- Ticaret Puanı
- 0
Merhaba,
Geçtiğimiz gün bu şekilde bir npc yapma arayışım olmuştu fakat npc olarak bulamamıştım. Kodları araştırmam sonucu guardNPC diye bir özellik ekli olduğunu gördüm bu npc yakındaki mobları görünce onlara saldırıp öldürüyordu. Bende bu yapıyı kendi istediğim yapıya dönüştürdüm.
GuardNPC olan npcler kendi krallığından olmayan oyunculara saldırıp anında öldürüyor. Aşağıda nasıl yapabileceğiniz paylaşıyorum.
Geçtiğimiz gün bu şekilde bir npc yapma arayışım olmuştu fakat npc olarak bulamamıştım. Kodları araştırmam sonucu guardNPC diye bir özellik ekli olduğunu gördüm bu npc yakındaki mobları görünce onlara saldırıp öldürüyordu. Bende bu yapıyı kendi istediğim yapıya dönüştürdüm.
GuardNPC olan npcler kendi krallığından olmayan oyunculara saldırıp anında öldürüyor. Aşağıda nasıl yapabileceğiniz paylaşıyorum.
char.cpp:
bool CHARACTER::IsGuardNPC() const
{
return IsNPC() && (GetRaceNum() == 11000 || GetRaceNum() == 11001 || GetRaceNum() == 11002 || GetRaceNum() == 11003 || GetRaceNum() == 11004 || GetRaceNum() == 11005);
}
//GetRaceNum() == xxxx --> xxx alanı npc vnum'udur. İstediğiniz kadar npcyi || ile ayırıp ekleyebilirsiniz.
char_state.cpp:
void CHARACTER::__StateIdle_NPC() üstüne ekle.
class FuncGuardFindVictim
{
public:
FuncGuardFindVictim(LPCHARACTER pkChr) :
m_pkChr(pkChr),
m_pkVictim(nullptr),
m_iMaxDistance(pkChr->GetMobAttackRange())
{}
void operator()(LPENTITY ent)
{
if (!ent->IsType(ENTITY_CHARACTER))
return;
LPCHARACTER pkChr = static_cast<LPCHARACTER>(ent);
if (pkChr->IsPC() && pkChr->GetEmpire() != m_pkChr->GetEmpire())
{
int iDistance = DISTANCE_APPROX(m_pkChr->GetX() - pkChr->GetX(), m_pkChr->GetY() - pkChr->GetY());
if (iDistance <= m_iMaxDistance)
{
m_pkVictim = pkChr;
}
}
}
LPCHARACTER GetVictim() const
{
return m_pkVictim;
}
private:
LPCHARACTER m_pkChr;
LPCHARACTER m_pkVictim;
int m_iMaxDistance;
};
else if (IsGuardNPC()) bu else ifi komple aşağıdaki ile değiştir.
else if (IsGuardNPC())
{
if (!quest::CQuestManager::instance().GetEventFlag("noguard"))
{
FuncGuardFindVictim f(this);
if (GetSectree())
{
GetSectree()->ForEachAround(f);
}
LPCHARACTER victim = f.GetVictim();
if (victim)
{
m_dwStateDuration = passes_per_sec / 2;
if (CanBeginFight())
{