Soru game source clıent source sorunu

Herhangi bir konuda danışmak istediğiniz soru varsa bu öneki seçebilirsiniz.

ETKA YAZILIM

TEK PROJE TEK HAYAL ETKA2
Premium Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Selamun Aleyküm,

Benim sistem ekleme sürecinde bazı kafama takılan sorular var ve bu aşamada sürekli olarak öğrenmeye çalışıyorum. Şu anda bazı durumlar kafamı çok karıştırıyor. Örneğin, sistemdeki dosyamı ve orijinal dosyamı karşılaştırarak kod değişiklikleri yapıyorum. Arama kısmında verilen kodları game veya client source tarafında karşılaştırdığımda bazı kodlar rahatça çıkıyor ama bazıları çıkmıyor. En ince harfine kadar arama yapıyorum, ancak yine de bulamıyorum. Bulduğum kodları üzerine eklemeler yapıyorum ama bu durum kafamı çok karıştırıyor.

Bir diğer sorum, neden orijinal dosyada var olan bir kodu aradığımda bazen bulamıyorum. Örneğin, bizim orijinal dosyamızda "char.cpp" var, fakat bu dosyada eklenmesi gereken sistemlerde bazı kodlar çıkıyor ama bazı kodlar hiç bulunmuyor. Bu sorunu programlama açısından çözebileceğim bir durum varsa, bunu nasıl çözebileceğimi merak ediyorum. Aksi takdirde, deneyimlerinizi ve önerilerinizi duymaktan mutlu olurum.

Çünkü yeni yeni sistemlerle ilgilenmeye başladım ve değerli ustaların görüşleri bana çok faydalı olacaktır. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Selamun Aleyküm,

Benim sistem ekleme sürecinde bazı kafama takılan sorular var ve bu aşamada sürekli olarak öğrenmeye çalışıyorum. Şu anda bazı durumlar kafamı çok karıştırıyor. Örneğin, sistemdeki dosyamı ve orijinal dosyamı karşılaştırarak kod değişiklikleri yapıyorum. Arama kısmında verilen kodları game veya client source tarafında karşılaştırdığımda bazı kodlar rahatça çıkıyor ama bazıları çıkmıyor. En ince harfine kadar arama yapıyorum, ancak yine de bulamıyorum. Bulduğum kodları üzerine eklemeler yapıyorum ama bu durum kafamı çok karıştırıyor.

Bir diğer sorum, neden orijinal dosyada var olan bir kodu aradığımda bazen bulamıyorum. Örneğin, bizim orijinal dosyamızda "char.cpp" var, fakat bu dosyada eklenmesi gereken sistemlerde bazı kodlar çıkıyor ama bazı kodlar hiç bulunmuyor. Bu sorunu programlama açısından çözebileceğim bir durum varsa, bunu nasıl çözebileceğimi merak ediyorum. Aksi takdirde, deneyimlerinizi ve önerilerinizi duymaktan mutlu olurum.

Çünkü yeni yeni sistemlerle ilgilenmeye başladım ve değerli ustaların görüşleri bana çok faydalı olacaktır. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
bulamadıgın kodların cogu bosluk hatasındandır muhtemelen
örnek vermek gerekirse aratmak istenilen kod bu
C++:
Genişlet Daralt Kopyala
bool CInstanceBase::SHORSE::IsNewMount()
{
sende böyleyse bulamıyorsun
bool CInstanceBase::SHORSE:: IsNewMount()
{

class CActorInstanceBackground : public IBackground
{
veya bu mesela
class CActorInstanceBackground:public IBackground
{

bulamadıgın kodların cogu bosluk hatasındandır muhtemelen
örnek vermek gerekirse aratmak istenilen kod bu
C++:
Genişlet Daralt Kopyala
bool CInstanceBase::SHORSE::IsNewMount()
{
sende böyleyse bulamıyorsun
bool CInstanceBase::SHORSE:: IsNewMount()
{

class CActorInstanceBackground : public IBackground
{
veya bu mesela
class CActorInstanceBackground:public IBackground
{
evet haklısınız hocam o hatalara düştüm artık o hatayı kendımden kaldırdım yanlız tam butun halınde bır kod bulamasam dahıl aradıgım kodlara uyum saglıyan veya ufak tefe eşleşen kodların olması gozukebılıyor bazen ornek verıyorum eklenecek olacak sıstem DWORD Files Ama Orjınal Dosyamda Long Long Files Kodlarla Çok Karsılaştım Bunada Sukur Ama kımı kodlar var hıc yok yakın olan kodlarıda cozmeye bulmaya calısıyorum yok yazılım bılgım olmadıgı ıcın yanlıs bısey yapmak ıstemıyorum bu nedenle nasıl davranacagımı bılemıyorum

char.cpp:
Genişlet Daralt Kopyala
/*Search:
    long lSPRecovery = GetPoint(POINT_SP_RECOVERY);

Add after:
*/
#ifdef ENABLE_CHEQUE_SYSTEM
    int iCheque = GetPoint(POINT_CHEQUE);
#endif

örnek olarak bu eklıyecegım sıstem ama bu kodları ara dıyor ama dosyamda yok ama kımı kodlarda var hemen bulunuyor o mantıgı cozemedım bazı kodların degıstıgının farkındaym onemlı olan kafa agırtmadan vurguluyabılmek hocam

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
char.cpp:
Genişlet Daralt Kopyala
/*Search:

Add after:
*/
#ifdef ENABLE_CHEQUE_SYSTEM
    int iCheque = GetPoint(POINT_CHEQUE);
#endif

örnek olarak bu eklıyecegım sıstem ama bu kodları ara dıyor ama dosyamda yok ama kımı kodlarda var hemen bulunuyor o mantıgı cozemedım bazı kodların degıstıgının farkındaym onemlı olan kafa agırtmadan vurguluyabılmek hocam
C++:
Genişlet Daralt Kopyala
void CHARACTER::ComputePoints()
{
-------------------
-------------------
    -------------------
    -------------------
    -------------------
    -------------------
    long lSPRecovery = GetPoint (POINT_SP_RECOVERY);
bulamadığın kısımlarda kucuk detayları arat POINT_SP_RECOVERY burası kilit nokta bunu bul tüm kod bloğu aynıysa ona göre devam et

fark ettiysen sana dediğim gibi boşluk problemi
senden bunu aramanı istiyor
benim filesimde burası bu şekilde
long lSPRecovery = GetPoint (POINT_SP_RECOVERY);

GetPointten sonra boşluk var

Geri