- Mesaj
- 12.062
- Çözümler
- 571
- Beğeni
- 14.467
- Puan
- 5.915
- Ticaret Puanı
- 2

Japonya 2030'a Kadar Uzaya Güneş Panelleri Kurup Enerji Üretmeyi Planlıyor
Dünya üzerinde maalesef güneş ışığının gücünden çok sınırlı şekilde faydalanabiliyoruz. Örneğin sadece gündüz vakti güneş ışığını kulanırız ya da hava kapalıysa güneş ışığından verimli şekilde faydalanamayız. Bu durum tabiki çok yüksek güçte enerjiye sahip olan Güneşin ışıklarının bir şekilde ziyan olması anlamına geliyor. Tabiki uzaya güneş panelleri kurulmazsa.
Japonyaya alternatif enerji çözümleri üretmek için pek çok çalışma ve araştırma yapan Japon Enerji Dairesi JAXA dünya yüzeyinden 36,000 km yüksekliğe güneş panelleri kurarak Güneşin güçlü enerjisinden en verimli şekilde faydalanmayı planlıyor. Üretilen projeye göreyse bu panellerde biriken enerji lazer ışığı ya da mikro dalga formunda dünya üzerine iletilecek.
JAXAnın bu projesini 2030′a kadar gerçekleştirmeyi planladığı bildiriliyor. JAXA şuanda dünya üzerinde elektiriğin uzak mesafeden en etkili iletimi konulu çalışma ve araştırmalar gerçekleştiriyor.
JAXAnın projesini tabiki bulamadık ama aşağıdaki videodan bu şekilde kurulacak bir teknolojinin çalışma prensibini inceleyebilirsiniz.
Son düzenleme: