Yardım Git hub üzerinden yedekleme versiyon işlemleri

• Konuyu açan Konuyu açan Happy Way
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 2
  • Gösterim Gösterim 83
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

Happy Way

MT Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba geliştirmekte olduğum projemi github üzerinden yedeklemek istiyorum bu işlemi nasıl yaparım github hakkında pek bilgim yok yardımcı olabilecek varmı
projemi github üzerine taşıyıp versiyon ,versiyon yedeklemek istiyorum ve doğru commit nasıl atmalıyım pek bilgim yok bu işlerle uğraşan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.
Dosyaların orjinal halini bozmadan güncelleme şeklinde nasıl verebilirim ?

Çözüm
Merhaba geliştirmekte olduğum projemi github üzerinden yedeklemek istiyorum bu işlemi nasıl yaparım github hakkında pek bilgim yok yardımcı olabilecek varmı
projemi github üzerine taşıyıp versiyon ,versiyon yedeklemek istiyorum ve doğru commit nasıl atmalıyım pek bilgim yok bu işlerle uğraşan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.

InshaAllah Vs Code eklentilerinden yüklemenizi tavsiye ettiklerim;

-Git Project Manager
-GitHub Repositories
-GitHub Pull Requests
-GitHub Codespaces
-Git History
-gitignore
-vscode-icons

InshaAllah kullanırken sol altta main branch'a tıklayıp yeni branch oluşturabilirsin, oluşturduysan oradan değiştirebilirsin ; github...
branch oluşturacaksın sonra izinleri kısıtlayacaksın commit ettikten sonra merge etmeden siteye yükleyemecek İnşAllah sonra commit ederken mesaj attığında başlık başlık gözükür closed pull request olarak örnek :

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

İnşAllah commit ettikten sonra pull request gereksin main'e merge etmeden, create pull request dersen siteden "add a title" kısmına yaz ama visual studio code üzerinden yaparsan commit ederken yazdığın mesajda gider aynı yere

ek: commit ettikten sonra (branch üzerine) main ile arasında "compare & pull request" seçeneği olur, commiti sen yaptın open ettin direk merge ekranı gelir ama büyük bir şirkette bunları farklı kişiler yapabilir

Dikkat: git yüklediysen bilgisayarına ve komutla commit yapıyorsan setup ekranında "fast-forward or merge" default seçili gelir direk merge ediyor olabilir

Selamun aleyküm (سلام عليكم)

7K9c3kH.png

Son düzenleme:

InshaAllah Vs Code eklentilerinden yüklemenizi tavsiye ettiklerim;

-Git Project Manager
-GitHub Repositories
-GitHub Pull Requests
-GitHub Codespaces
-Git History
-gitignore
-vscode-icons

InshaAllah kullanırken sol altta main branch'a tıklayıp yeni branch oluşturabilirsin, oluşturduysan oradan değiştirebilirsin ; github web'den veya gitbash'den yeni branch oluşturup gene oradan değiştirebilirsiniz.

InshaAllah Remote Explorer sekmesinden de Githuh Codespaces değil Remote Repositories üzerinden çalışmanızı tavsiye ederim, start isimli bir branch oluşturup ona "Commit & Push" edip github web sitesi üzerinden main branch'a :

This branch is
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
'a tıklayıp "Create pull request" deyip "Add a title" kısmına örn: "4 Readme Changes" gibi not düşebilirsiniz, tabi merge ve confirm ile sonlandırmak kaydıyla requestleriniz yan branch'ınızın "Pull requests" sekmesinde "Closed" bölümünde listeleyebilirsiniz İnşAllah.

Selamun aleyküm (سلام عليكم)
7K9c3kH.png

Son düzenleme:
Çözüm
Geri