Galatasaray Dergisi 133. Sayısı Bayilerde

WILDGUARD

Gerçekleri Paylaşmaya Ne Dersin?
Yönetici
Grafiker
Mesaj
1.910
Çözümler
6
Beğeni
656
Puan
1.999
Ticaret Puanı
0
B_19187_b133.jpg


Türkiye’nin en çok satan spor dergisi ve Galatasaray Spor Kulübü’nün aylık spor yayını Galatasaray Dergisi’nin 133. sayısı, 160 sayfalık geniş içeriğiyle tüm İstanbul bayilerdeki yerini aldı. Galatasaray Dergisi, 7 Şubat Cumartesi günü ise tüm Türkiye’deki bayilerde olacak.

Galatasaray Liv Hospital’in yıldız oyun kurucusu Carlos Arroyo’nun kapağında yer aldığı 133. sayıda Spor Toto Süper Lig ikinci yarı fikstürü de okurlarımıza armağan ediliyor. Galatasaray Dergisi aynı zamanda okurlarına 10 adet Galatasaray forması ve Aral Ticaret’ten bir adet PC oyunu kazanma şansı da sunuyor.

Carlos Arroyo
31 Aralık sabahıydı. İndi İstanbul'a. Bir melek, bir basketbol Tanrısı, sihirli dokunuşlarıyla bir David Copperfield edası. Değiştirdi düzeni. 27 maçta 26 galibiyetle 25'i üst üste, 23 sene sonra gelen bir şampiyonluk. 30 forma numarası. Porto Rikolu yıldız NBA'den kalma ne varsa taşıdı salonlara. Dönemleri anlatan hikayelerin özdeşleştiği kahramanlar vardır ya hani… İşte 80'lerde bizim için Paul Dawkins idi o isim, 2010'larda Carlos Arroyo olacak.

Salih Dursun
Sakarya’da başlar onun hikâyesi, federasyonun koyduğu transfer yasağı onun şansı olur ve bir anda kendini A takımda bulur. Hayalinde hep bir sarı kırmızı vardır. Sonu İstanbul yazsa da kafasındaki hikâyede, o renklerle Kayseri’de buluşur. Sahadaki o meşhur basmadık yerlere basan adamdır Salih Dursun. Ve gün gelir artık her şey Galatasaray içindir…

Umut Gündoğan
İlkokulu beş farklı şehirde okuyan memur çocukları gibi bir profil karşımızda. Üç seneye beş takım sıkıştıran, yukarı bir adım daha atmak için daha çok çalışan bir Anadolu genci. Brüksel – Ankara hattını Avrupa Birliği ilişkilerinden bağımsız kullanan, olmadı denilen sırada, kendine yeni bir kapı açan bir isim: Umut Gündoğan

Çok Özel Bir Golün Hikayesi
Metin Oktay, futbol tarihimizin unutulmazları arasına çoktan girmiş “ağları yırtan gol”ü, bugün sadece sahaflarda tek tük bulabileceğiniz “Top ve Ben” kitabında öncesiyle sonrasıyla anlatıyor. Taçsız Kral Metin Oktay’ı , doğumunun 74. Yılında bir kez daha saygıyla ve hasretle anıyoruz…

Işıl Alben
Yedinci sezonu parçalı formayla. Üst üste beş Türkiye Kupası elde eden, play-off final serilerinde şampiyonlukları elinden alınan, Avrupa'da kupa kazanan tek takımın, sevdasının kaptanı. Efsaneler takıma sağladıkları başarılar ve kalma süreleriyle ölçülür. Gelecekte o da böyle anılacak. Elini kalbine koyuyor her seferinde. Oynuyor ölümüne. Evde, okulda, sokakta her kız çocuğu Işıl Alben olmak istiyor, basketbola bağlanıyor onu izleyince.

