus\000000\AreaData.txt ERROR
0207 13:16:49240 ::  CArea::Load File Load metin2_map_jesus\000000\AreaAmbienceData.txt ERROR
0207 13:16:49587 :: CMapOutdoor::RenderBeforeLensFlare mc_pEnvironmentData is NULL
Son satırdaki hata 100 defadan fazla kez tekrar ediyor.

Hata GIF:
Dosyayı load edemiyor ama neden, acaba isminden mi, içeriğinden mi, yoksa dosya yolundan mı :rolleyes:
İnanıyorum, az kaldı...
Setting.txt içerisindeki textureset yolu yanlıştı onu düzelttim ama hala aynı :/

Son düzenleme:
Dosyayı load edemiyor ama neden, acaba isminden mi, içeriğinden mi, yoksa dosya yolundan mı :rolleyes:
İnanıyorum, az kaldı...
Setting.txt içerisindeki textureset yolu yanlıştı onu düzelttim ama hala aynı :/
Ftp de ki harita klasöründeki Setting.txt dosyasını da küçük harf yapmayı deneyin. İçeriğini ise eski haline getirin.
Ayrıca etrafın siyah görünmesinin nedeni, gökyüzü dosyalarının doğru yerde olmamasından kaynaklanıyor olabilir.

Ftp de ki harita klasöründeki Setting.txt dosyasını da küçük harf yapmayı deneyin. İçeriğini ise eski haline getirin.
Ayrıca etrafın siyah görünmesinin nedeni, gökyüzü dosyalarının doğru yerde olmamasından kaynaklanıyor olabilir.
Gökyüzü dosyaları... Bu olabilir, farklı bir şey. Setting.txt içeriğini eski haline getireceğim

Gökyüzü dosyaları... Bu olabilir, farklı bir şey. Setting.txt içeriğini eski haline getireceğim
Son olarak, FTP ye attığınız harita klasörüne sağ tıklayın ve dosya izinlerini 777 - Seçeneklerden ise Tüm Alt Klasör ve Dosyalara uygula seçeneğini seçip bütün izinleri verin.

O zaman bir üstteki mesajımda belirttiğim gibi, haritaya ait gökyüzü dosyasının olması gereken yerde olup olmadığını kontrol edin. Bu siyah ekran sorunu genellikle bundan kaynaklanır.
Sanırım buldum, Setting.txt içerisinde Environment dosyasının yolu yok.
Tabi ya, Çevre!
Demek ki haritayı oluştururken World Editor'de bir şeyleri atladım.
Ama ne olduğunu bilmiyorum, yani .msenv dosyasını nasıl oluşturacağımı bilmiyorum.

Sanırım buldum, Setting.txt içerisinde Environment dosyasının yolu yok.
Tabi ya, Çevre!
Gerçi siz bunu zaten söylemiştiniz dimi, özür dilerim; bilgimin yetersiz olmasından:
O zaman bir üstteki mesajımda belirttiğim gibi, haritaya ait gökyüzü dosyasının olması gereken yerde olup olmadığını kontrol edin. Bu siyah ekran sorunu genellikle bundan kaynaklanır.
@Whistle 'nin YouTube'daki
izleyerek yapmaya çalıştım, işler biraz daha yolunda gibi. Ancak malesef yine etraf karanlık.
.msenv dosyası mevcut, gerekli pack (ETC) içerisine attım ama sonuç değişmedi.

Geri