İlk Forma: Kırmızı-Beyaz
Galatasaray’ın kurulduğu yıl olan 1905 yılının Ekim ayında oynadığı ilk karşılaşmalarda giydiği formanın kırmızı-beyaz renklere sahip olmasından başka ne biliyoruz? Yazarımız Melih Şabanoğlu’nun, tarihi kaynaklara dayandırdığı araştırması geçmişe ışık tutuyor.

Uludağ'ın Zirvesine Yolculuk
80 yıl önce, 1933'ün Aralık ayında, eski efsane futbolcularımızdan ve atletlerimizden Vedat Abut, Uludağ'ın zirvesine tırmanan ilk Türk sporcusu olma başarısını göstermişti. Vedat Abut'un Uludağ zirvesine çıkış öyküsünü, o günlerde tuttuğu günlüğünden okumaya ne dersiniz?

Cimbom’un Çileği: Stefana Veljkovic
Galatasaray Daikin’in 24 yaşındaki orta oyuncusu Stefana Veljkovic voleybola 11 yaşında, ülkesinde Jagodina takımında başlar. Veljkovic, Sırpça “çilek şehri” anlamına gelen Jagodina’da başladığı serüvenini bugün Galatasaray forması ile sürdürüyor. Türkiye’yi, İstanbul’u çok seven genç sporcu “Galatasaray istediği takdirde burada on yıl daha oynarım” diyor.

Deloitte Money League: Adım Adım Zirveye
Deloitte firmasının gelenekselleşen, dünyanın en çok gelir elde eden kulüplerinin sıralamasını yaptığı Deloitte Money League- Futbol Para Ligi 2012-13 sezonu raporu geçtiğimiz ay yayınladı. Galatasaray’ın 16. sırada listelendiği rapora ekonomist dostumuz Volkan Yılmaz dergimiz için yakından bakıyor.

Uğur Tütüneker: Buralarda 7’ye Uğur Denirdi
Kapalıda, “Soma Kömür Diyarı…” diye başlayan pankartın arkasında salkım saçak olunduğu yıllardır, 14 senenin verdiği hüzün, hırsa bürünmüş; Alman teknik adam Jupp Derwall’in devrimi için kalkmıştır yumruklar. Galatasaray tarihi boyunca badireler, anılar, olaylar biriktirmiştir belleğinde… 1987 yılı o koca tarih içinde tam anlamıyla bir diriliştir, diriliş… Ve her isyanda olan sakalını saçına arkadaş yapmış adamın adı, bizim kayıtlarda Uğur Tütüneker’dir.

Kupasız Geçmez Hayat: Bizde
15 final 11 kupa. Üst üste 6 final üst üste 5 kupa. Fenerbahçe’yi üst üste 3. kez yenerek gelen kupa. Antakya Antalya Ankara. (Belki seneye sırada Adana?) Galatasaray’ın kadınları. Sultanları Sarayın. Gelenek değişmedi. Türkiye Kupası yine onların. Yani bizim kupa.

14 Şubat 2001: Only You
Eski açığın gerçekten eski olduğu günler… Türkiye averaj sağanaklarından kurtulalı çok olmuş… 1980’lerinde sonunda başlayan devrim, 1990’larda isyanla biçimlenir, 2000’de zirvesini yapar. Zirve hedefinden gayrı kalmaz Galatasaray. Batı Avrupa’nın kare ası İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya şampiyonları ile maç yapmanın gurur vesilesi olduğu dönemlerin üstünden yıllar geçmiştir. Bir 14 Şubat günü Ali Sami Yen’de rakip Deportivo’dur.

Sutopunda Hedefler Büyüyor
1996 senesinden bu yana Galatasaray Sutopu Şubesi’nde görev alan Cahit Sılay sporculuk dönemlerinden bu yana 11 şampiyonluk sevinci yaşamış bir isim. Şu anda şube menajerimiz olan Cahit Sılay, kurumsallaşma hamlesi ile birlikte, sutopunda da diğer amatör branşlarda olduğu gibi olanakların arttığını ve Galatasaray’ın hedeflerinin artık çok daha büyük olduğunu söylüyor.
 
Geri
Üst